|

کرونا میلیاردرهای جدیدی را به دنیا معرفی کرد

مدیران شرکت‌های موفق در زمینه تولید واکسن کرونا و سرمایه گذاران این شرکتها از جمله برندگان واقعی بحران کرونا به شمار می روند.

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز- یک نشریه آلمانی به بررسی بحران شیوع ویروس کرونا و تاثیر مثبت آن بر کسب و کار برخی مدیران شرکت های موفق جهان پرداخته است. نشریه بیلد آلمان نوشت: مدیران شرکت‌های موفق در زمینه تولید واکسن کرونا و سرمایه گذاران این شرکتها از جمله برندگان واقعی بحران کرونا به شمار می روند که سرمایه هنگفتی را به دست آورده و در فهرست میلیادرهای دنیا قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، بحران کرونا موجب بیکار شدن میلیون ها نفر در دنیا شد و درآمد و بسیاری امکانات را از بین برد. تنها در آلمان محدودیت های اعمال شده برای مقابله با کرونا 300 میلیارد یورو خسارت اقتصادی به بار آورده است.  اما با کشف واکسن روزنه هایی از امید ایجاد شده است. واکسن های نجات دهنده زندگی انسان ها برای تولیدکنندگان موفق و سرمایه گذاران آن ها منابع سرشاری از درآمد و ثروت را به ارمغان آورده و بحران کرونا سبب شد تا حداقل 9 میلیاردر جدید واکسنی در دنیا شکل گیرد.

در بالای فهرست میلیاردرهای جدید "اوگر شاهین"، رئیس شرکت داروسازی بیونتک و "استیفان بانسل" مدیر عامل شرکت مدرنا قرار دارند. براساس تجزیه و تحلیل موسسه People’s Vaccine Alliance این دو مدیر عامل هر دو در حال حاضر حدود 4 میلیارد دلار ( 3.28 میلیارد یورو) ثروت دارند.

همچنین مدیران غول واکسن سازی چینی کانسینو CanSino و سرمایه گذاران اولیه مدرنا هم از جمله میلیاردهای جدید در بحران کرونا هستند. سهام این شرکت بعد از تایید واکسن به شدت بالا رفت. ارزش سهام شرکت مدرنا از فوریه سال 2020 بیش از 700 درصد، سهام شرکت بیونتک بیش از 600 درصد قیمت سهام شرکت چینی کانسینو هم حدود 440 درصد افزایش یافت. براساس محاسبات انجام شده 9 میلیاردر جدید واکسن در حال حاضر حدود 19.3 میلیارد دلار دارایی دارند.

فعالان حقوق بشر این انتقاد را وارد می کنند که این مبلغ برای واکسیناسیون کامل حدود 780 میلیون نفر در کشورهای کم درآمد کافی است. "آن ماریوت"، مدیر سیاست های بهداشتی شرکت امدادی آکسفام در بیانیه ای گفته است: این میلیاردها چهره انسانی سودهای کلانی هستند که بسیاری از شرکت های داروسازی از انحصار این واکسن ها کسب می کنند.

در هفته های اخیر بحث هایی درباره به تعویق افتادن ثبت حق انحصاری واکسن ها به منظور تولید بیشتر واکسن در دنیا شکل گرفت. این درخواست ها به این دلیل مطرح شد که تولید واکسن تا حدودی با بودجه عمومی پشتیبانی شود. اما آلمان از جمله مخالفان این طرح بود. شرکت بیون تک از دولت آلمان حدود 325 میلیون یورو دریافت کرده تا خود را متعهد کند که به کشورهای با درآمد پایین واکسن هایی با قیمت تمام شده عرضه کند.

در دنیا بیش از 160 شرکت با کمک سرمایه گذاران در زمینه تحقیق و توسعه واکسن تلاش کردند. تنها تعداد کمی از این شرکت ها از جمله بیون تک و مدرنا در نهایت موفق شدند سریع ترین واکسن ها در تاریخ بشریت را تولید کنند و اکثر این شرکت ها با وجود هزینه زیاد این موفقیت را به دست نیاوردند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها