رشد نماگرها در تالار شیشهای ادامه دارد؟/ پالس مثبت بودجه به بورس
معاملات روز گذشته بورس تهران، شاخص کل بورس با رشد ۲۵هزار واحدی (معادل ۱.۲۷) درصد مواجه شد و به سطح ۲میلیون و ۵۱هزار واحدی رسید.
برای سومین روز متوالی، رشد نماگرها در تالار شیشهای ادامهدار بود؛ بازار پس از برطرفشدن سایه ریسک سیستماتیک به حرکت خود در مسیر صعودی ادامه میدهد.
به گزارش «شایانیوز» به نقل از دنیای اقتصاد؛ در معاملات روز گذشته بورس تهران، شاخص کل بورس با رشد ۲۵هزار واحدی (معادل ۱.۲۷) درصد مواجه شد و به سطح ۲میلیون و ۵۱هزار واحدی رسید. شاخص هموزن هم ۰.۵۴درصد بر ارتفاع خود افزود و به سطح ۶۷۳هزار واحدی رسید. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با رشد ۰.۳۸درصدی همراه شد.
برای سومین روز متوالی بازار سهام با ورود پول حقیقی همراه شد تا مجموع ورود پول حقیقی در هفته جاری به ۸۶۹میلیارد تومان رسیده باشد. ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز در روز گذشته به ۳هزار و ۵۵۲میلیارد تومان رسید.
رفت و برگشت شاخص به ابرکانال
شاخص کل پس از ثبت کف یکمیلیون و ۹۷۰هزار واحدی در دوم آبان ماه، در سه روز معاملاتی اخیر با رشد قابل توجهی همراه شده و ۴.۰۹درصد بر ارتفاع خود افزوده است. اتراق شاخص کل در مقادیر کمتر از ۲ میلیون واحد، دیری نپایید و شاخص کل به سرعت به کانال ۲میلیون واحدی بازگشت. در دفعات قبلی نیز هرگاه شاخص کل به مقادیری کمتر از ۲میلون واحد رسیده، به سرعت با ورود گروه جدیدی از خریداران به بازار، شاخص به مقادیر بالاتر از ۲میلیون واحد رسیده بود.
وضعیت صندوقهای اهرمی
در معاملات دیروز، صندوقهای اهرمی نیز در مدار صعودی قرار گرفتند. به استثنای یک صندوق، همه صندوقهای اهرمی در محدوده صف خرید کار خود را به اتمام رساندند. مجموع ارزش معاملات ۷صندوق اهرمی حاضر در بازار نیز ۹۸۱میلیارد تومان بود. همچنین ۲۲۳میلیارد تومان پول حقیقی نیز از این صندوقها خارج شد.
پالس بودجه به بورس
سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوال رسانهها درخصوص مسائل مربوط به بودجه گفت: در بودجه، نرخ ارز بهعنوان مبنای محاسباتی تسعیر منابع ارزی دولت برای کالاهای اساسی و حقوق ورودی مشخص میشود. ارز ترجیحی که اکنون به نام ارز ۲۸۵۰۰تومانی شناخته میشود، همچنان برای واردات کالاهای اساسی مانند گندم، دارو، تجهیزات پزشکی و نهادههای دامی مورد استفاده قرار میگیرد تا قیمت این کالاها در بازار کنترل شود.
دولت تاکید دارد که بودجه نباید محل تعیین نرخ ارز باشد، بلکه نقش بودجه صرفا ارائه مبانی محاسباتی برای تسعیر درآمدهای ارزی به ریال است. هدف سیاستگذاری ارزی دولت نیز کاهش تدریجی و حذف تعدد نرخها و حرکت بهسوی تکنرخی شدن ارز است تا از آسیبهای اقتصادی و تورمی ناشی از چندنرخی بودن ارز جلوگیری شود.
بر این اساس، نرخ ارز ترجیحی برای سال آینده بهصورت میانگین و تدریجی با توجه به تورم تعدیل خواهد شد و این سیاست بهعنوان بخشی از برنامه دولت در تثبیت قیمتها و مهار تورم بهکار گرفته خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: سیاست بودجه این است که آسیبی به بورس وارد نشود؛ برای سال آتی ۵۰۰همت اوراق پیشبینی شده که هیچ فشاری به بازار سرمایه ایجاد نمیکند و میزان افزایش سرمایه شرکتهای تولیدی بورسی معاف از مالیات است.
وضعیت صندوقهای طلا
در معاملات روز گذشته، با توجه به رشد قیمت دلار در بازار آزاد، صندوقهای طلا مجددا با افزایش قیمت همراه شدند. در معاملات دیروز، مجموع ارزش معاملات ۱۳صندوق طلای حاضر در بازار، هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان بود. همچنین ۳۳۵میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد این صندوقها شد.
ورود پول به این صندوقها در حالی به وقوع پیوست که این صندوقها در روزهای شنبه و یکشنبه با خروج پول حقیقی همراه شده بودند. سکه رفاه در بورس کالا نیز با رشد ۱.۶۴درصدی همراه شد و در قیمت ۵۱میلیون و ۹۰۷هزار تومان میان خریداران و فروشندگان دست به دست شد.
تاکید مدیران ارشد دولت بر توسعه بازار سرمایه
حجتاله صیدی در نشست ناشران بزرگ بورسی در بورس تهران با اشاره به اثر محدود ریسکهای سیستماتیک بر بازار سرمایه توضیح داد: در دوره های مختلف دیدهایم که حتی در بدترین شرایط هم بنگاهها و صنایع تولیدی و خدماتی فعال بودهاند. بنابراین ضمن مراقبت و صیانت از بازار نباید به نگرانیها دامن بزنیم.
از هفته گذشته جلساتی را به این منظور برگزار کردهایم تا با آرامش درباره نحوه حفظ ثبات بازار تصمیم بگیریم. بازار سرمایه و حتی کسبوکارها نباید با یک غوره سردیشان شود و با یک مویز گرمی، مخصوصا در بازار اوراق بهادار که اطلاعات کاملا شفاف و دسترس است، نباید با بیشواکنشی نسبت به مسائل مواجه باشیم. پنجشنبه در جلسهای مسائل بنیادین بازار را بررسی و راهکارهایی را در قالب چند بند طراحی کردیم.
پیرو آن، در نشست شنبه صبح با ناشران بزرگ هم موضوعات را مطرح کردیم. روز یکشنبه هفته گذشته جلسهای با حضور رئیسجمهور برگزار شد که در آن نشست، هم وزیر اقتصاد و هم دکتر طیبنیا مشاور عالی رئیس جمهوری، مصادیق دقیقی از مسائل بازار و صنایع بیان کردند و آقای رئیس جمهور دستورات خوبی برای رفع مسائل بیان کرد. در حال پیگیری مسائل بودجهای در قالب نشستهای مشترک با کمیسیونهای ذیربط مجلس شورای اسلامی هستیم.
نمایندگان مجلس هم در این حوزه بسیار همراه هستند. قرار شده است بحث قطعی گاز صنایع در زمستان را از همین حالا پیگیر شویم. برای همین منظور مذاکراتی را با دستگاههای مسوول برگزار کردهایم. همچنین مقرر است از صنایعی که بهدلیل ناترازی انرژی با مشکل مواجهند، بازدید کنیم و در مذاکره با وزارت صمت و نفت مشکلاتشان را پیگیری و در حد امکان رفع کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید