عوامل ماندگاری دلار در کانال ۲۹ هزار تومانی
کانال 29 هزار تومانی سنگری محکم برای دلار؟
دیروز روند قیمت دلار در معاملات آزاد کاهشی بود هر برگ از این اسکناس نخستین معاملات را با حدود 150 تومان کاهش نسبت به نرخ روز قبل آغاز کرد.
روز گذشته نرخ دلار غیررسمی برای سیزدهمین روز متوالی در کانال ۲۹ هزار تومانی معامله شد. به عقیده بسیاری از فعالان بازار ارز با توجه به حمایت و مقاومت شدید مشاهده شده در مقابل خروج دلار از کانال قیمتی ۲۹ هزار تومانی، سطوح قیمتی این کانال را میتوان به عنوان سنگر محکم شاخص ارزی در روزهای کنونی دانست.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از دنیای اقتصاد، براساس بررسیهای به عمل آمده توسط تحلیلگران بازار ارز تهران، سیگنالهای مثبت و منفی منتشر شده حول محور مذاکرات هستهای وین سبب به وجود آمدن ۲ نیروی قوی و متضاد در فضای معاملات این بازار شده است. کارشناسان بر این باورند که تقابل و قدرتنمایی ۲ گروه متضاد در بازار مهمترین عامل ماندگاری نرخ دلار در سطوح قیمتی کانال ۲۹ هزار تومانی است. همچنین این افراد بر این باورند که نهاد بازارساز بانک مرکزی نیز در حال حاضر از تقابل ۲ نیرو در بازار استقبال کرده و توانسته از حجم تزریق خود به معاملات بازار بکاهد. در همین راستا روز گذشته قیمت هر برگ اسکناس دلار غیررسمی با حدود ۷۰تومان کاهش نسبت به نرخ روز یکشنبه به رقم ۲۹ هزار و ۵۳۰ تومان رسید.
دیروز سهشنبه 7 شهریور ماه روند قیمت دلار غیررسمی در معاملات آزاد بازار تهران کاهشی بود. هر برگ از این اسکناس آمریکایی نخستین معاملات روز گذشته خود را با حدود 150 تومان کاهش نسبت به نرخ روز یکشنبه در رقم 29 هزار و 450 تومان آغاز کرد. با گذشت چند ساعت از معاملات بازار در روز گذشته قیمت دلار آزاد به پله ششم کانال 29 بازگشت و در نهایت با حدود 70 تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین در رقم 29 هزار و 530تومان به فعالیت خود پایان بخشید. در روزهای گذشته برخلاف انتشار اخبار و سیگنالهای متفاوت پیرامون نشستهای هستهای ایران و قدرتهای جهانی، نرخ شاخص ارزی کششی جهت افزایش یا کاهش نرخ چشمگیر از خود نشان نداد به صورتی که روز گذشته سیزدهمین روز متوالی حضور نرخ این ارز در کانال 29 هزار تومانی بود.
به عقیده بسیاری از کارشناسان ارزی عملیات تخلیهای که در معاملات روزهای میانی مرداد ماه و در راستای افزایش چشمگیر انتظارات مثبت در بازار تهران شکل گرفت سبب به وجود آمدن نیرو کاهشی قابل توجهی در بازار شده است. این افراد بر این باورند که معاملهگرانی که اسکناسهای خود را در ارقام پایین به فروش رساندهاند تا پایین آمدن نرخ ارز تمایلی به افزایش سطح داراییهای خود نداشته و به همین دلیل با وقوع روندهای افزایشی در بازار مقابله میکنند. همچنین این افراد بر این باورند که شکلگیری یک نیروی کاهشی قوی و تقابل آن با بازیگران افزایشی بازار به نفع نهادهای بازارساز درآمده و بانک مرکزی توانسته از حجم تزریقهای خود به معاملات بازار ارز بکاهد که این امر میتواند در حفظ ذخایر ارزی این نهاد نقش بسزایی داشته باشد. قیمت هر قطعه سکه طلا ضرب امامی نیز در معاملات روز گذشته با حدود 200هزار تومان کاهش نسبت به نرخ روز یکشنبه به رقم 13 میلیون و 680 هزار تومان رسید.
دیدگاه تان را بنویسید