سوار ماشین زمان بشوید؛ راز پنهان مشروطه در خانه ای تبریزی
آیا از وجود خانه ای که محل تجمع ستار خان، باقر خان و یارانشان بوده و راز های دوران مشروطه را در خود جای داده با خبرید؟
شایانیوز- تبریز از آن شهرهایی است که قدم زدن در کوچه پس کوچه هایش روح انسان را پرواز می دهد. شهر آبادی که در یک دوره نظر اقتصادی و صنعتی مورد توجه قرار گرفت و همچنین به جایی برای استقرار شاهزاده ها در زمان قاجار تبدل شد. از این رو است که تعدد عمارت های تاریخی در این شهر جای تعجب ندارد. خانه ی مشروطه بی شک یکی از خانه های جذاب این شهر است که در دل خود روایات فراوانی را از رفت آمد گذشتگان به یادگار دارد.
اما شاید بپرسید که اهمیت تاریخی ای بنا در چیست. در پاسخ به شما باید گفت که این خانه در زمان مشروطه خواهان ، یکی از مراکز مهم تجمع افرادی از جمله ستار خان و باقر خان بوده است. پس با ما همراه شوید که به اتفاق هم، به این خانه که مثل صندوقچه ای بزرگ، تندیس افراد برجسته ی آن زمان و لوازم شخصی رهبران مشروطه را در پس دیوار های مجلل و خوش ساخت خود جای داده است نگاهی بیاندازیم.
خانه مشروطه تبریز در محلهای به نام راسته کوچه در غرب بازار تبریز و روبهروی مسجد جامع تبریز قرار گرفته است
زینب پاشا از جمله زنان مبارز تبریزی است که در مبارزات نهضت تنباکو فعالیت داشته است
در این عکس چند تن از فعالان آن زمان را مشاهده می کنید
اکثر اشیاء موجود در این خانه جنبه ی تاریخی دارند و متعلق به زمان خودشان هستند
یکی از قشنگترین قسمتهای خانه، سرسرا و اتاقی رو به حیاط است که در طبقهی دوم قرار دارد و در و پنجرههای مشبک آن با شیشههای رنگی مزین شدهاند
این بنای زیبا در حدود ۱۳۰۰ مترمربع مساحت دارد و در دو طبقه از سنگ و آجر و خشت ساخته شده است
موزه مشروطه نیز در سال ۱۳۷۵ و در پی تغییرات در تالار و اتاقها و به نمایش درآمدن اسنادی از انقلاب مشروطه تاسیس شد.
نخستین مالک این خانه تاریخی که در سال ۱۲۴۷ به دست حاج ولی معمار ساخته شد، حاج مهدی کوزهکنانی معروف به ابوالمله یکی از بازرگان خوشنام و طرفداران آزادی بود.
از جمله مجسمههای موجود در آن تندیس حسین خان باغبان، حاج علی دواچی، حاج علی ختایی، هوارد باسکرویل، کربلایی علی موسیو، شیخ علیاصغر لیلاوایی، علیاکبر دهخدا، زینب پاشا (تنها بانوی حاضر در صفوف مشروطهخواهان ) است.
معمار این بنا که حاج ولی معمار است، پس از سالها زندگی در روسیه در سال ۱۲۴۷ به ایران آمد و این بنای زیبا را به سبک معماری زمان قاجاریه بنا نهاد.
در طبقهی اول آن ۶ اتاق وجود دارد و در طبقهی دوم یک سالن بزرگ با ابعاد ۶×۹ متر و ۶ اتاق در سرسرا (محوطهای در داخل عمارت که چند اتاق یا راهرو به آن راه دارند).
برای سوار شدن به ماشین زمان و گشتن در کوچه پس کوچه های گذشته، مهمان تاریخانه ما باشید.
عکسهای خوبی هستن ..چه خوبه موزه مجازی درست بشه تا بشه عکسها و مکانهای دیدنی ببینیم ...
20