حقوق ناظران شرعی واردات مرغ؛ 75 میلیون ناقابل!
حقوق ناظران شرعی ۲۵۰۰ یورو در هر ماه تعیین شده علاوه بر آن پذیرایی و تغذیه، اسکان ناظران و پشتیبانی و حمل و نقل ناظران شرعی نیز بر اساس…
پیمان فلسفی مدیرعامل مرکز حلال جهانی نامهای را با موضوع «تعهدات مالی و خدماتی مربوط به خدمات مرکز حلال جهانی» به مدیران شرکتهای وارد کننده مرغ از ترکیه اعلام کرد.
به گزارش فارس، در این نامه حقوق ناظران شرعی ۲۵۰۰ یورو در هر ماه تعیین شده علاوه بر آن پذیرایی و تغذیه، اسکان ناظران و پشتیبانی و حمل و نقل ناظران شرعی نیز بر اساس آیین نامه دولت منظور میشود.
متن کامل نامه به این شرح است:
۱۵ فروردین واردات ۵۰ هزار تن مرغ توسط مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت به گمرک ابلاغ شد.
در این ابلاغیه آمده است: به پیوست تصویر نامه تصویب نامه شماره ۱۵۵۲۵۲/ت ۸۵۹۷۵ه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ هیات محترم وزیران در خصوص واردات تا سقف پنجاه هزار تن گوشت مرغ با استفاده از ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی توسط شرکت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی جهت اطلاع، اقدام و ابلاغ به گمرکات اجرایی ایفاد میگردد.
تصمیم به واردات مرغ پس از افزایش قیمت اخیر انجام میشود که علیرغم فروکش التهاب بازار این واردات برای تامین ذخایر استراتژیک انجام میشود.
ناظران شرعی مرغ چه کار می کنند؟
محمدعلی کمالیسروستانی، مشاور عالی هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور، در گفتوگو با ایلنا تولید مرغ در کشور را در شرایط بسیار مطلوب ارزیابی کرده و گفته بود: در حال حاضر میزان عرضه مرغ به بیش از نیاز بازار رسیده است و نرخها به قیمت مصوب نزدیک شده است.
وی یادآور شد: میزان نیاز روزانه بازار به مرغ یک هزار و 100 تن است که از ابتدای هفته گذشته عرضه آن افزایش یافته و اکنون به بیش از نیاز رسیده است.
کمالیسروستانی میزان عرضه حال حاضر روزانه مرغ را یک هزار و 400 تا یک هزار و 600 تن اعلام کرد.
وی با اشاره به آخرین جلسه قرارگاه ساماندهی مرغ کشور اظهار کرد: آخرین جلسه قرارگاه ساماندهی مرغ کشور با تاکید بر تنظیم بازار ماه رمضان تشکیل شد.
وی ادامه داد: قرارگاه مرغ جوجهریزی به میزان 125 میلیون قطعه را تصویب کرد که 15 میلیون قطعه بیش از جوجه ریزی هر ماهه است.
کمالیسروستانی دیگر تصمیم این ستاد را افزایش دوره پرورش مرغ از 45 روز به 50 روز عنوان کرد و افزود: همچنین افزایش سهمیه نهادههای دامی ذرت و کنجاله سویا دولتی صورت خواهد گرفت.
کمالیسروستانی تصریح کرد: تامین به موقع نهادههای دامی نیز در دستور کار است و سامانه بازرگاه نهادهها را برای ثبت سفارش در اختیار تولیدکنندگان قرار داده است.
به گفته وی؛ در حال حاضر استانهای عمده تولیدکننده مرغ مانند گیلان, مازندران و گلستان بر اساس وظیفه که بر عهده آنها گذاشته شده در حال تامین بازار مرغ پایتخت هستند.
کمالی سروستانی پیش بینی کرد: با ادامه این روند قیمت مرغ در ماه رمضان به زیر نرخ مصوب کاهش یابد.
حال سوال اینجاست با توجه به تولید مطلوب مرغ در کشور چه نیازی به تعیین ناظران شرعی با حقوق نجومی برای واردات مرغ است که علاوه بر آسیب به تولید داخلی هزینهی ارزی بر دوش کشور می گذارد؟
گفتنی است؛ ناظران شرعی دامپزشکی توسط نماینده ولی فقیه انتخاب و مورد تائید قرار میگیرد و برای این مسئولیت مهم به سایر کشورها اعزام میشوند. تعیین حقوق و نحوه کار آنها نیز بر عهده مدیرعامل مرکز حلال جهانی قرار دارد و سازمان دامپزشکی دخالتی در آن ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید