|

در پرونده فساد در فوتبال فقط پای 75 سکه در میان است؟!

سوال مهم این است که آیا فقط پای اهدای سکه در میان بوده و تخلف مالی دیگری در این پرونده رخ نداده است؟

لینک کوتاه کپی شد

پرونده فساد در فوتبال این روز‌ها تبدیل به سوژه داغی شده است. اگر تا پیش از این صحبت‌کردن در این مورد با واکنش‌های متعددی روبه‌رو می‌شد، ولی به‌تازگی پرونده‌ای فاش شده که نشان می‌دهد یکی از باشگاه‌های شهرستانی در زدوبند با تعدادی از مسئولان فدراسیون فوتبال، برای ارتقای جایگاه تیم خود رو به پرداخت رشوه آورده است.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از  شرق؛ ماجرا به قدری سروصدا کرده که هنوز رأی نهایی در این مورد صادر نشده، دو نفر از اعضای فدراسیون فوتبال که سمت بالایی هم داشته‌اند، استعفای خود را نوشته و رفته‌اند. اگرچه هنوز زوایای پنهان این ماجرا که با ورود نهاد‌های امنیتی و بازرسی کشف شده، پنهان مانده است، ولی به نظر می‌رسد هنوز چیزی‌نشده، پروسه کوچک‌نمایی این فساد در سطح ردوبدل‌شدن چند سکه به‌عنوان رشوه کلید خورده و آن‌طور که از شواهد امر پیداست، احتمالا با یکی، دو استعفا قرار است سر‌و‌ته آن بسته شود.

این ماجرا را بهتر است ابتدا از زبان مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال شنید. او در گفت‌وگویی تلویزیونی، در این مورد می‌گوید: «فساد در فوتبال ممکن است وجود داشته باشد و یکی از نهاد‌ها گزارشی به من دادند که سه نفر از پرسنل فدراسیون در سال ۱۴۰۰ که من حضور نداشتم، درگیر یک پرونده رشوه هستند. رشوه در کمیته اخلاق و انضباطی فدراسیون فوتبال نمی‌تواند پیگیری شود و باید در دادگستری بررسی شود. اگر در دادگاه ثابت شد، پرونده در کمیته اخلاق هم بررسی می‌شود و مجازات جدی برای متهمان در نظر گرفته خواهد شد. در این شرایط، تصمیم گرفتیم تا بررسی پرونده، این افراد تعلیق شوند و در صورت اثبات، بدون اغماض، بدون تعارف و بدون چشم‌پوشی هم مسئله را اعلام خواهیم کرد و هم آن‌ها از تمام فعالیت‌های فوتبالی محروم خواهند شد. در‌این‌باره دستگاه قضائی باید اظهارنظر کند، اما چیزی که من اطلاع دارم، این است که این افراد ۲۵ سکه رشوه دریافت کرده‌اند. این پرونده در مرحله بازپرسی است و درباره دلیل دریافت رشوه اطلاعی ندارم و باید منتظر اعلام رأی قاضی باشیم. متهمان هم پس از بازپرسی بدون اینکه وثیقه دریافت کنند، آزاد شده‌اند. در صورت رد اتهامات، مدیران تعلیق‌شده به کارشان برمی‌گردند».

ابهامی که همین ابتدای کار وجود دارد، این است که چطور از سال ۱۴۰۰ تاکنون این افراد در فدراسیون فوتبال حضور داشته و فعالیت کرده‌اند و مسئولان امر نسبت به اتفاق زشت رخ‌داده بی‌خبر مانده‌اند. از سوی دیگر، با توجه به فعالیت چندین‌ساله این افراد، بعید است که اقداماتی مشابه در این سه سال رخ نداده باشد. پس محدود‌کردن این اتفاق به سال ۱۴۰۰ اولین اشتباه رایجی است که می‌توان در این زمینه انجام داد. از سوی دیگر، چرا نفر سوم فدراسیون فوتبال استعفا نداده و فقط تا به الان خبر استعفای دو نفر به گوش رسیده است؟

موضوع مهم‌تر، ولی ابعاد فساد در این پرونده است که سروته آن از سوی فدراسیون فوتبال با ۷۵ سکه در حال بسته‌شدن است. این روایت از سوی دادگستری استان کرمان نیز به شیوه‌ای دیگر بیان و عنوان شده که افراد دخیل در این پرونده، بین ۲۰ تا ۲۵ سکه دریافت کرده‌اند. دادگستری استان کرمان با معرفی چند چهره رسانه‌ای که در این پرونده دست داشته‌اند، تعداد متهمان را بیشتر از سه نفر عنوان کرده و نوشته است در رابطه با این پرونده مدیرعامل یک باشگاه و معاون فنی باشگاه اقرار به اهدای ۲۳۱ سکه تمام بهار آزادی به افرادی در فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ برتر، کمیته داوران (تحت عنوان حمایت) و سردبیران ورزشی (تحت حق‌السکوت) کرده‌اند.

حالا پرسش اصلی این است که آیا فقط پای اهدای سکه در میان بوده و تخلف مالی دیگری رخ نداده است؟ بعید است چهره‌های مهمی که در فدراسیون فوتبال سمت‌های بالایی داشته‌اند، حاضر شده باشند فقط برای ۲۵ سکه دست به چنین حماقتی بزنند. اینجاست که باید شایعه دوم را که عنوان شده بحث درباره هزینه مالی بسیار هنگفتی در این پرونده است، جدی گرفت. به عبارت دیگر، رقم آن‌قدر سنگین است که اصلا ۲۵ سکه اهدایی در آن دیده نمی‌شود.

بدون آنکه نیاز باشد جزئیات این پرونده که ادعا شده ابعاد وسیع‌تری داشته و به‌زودی پای افراد دیگری را هم به میان می‌کشد، مطرح شود، کافی است فقط صحبت‌های محمد‌مهدی فروردین، رئیس فراکسیون ورزش مجلس، یک بار در این زمینه مرور شود تا مشخص شود حجم فساد رخ‌داده فقط مربوط به ۷۰ تا ۲۰۰ سکه بهار آزادی نیست. فروردین در‌این‌باره می‌گوید: «من فقط همین را می‌توانم بگویم که مبلغی که درباره آن صحبت می‌شود، با بودجه یک سال حوزه انتخابی خودم برابری می‌کند. در مورد سکه و مبلغی که مبادله‌شده باید مستنداتی باشد تا اظهار‌نظر کنیم. درمجموع ابعاد پرونده فساد در فوتبال نشان می‌دهد که خیلی از عوامل در پرونده فساد نقش داشته‌اند؛ از مدیران ورزشی تا افرادی که به اسم مدیر برنامه معرفی شدند و در بحث امروزی جادوگر هم در این پرونده نقش داشته‌اند».

‌جالب است بدانید که بودجه یک سال حوزه انتخابی فروردین معادل ۱۸۰ میلیارد تومان است. به عبارتی با استناد به همین صحبت‌ها، مشخص است پای رقمی بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان علاوه بر سکه‌های اهدایی در میان است. این جمله‌ای است که فروردین بیان کرده و می‌گوید: «مبلغ فساد در فوتبال تقریبا ۲۰۰ میلیارد تومان است، اما نمی‌توانم آن را تأیید یا تکذیب کنم. ما هم در حد شنیده‌ها همین رقم را شنیده‌ایم. اصلا رقم مبادله‌شده یک میلیون تومان بوده باشد؛ وقتی نیت غیر از مسائل فیرپلی بوده است، قطعا شدیدترین برخورد‌ها و اشد مجازات‌ها باید در نظر گرفته شود».

حالا عجیب است که در گزارش‌های اخیر و در بین صحبت‌های رئیس فدراسیون فوتبال، حرفی از این مبالغ دیده نمی‌شود و همگی به تعدادی سکه اشاره می‌کنند. اینجاست که این پرسش ذهن مخاطب را آزار می‌دهد که آیا واقعا پروسه کوچک‌نمایی فساد در فوتبال در حال رقم‌خوردن است؟

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها