|

افزایش خطر کرونا برای افراد سیگاری

طبق گزارش روزنامه سان‌فرانسیسکو کرانیکل، دکتر متی گفته است: «بر اساس مطالعات قبلی ما در مورد عفونت‌های ریوی، چه ویروسی چه باکتریایی،…

لینک کوتاه کپی شد

تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر دنیا به ۲۰۰ هزار نفر رسیده است، اما هنوز ناشناخته‌های زیادی در مورد ویروس کووید ۱۹ وجود دارد.

برای مثال، دانشمندان هنوز تأیید نکرده‌اند که آیا افراد مبتلا شده در برابر ویروس ایمن می‌شوند، یا امکان ابتلای دوباره وجود دارد.

همین موضوع در مورد نوع سبک زندگی مردم نیز مطرح است؛ مثلاً آیا سیگار کشیدن، سنتی یا الکترونیکی، ریسک ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد یا خیر، ادعایی که چند وقت پیش بیل دِ بلازیو، شهردار شهر نیویورک مطرح کرد.

ویروس کرونا؛ آیا با کشیدن سیگار در معرض ریسک بیشتری هستید؟

به گزارش رویترز، هفته پیش دِ بلازیو در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره شیوع ویروس کرونا گفت سیگار کشیدن باعث می‌شود به محض آلوده شدن فرد سیگاری به ویروس کووید۱۹ خطر اینکه شدیدا بیمار شوند افزایش یابد.

دِ بلازیو گفت: «سیگاری بودن شما را آسیب‌پذیرتر می‌کند. اگر سیگار سنتی یا الکترونیکی می‌کشید، اکنون بهترین زمان برای ترک این عادت است و ما به شما کمک می‌کنیم.»

آنچه باید در مورد رابطه بین سیگار کشیدن و ویروس کرونا بدانید در اینجا آورده‌ایم.

آیا کشیدن سیگار معمولی یا الکترونیکی امکان ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد و بهبود را سخت‌تر می‌کند؟

آنطور که دکتر مایکل متی، معاون مراقبت‌های ویژه پزشکی دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو (یوسی‌اس‌اف) می‌گوید، پاسخ این سؤال بله است، اگرچه هنوز معلوم نیست تا چه حد.

طبق گزارش روزنامه سان‌فرانسیسکو کرانیکل، دکتر متی گفته است: «بر اساس مطالعات قبلی ما در مورد عفونت‌های ریوی، چه ویروسی چه باکتریایی، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که کشیدن سیگار، اعم از سنتی و الکترونیکی، ریسک ابتلا به ذات‌الریه کرونایی و تشدید آن را افزایش دهد، هرچند نمی‌دانیم تا چه اندازه.»

ویروس کرونا؛ آیا با کشیدن سیگار در معرض ریسک بیشتری هستید؟

این بر اساس مطالعات پیشین است که در آن مشخص شده نیکوتینی که وارد ریه موش‌ها می‌شود می‌تواند زدودن ویروس آنفلوانزا را به تأخیر بیاندازد.

متخصصان به مطالعه‌ای که سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۹ انجام داده بود نیز اشاره می‌کنند. این مطالعه که مشخص کرد ۴۷.۶ درصد از مردان چینی سیگاری هستند، برای آن انجام شد تا ارتباط بین سیگار کشیدن و ویروس کرونا را نشان دهد. پیش از آن مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین گزارش کرده بود تعداد مردانی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند و در اثر آن فوت می‌کنند از زنان بیشتر است.

مرکز تحقیقاتی آموزشی کنترل تنباکو یو‌سی‌اس‌اف گفته است: «احتمال پیشرفت بیماری (و از جمله مرگ) در آن دسته از بیماران چینی که ذات‌الریه مرتبط با کووید۱۹ در آن‌ها تشخیص داده شده بود در بیماران دارای سابقه سیگار ۱۴ برابر بیشتر از کسانی بود که سیگار نکشیده بودند. این قوی‌ترین عامل ریسک در بین افراد معاینه شده بود.»

البته بر اساس گزارش وبسایت استات نیوز، یک دلیل دیگر می‌تواند این باشد که مردان چینی بیشتر سفر می‌کنند.

با این که ارتباط بین سیگار کشیدن و ویروس کرونا (اگر ارتباطی وجود داشته باشد) هنوز تأیید نشده است، متخصصان این را تأیید کرده‌اند که افراد مسن دارای بیماری‌های خاص، مثل دیابت، سرطان یا مشکلات تنفسی، با خطر عوارض جدی پس از ابتلا به ویروس کرونا روبرو هستند.

ویروس کرونا؛ آیا با کشیدن سیگار در معرض ریسک بیشتری هستید؟

موسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر (ان‌آی‌اچ) می‌گوید: «بنابراین غیرمعقول نیست که نگران باشیم تضعیف عملکرد ریه یا بیماری‌های ریوی مربوط به مصرف دخانیات، مثل بیماری مزمن انسدادی ریه (سی‌او‌پی‌دی)، ممکن است افراد را در معرض عوارض جدی پس از ابتلا به کووید۱۹ قرار دهد.»

این سازمان همچنین می‌افزاید کسانی که سیگار الکترونیک مصرف می‌کنند نیز در معرض خطر قرار دارند، زیرا مطالعات نشان داده است که کشیدن سیگار الکترونیک می‌تواند به سلامت ریه آسیب برساند.

ان‌آی‌اچ می‌گوید: «هنوز معلوم نیست که ابتلا به این ویروس به بیماری مزمن انسدادی ریه منجر خواهد شد یا خیر، اما شواهد جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض ریزگرد‌های سیگار الکترونیک به بافت‌های ریه آسیب رسانده و توان مقابله آن با عفونت را کاهش می‌دهد.»

ان‌آی‌اچ می‌افزاید که در یک مطالعه مشخص شده آسیب و التهاب بافت‌ها در موش‌های آلوده به ویروس آنفلوانزایی که در معرض این ریزگرد‌ها قرار می‌گیرند شدیدتر است.

منبع: ایندیپندنت

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی