ویلای برادر کوچکتر ذوزنقه ای الهام گرفته از عدد 8 / بنایی منطبق بر انقباض و انبساط
ویلای «برادر کوچکتر» یکی از این ساختمان هاست که در لواسان و در میان انبوهی از ویلاها تک بوده و از نظر بصری زیبایی خاصی ارائه میدهد.
شایانیوز- یکی از زیبایی های معماری ساختمان که اخیرا نیز بسیار دیده میشود تک بودن آن در یک منطقه است؛ گرچه شاید در نگاه اول نوعی بی نظمی را جلوه دهد اما زیبایی آن را در میان سایر ساختمان ها بیشتر میکند. وجود ساختمان های تازه با معماری جدید و متفاوت در یک منطقه سبب گرایش به ایده های جدید در طراحی و ساخت خانه میشود. ویلای «برادر کوچکتر» یکی از این ساختمان هاست که در لوسان و در میان انبوهی از ویلاها تک بوده و از نظر بصری زیبایی خاصی ارائه میدهد.
طراحی ای که برنده جایزه معماری شد
نام این پروژه، ویلای برادر کوچکتر است که با دیگر پروژه این معماری یعنی ویلای برادر بزرگ تر، تشابه اسمی و حجمی خاصی دارد. علیرضا تغابنی در سال ۱۳۹۳ این ویلای را طراحی کرد و به واسطه ی آن رتبه سوم جایزه معمار ۹۴ در بخش ویلا را کسب کرد. کارفرمای ویلای برادر کوچک تر و ویلای برادر بزرگتر دو برادر هستند و هر دو ساختمان در لواسان ساخته شده است.
ظاهری چشم نواز از باطنی روح نواز
ویلای برادر کوچکتر یکی از برجسته ترین بناها و آثار معماری معاصر در ایران است. این اثر چشم و روح نواز توسط مهندس علیرضا تغابنی طراحی شده و در مساحت ۸۱۲ مترمربع و در بین سال های ۹۱ تا ۹۴ به عنوان یک ساختمان مسکونی تک واحدی و با مشاوره شرکت دفتر معماری «دیگر» ساخته شده است.
زنده نگه داشتن خانه های قدیمی با سقف شیب دار
این ساختمان در زمینی گود در انتهای کوچه بن بست، با عرضی در حدود سه متر و در ارتفاعی پایین تر از سطح کوچه قرار گرفته است. استراتژی معمار در طراحی هرچه زیباتر این پروژه بستن این بنا در جهت شمال یا همان بر کوچکتر و باز کردن آن در جهت جنوب یا بر وسیع تر بود. سقف شیبدار درب ورودی که بسیار یادآور شکل سقف های شیبدار چوبی و سفالی در شهرهای شمال کشور است، شبیه به عدد هشت کشیده است.
نحوه طراحی فضای حیاط از جمله محاسن این کار
فضای حیاط این ساختمان به گونه ای طراحی شده است که درست وسط دو بال این سقف قرار می گیرد؛ این ویژگی یکی از محاسن ویلای برادر کوچکتر به شمار می آید چرا که صورتی منحصر به فرد به فضای بیرونی ساختمان داده است. مطالعه بر روی انواع سقف های شیبدار و کلیشه زدایی از تیپ های شناخته شده ای مثل “شله” و ترکیب آن با فضای داخلی و دیوارهای منحنی شکل داخل پروژه از چالش های این پروژه بود که فضای های متنوع و پر از انقباض و انبساط را برای پروژه به ارمغان آورد.
سازه پروژه منطبق بر اسکلت بندی قوس های سقف بود و از کاذب کاری های مرسوم فاصله گرفته شد . قطاع های ذوزنقه ای سقف و زیرسازی های آن تک تک طراحی و ترسیم شدند تا دقیق بر روی پروژه بنشیند.
دیدگاه تان را بنویسید