|

بی‌پولی دولت گریبان بازنشستگان را گرفت

میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی اعلام کرد که اصلاح 38 درصدی حقوق بازنشستگان از همین هفته اعمال خواهد شد.

لینک کوتاه کپی شد

با وجودیکه دولت بالاخره با افزایش حقوق 38 درصدی بازنشستگان موافقت کرده و حتی احکام آنها نیز صادر شده است اما، همانطور که پیش بینی می شد، به دلیل کسری بودجه های کشوری، هنوز این افزایش و همسان سازی حقوق عملیاتی نشده و اجرا نمی شود و در نتیجه بازنشستگان همچنان به همان میزان قبل حقوق دریافت می کنند. اتفاقی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی و کارشناسان حوزه کار به نظر نمی رسد به این زودی ها محقق شود! با این وجود میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی اعلام کرد که اصلاح 38 درصدی حقوق بازنشستگان از همین هفته اعمال خواهد شد.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از آرمان امروز، میرهاشم موسوی با اشاره به تاکیدهای رییس جمهوری مبنی بر اصلاح افزایش حقوق بازنشستگان گفت: از همین هفته بحث اصلاح 38 درصد حقوق به اضافه 550 هزار تومان در احکام جدید بازنشستگان سایر سطوح لحاظ خواهد شد و پرداخت حقوق شهریور هم با احکام جدید خواهد بود.

وی افزود: اختیار این کار به اعضای هیات امنای تامین اجتماعی داده شد که در ماه گذشته مصوبه قبلی اصلاح و احکام بازنشستگان سایر سطوح براساس مصوبه شورای عالی کار اصلاح خواهد شد.

با این وجود بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی عنوان می‌کنند که با وجود کسری بودجه شدید، دولت در صورت اجرای چنین تصمیمی یا مجبور به چاپ پول و یا استقراض از بانک مرکزی و یا به اشکال دیگری تامین اعتبار خواهد بود که در نهایت به تورم بالا دامن می‌زند و همین موضوع، افزایش حقوق‌ها را مجددا خنثی خواهد کرد.

در همین رابطه حمید حاج‌اسماعیلی درباره تصویب افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان اظهار داشت: از گذشته یک تفاوت رویکردی در خصوص کارمندان و مستخدمین دولت با کارگران وجود داشت و آن هم امنیت شغلی بود که در حوزه کارمندان دولت بود و در بخش مشغولان قانون کار و کارگران کمتر بود. در عین حال، مزایایی هم مرتبط با مستخدمین دولت و در بخش‌های کارمندی وجود داشت که در بخش کارگری دیده نمی‌شد.

این کارشناس بازار کار گفت: من فکر می‌کنم غیر از این، یک اشکال اساسی دیگر هم برای کارمندان حادث شده که آنها را شبیه به کارگران کرده است و آن هم گسترش حوزه استخدام کارمندان قراردادی در سازمان‌ها و ارگان‌ها و وزارتخانه‌های دولتی است.

حاج‌اسماعیلی عنوان کرد: در واقع بازنشستگان دولت که شاید در گذشته شرایطی بهتر نسبت به بازنشستگان تامین‌اجتماعی داشتند، الان تقریبا وضعیت مشابهی دارند و آنها هم دچار مشکلات عدیده اقتصادی هستند.

این‌کارشناس بازار کار تصریح کرد: اتفاقی که در روزهای اخیر در خصوص مطالبه بازنشستگان تامین اجتماعی برای افزایش مستمری براساس قانون بعد از 5 ماه میسر شد، دولت را مجبور کرد که در خصوص کارمندان هم چنین رویه‌ای را تصمیم‌گیری کند.

حاج‌اسماعیلی ادامه داد: در حال حاضر دولت با مشکل کسری بودجه مواجه است و این در شرایطی است که در ماه‌های اول این ادعا را رد می‌کرد که بودجه‌ای که امسال به مجلس برده، فاقد کسری است، ولی در روزهای اخیر دیدیم که رییس سازمان برنامه و بودجه که خود یکی از این مدعیان بود، اعتراف کرد که امسال بودجه بیش از 312 هزار میلیارد تومان کسری دارد، اما خود ایشان هم اذعان کردند که حقوق کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری به شدت پایین است و کفاف زندگی آن‌ها را نمی‌دهد و آن‌ها متاثر از افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی مجبور شدند که به فکر افزایش مستمری بازنشستگان دولت و همچنین کارمندان بیفتند.

این کارشناس بازار کار گفت: آنچه که بیش از همه مورد پرسش است، این‌که دولت منابع اعتباری لازم را از کجا تامین خواهد کرد. خود دولت هم دچار این مشکل اساسی است و اعتراف کرده که دنبال جست‌وجوی منابع برای این کار است.

حاج اسماعیلی افزود: به طور قطع چنین منابعی در کوتاه‌مدت برای این تصمیم‌گیری در کشور وجود ندارد، چون درآمدهای دولت کاملا مشخص است و اتفاق خاصی هم در کشور صورت نگرفته که درآمدهای دولت را افزایش دهد.

وی متذکر شد: حتی آنچه که در بودجه هدف‌گذاری شده، آن‌ها هنوز به همان شکل دقیق میسر نشده، با وجود این‌که دولت در بخش مالیات‌ها کارهای خاص را انجام داد. همین اتصال و رصد و ارزیابی دست‌های کارتخوان به نظر من کار بسیار خوبی بود که ساماندهی تراکنش‌های مالی را به دنبال داشت‌. به این ترتیب دولت برخی از فرارهای مالیاتی را رصد کرد.

این کارشناس بازار کار تصریح کرد: با وجود این‌ها، کسری بودجه به دلیل هزینه‌ها و تورم بالا و مشکلاتی که دولت برای تامین اعتباری لازم دارد، همچنان پابرجاست و به طور قطع برای افزایش مستمری بازنشستگان دولت و حقوق‌های کارمندان، دولت باز هم باید به سراغ چاپ پول و یا استقراض از بانک مرکزی و یا اشکالی برود که در نهایت تورم شدید را به دنبال دارد.

حاج‌اسماعیلی یادآور شد: دولت یکی از دلایل اصلی برای عدم افزایش مستمری بازنشستگان را تورم و عدم پایداری منابع اعلام می‌کرد. در صورتی که این منابع و تامین آن مربوط به تامین اجتماعی است؟ اما دفعتا بعد از قطعی شدن افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی تصمیم گرفت تا حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت را اضافه کند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

  • ناشناس ارسالی در

    پس همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چی ؟چرا دولت زیر تمام حرفای رفاهیش میزنه ،این انصاف نیست که فقط بفکر منافع دولت و نهادهای وابسته خودش باشه .همه ما مال یه کشوریم اگه قانونی هست باید برای همه باشه نه گزینشی و دلبخواه ،جامعه کارگری چه باسواد و تحصیلات بالا و چه بیسواد با جون و دل کار کردن و میکنن تا چرخ اقتصاد و بهداشت و رفاهیات بگرده حالا چون اسمشون کارگر شده دلیل بر این نگاه قهرآلود وغیر منصافه نمیشه ،طبق ماده قانونی باید این اجرا بشه چرا دولت پشت گوش میندازه و بی تفاوته .از اختلاسگران بگیرین وبه مردم جامعه برسید نباید تفاوت بذارید بین قشر ضعیف و پولدار شما به پولدارها میرسین و جیب و شکم آنها راپر میکنید واز شکم خانواده های کارگری و‌مستمری بگیران میزنید .آیا شماهم تجمل گراییدو طرفدار اشرافی گری هستین که نسبت به تامین اجتماعی این موضع گیری را کردین

  • اکبر ارسالی در

    آقای محترم شما یک کارمند ویا یک بازنشسته با مدرک فوق لیسانس یا لیسانس رابایک کارگر با مدرک ابتدایی را یکی ارزیابی میکنید.البته توهین به شغل کارگران زحمتکش نباشه .ولی واقع دین باشید

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی