حمام خون دوباره در بازار ارز دیجیتال
افت 50 درصدی قیمت بیت کوین نسبت به سقف سالانه
به نظر میرسد عامل اصلی این نزول دوباره تصمیم صرافی چینی «هوبی» برای تعلیق برخی خدمات و متوقف کردن خدمات میزبانی ماینرها بوده است.
در ادامه روند نزولی بازار ارز دیجیتال، ساعتی پیش قیمت بیتکوین بار دیگر تا نزدیکی مرز ۳۱ هزار دلار نزول کرد. اتریوم، دومین رمزارز بزرگ این بازار هم امروز تا نیمه کانال ۱۷۰۰ دلار عقبنشینی کرد. با این حال هر دو پس از این افتها اندکی به بالا برگشتند. َهماکنون بیتکوین به نزدیکی ۳۳ هزار دلار رسیده است. به نظر میرسد عامل اصلی این نزول دوباره تصمیم صرافی چینی «هوبی» برای تعلیق برخی خدمات و متوقف کردن خدمات میزبانی ماینرها بوده است. این تصمیمات به دنبال سختگیریهای اخیر دولت چین درباره رمزارزها اتخاذ شدهاند.
بیتکوین چهارشنبه اخیر هم با افت ۳۰ درصدی به محدوده حیاتی ۳۰ هزار دلار یعنی کمترین قیمت ۴ ماه اخیر سقوط کرده بود. چنین نزولی به معنای افت بیش از ۵۰ درصدی از سقف قیمتی است که ترسی تازه را به جان معاملهگران انداخته است. افت شاخص ترس و طمع (که عدد ۱۰۰ در آن به معنای حداکثر طمع است) از رقم ۹۰ در ابتدای سال به ۱۱ هم تاییدی از نگرانی فعالان این بازار دارد.
آناتولی کراچیلوف، مدیر اجرایی مدیریت سرمایه نیکلدیجیتال اما میگوید که افتهای شدید اخیر در قیمت میتوانند سالم باشد و کمک کنند تا بازار با پاک کردن موقعیتهای سفتهبازی اضافی، برای فاز بعدی رشد خود آماده شود. وی میافزاید: ما این الگو را بارها و بارها در چرخههای مختلف شاهد بودهایم و انتظار داریم این وضعیت تا زمان بلوغ بازار و حضور بیشتر سرمایهگذاران بزرگ و حقوقی بر جا باشد.
روند نزولی اخیر ارزهای دیجیتال که با قطع حمایت و اظهارات عجیب ایلان ماسک کلید خورد، با قوانین سختگیرانه اخیر چین و وزارت خزانهداری آمریکا تشدید شد. اگرچه همچین نوسانات بالایی در بازار ارز دیجیتال پدیده جدیدی محسوب نمیشوند، اما با همهگیر شدن این بازار در بین عامه مردم، چنین نوساناتی میتوانند نگرانیهای جدی ایجاد کنند.
اما حتی با احتساب افت شدید یک هفته اخیر، بیتکوین هنوز در مقیاس سالانه بیش از ۲۵۰ درصد رشد قیمت را تجربه کرده است. به عقیده تحلیلگران تکنیکال، بیتکوین برای آنکه دوباره در ریسک نزول به ۳۰ هزار دلار قرار نگیرد، باید بتواند سطح ۳۳ هزار دلار را حفظ کند. در صورت نزول به پایین مرز ۳۰ هزار دلار هم نیمه کانالهای ۲۸ و ۲۷ هزار دلار به عنوان سطوح حمایتی مطرح میشوند.
منبع: بورسبان
دیدگاه تان را بنویسید