|

(عکس) محمد پورمتقی روحانی که داور لیگ برتر است

حجت الاسلام پور متقی داور لیگ برتر فوتبال ایران از اهداف خود در داوری فوتبال می‌گوید.

لینک کوتاه کپی شد

حجت الاسلام محمد پورمتقی، طلبه حوزه علمیه و داور لیگ برتر ایران، با بیان اینکه ۳۱ سال سن دارم و از سال ۸۵ وارد حوزه علمیه شدم، عنوان کرد: به خاطر علاقه ای که به ورزش فوتبال داشتم به داوری فوتبال نیز علاقه مند شدم و از ۱۷ سالگی داوری را شروع کردم.

این داور لیگ برتر فوتبال ایران با بیان اینکه از طرف پدری و مادری ریشه در روستای آلمان استان گیلان دارم، بیان کرد: متولد و بزرگ شده قم هستم و یکی از افتخاراتم این است که گرد و غبار شهر قم در تن ما هست.

وی با اشاره به اینکه در سطح چهار حوزه مشغول به تحصیل هستم، اظهار کرد: قبل از ورود به حوزه هم فوتبال حرفه ای بازی می کردم و همزمان وارد قضاوت شدم. در این بین در پایه سه و چهار حوزه تحصیل می کردم که برای خودم ابهامی پیش آمد که آیا ممکن است داوری و طلبگی با هم تناقضی داشته باشند که با راهنمایی استادم که نگاهی آینده نگر و تفکری خوب نسبت به جامعه و شناخت آن داشت به پاسخ خود رسیدم.

وی افزود: استادم در وهله اول سفارش کرد که در عین اینکه درس حوزه را ادامه می دهم حتما قضاوت داوری را رها نکنم که با مباحثی که مطرح کرد این ابهام برای من هم به پایان رسید و چنانچه در امر طلبگی فعالیت داشتم به فوتبال و داوری هم ادامه دادم.

وی گفت: همین امر سبب تلاش مضاعف ام شد که در کنار فوتبال و قضاوت به شکل جدی تری به درس و بحث های حوزه هم رسیدگی کنم. همیشه در قضاوت هم سعی می کنم که رویه کاری طلبگی را حفظ کنم و از قضاوت به کارهای تبلیغی هم بپردازی و در حین بازی و پیش و پس از آن با روش های مختلف به تبلیغ معارف اسلامی و اخلاقی بپردازم.

این طلبه ورزشکار یادآورشد:  برای بسیاری از مردم و طلاب این سوال پیش می آید که حضور طلبه در یک میدان حرفه ای ورزشی به چه معنی است، ولی گاهی شکل صرف حضور است و گاهی  طلبگی در عرصه داوری فوتبال دارد و گاهی مسایل دیگر. مردم خیلی به ورزش فوتبال رغبت دارند در وهله اول صرف حضور در این جایگاه یک بحثی دارد که خود طلاب هم در بحث ورزش شرکت می کنند. بحث بعدی که این قشر داور و فوتبالیست ها در ورزش تخصصی خودشان یک سری سوالات شرعی و ... دارند که در این زمینه همیشه محل سوال هستم.

وی بابیان اینکه در حال حاضر داور ملی هستم اما برای بین المللی شدن هم تلاش می‌کنم، اظهارکرد: از چهار سال پیش وارد لیگ برتر شدم. به دلیل حساسیت هایی که وجود دارد معمولا قضاوت هایی برای استقلال و پرسپولیس و تراکتور سازی انجام دادم از جمله مسابقه امسال بین پرسپولیس و مس رفسنجان که شرایط خاص خود را داشت.

حجت الاسلام پور متقی اظهار کرد: بحث قضاوت امر سختی است و به هر حال یک طرف نافع است و یک طرف غیر نافع و تفاوتی هم که با بحث قضاوت در دادگاه ها داریم این است که آنها بر اساس شواهدی که از قبل دارند و زمان هم دارند قضاوت می کنند، ولی ما باید در صدم ثانیه آنچه دیدیم را قضاوت کنیم که کار ما را سخت می کند.

وی یادآورشد: برای اینکه قاضی بهتری باشیم باید همیشه در حال تمرین و یادگیری باشیم. به همین دلیل است که توجه به کلاس های توجیهی همیشه سعی می کنیم که بار فنی مان را بالا ببریم و از اشتباهات ناخودآگاه جلوگیری کنیم ولی اگر رخ دادی باشد  عمدی در آن نیست و سهوی است. خداوند را شکر می کنم که تا کنون چنین مساله ای پیش نیامده است.

پورمتقی گفت: معمولا اینگونه است که اگر کاری که انجام می شود خوب باشد یک وظیفه است ولی اگر بد از کار در بیاید حملات به داور شروع می شود. جریمه ها و تنبهات معمول اعمال می شود ولی داوران مظلومیت مضاعفی هم دارند که بیش از اشتباهات سایر عوامل فوتبالی از جمله بازیکن و مربیان اشتباهات آنها خیلی به چشم می آید. برای من اتفاق افتاده است باید در صدم ثانیه تصمیم بگیریم. در یکی دوتا بازی اتفاق افتاد که آفساید گرفتیم و کارشناسان گفتند که این امر درست نبوده است.

وی در خصوص شناخت بازیکنان از وی گفت: خداروشکر یک سری شناخت نسبت به من پیدا شده است که طلبه هستم خیلی اوقات پیش آمده که قضاوتی انجام شده است و مربی یا بازی‌کنی به صحنه ای اعتراض داشته است ولی خوب سعی می کنیم که در وهله اول هیچ اشکالی در تصمیم وجود نداشته باشد ولی خوب این شناخت هم باعث می شود که هم مربیان و هم بازیکنان برخورد دیگری با من داشته باشند.

حجت الاسلام پور متقی اظهارکرد: چند سال قبل در یکی از شبکه ها قبل از بازی نفت آبادان با استقلال خوزستان کلیپ تصوری درباره من پخش شد. برای همین خوشبختانه استقبال گرمی هم از من داشتند که برای من جالب بود که این امر چقدر برای مردم جذاب بود. در همان بازی هم صحنه ی اوتی پیش آمد که با برخورد جالب بازیکن همراه بود و گفتند که «حاج آقا درست گرفتید».

وی گفت: وقتی این کار را به صورت جدی شروع کردم با خودم گفتم که هدف و رسالت من طلبگی است و باید بتوانم در این کار و کارهای دیگر تاثیر طلبگی خود را در جامعه داشته باشم. هرچقدر فضا و تاثیرگذاری بیشتر شود چه بهتر و اگر هرچند نشود نگاهم طلبگی است.

وی اظهارکرد: برای کار حرفه ای خود و اهمیت حضور یک طلبه در عرصه های جهانی علاقه مندم به حد اعلا این رشته که قضاوت در جام جهانی است برسم و اگر هم رخ ندهد مهم نیست، ولی انکار نمی کنم با توجه به هدفی که دارم علاقه مندم در جام جهانی حضور پیدا کنم و تاثیر جهانی داشته باشم.

منبع: ایسنا

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی