|

کرونا پس از اومیکرون تمام می شود؟

اومیکرون

سرعت بالای انتقال ویروس موجب شده تا با توجه به موج جدید ابتلا به اُمیکرون امیدها برای پایان همه‌گیری کرونا پس از اومیکرون تقویت شود.

لینک کوتاه کپی شد

ظهور سویه جدید امیدهایی را نسبت به پایان همه‌گیری کرونا پس از اومیکرون به وجود آورده است. آیا امیدها محقق می‌شود؟

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از دنیای اقتصاد،‌ سرعت بالای انتقال ویروس موجب شده تا با توجه به موج جدید ابتلا به کرونای  اُمیکرون  در جهان، امیدها برای پایان هرچه سریع‌تر همه‌گیری کرونا پس از اومیکرون تقویت شود؛ چرا که با در دسترس‌‌‌تر شدن واکسن و ابتلای بیشتر افراد به شکل خفیف، ایمنی جمعیت نسبت به بیماری بالاتر می‌رود و نرخ مرگ و میر پایین باقی خواهد ماند.

این موارد می‌تواند نشانه‌‌‌ای از پایان همه‌گیری کرونا پس از اومیکرون به حساب بیاید. با این حال محققان دانشگاهی در کالیفرنیا در مطالعه‌‌‌ای نشان داده‌‌‌اند که میزان آنتی‌‌‌بادی ایجاد شده در بدن بیماران با شدت بیماری رابطه ‌‌‌مثبت دارد و از همین رو، افرادی که به شکل خفیف به این سویه دچار می‌‌‌شوند نسبت به افرادی که واکسینه شده‌‌‌اند در برابر سویه‌‌‌های موجود و آتی ویروس کرونا آسیب‌‌‌پذیرترند. از طرفی این مطالعه نشان داد که محافظت حاصل شده از طریق ابتلا به ویروس یک‌سوم محافظتی است که از طریق دز سوم واکسن به دست می‌‌‌آید.

ایمنی طبیعی  اُمیکرون

مطالعاتی که از سوی یکی از دانشگاه‌‌‌های مستقر در ایالت کالیفرنیا انجام شده است حاکی از آن است که آنتی‌‌‌بادی تولید شده در بدن مبتلایان به کرونای   اُمیکرون  و محافظت طبیعی بدن ایشان به این بیماری ارتباط مثبتی با شدت درگیری با بیماری دارد؛ یعنی هرچه وضعیت بیمار حاد‌تر باشد و ابتلای او به کرونا با سختی بیشتری همراه باشد، مصونیتی که در برابر ابتلا به ویروس کرونا پیدا می‌کند بیشتر خواهد بود. از طرفی از آنجا که بیشتر ابتلاها به سویه اُمیکرون و انواع جدید‌تر آن خفیف است، به‌رغم شیوع گسترده به نظر می‌رسد نتواند محافظت قابل‌توجهی را در برابر ابتلاهای بعدی به این بیماری به ارمغان بیاورد. از این رو تزریق دزهای یادآور واکسن کرونا می‌تواند ضرورت تلقی شود.

دز سوم یا مصونیت طبیعی؟

پیش از این به این نکته اشاره شد که حفاظت حاصل شده از ابتلا به ویروس کرونا و سویه   اُمیکرون  به شدت بیماری بستگی دارد؛ بر همین اساس مطالعه‌‌ پژوهشگران دانشگاه سانفرانسیسکو نشان می‌دهد که مصونیت ایجاد شده از طریق ابتلا به بیماری تقریبا یک‌سوم مصونیت ایجاد شده از طریق دز سوم واکسن است. از همین رو محققان این دانشگاه تاکید دارند ممکن است ایمنی ایجاد شده از ابتلا به ویروس کرونا کافی نباشد و از همین رو، تزریق دزهای تقویت‌کننده به صورت مداوم را در تقویت ایمنی بدن موثر می‌‌‌دانند.

اُمیکرون  و تاثیرات احتمالی

سویه جدید ویروس کرونا به نام اُمیکرون در اواخر نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی شناسایی شد و نگرانی‌های بابت عدم‌اثرگذاری واکسیناسیون بر روی این سویه از سوی مراجع بهداشتی بین‌المللی ابراز شد. نشریه اکونومیست در گزارشی اعلام کرده بود که این سویه می‌تواند از سه کانال مختلف، اقتصادهای جهانی را تحت‌تاثیر قرار دهد. اول آنکه باعث تشدید محدودیت‌ها شود و به وخیم‌تر شدن شرایط اقتصادی بینجامد. محدودیت‌های بیشتر به معنای اخلال در کسب و کار، کاهش رشد و افزایش بیکاری است؛ اتفاقی که در صورت وقوع محدودیت بیشتر، با توجه به رشد تورم در اقتصادهای بزرگ و بسته شدن دست بانک‌های مرکزی برای استفاده بیشتر از بسته‌‌‌های حمایتی اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

این وضعیت در اقتصاد‌های نوظهور بدتر خواهد بود و می‌تواند به ناآرامی‌‌‌های اجتماعی منتهی شود. این مساله به قدری حائز اهمیت است که به عنوان دومین کانال اثرگذاری سویه اُمیکرون شناخته شده است. سومین کانالی که از طریق آن اقتصاد جهانی از سوی اُمیکرون تهدید می‌شود کاهش رشد چین است. سیاست مخرب کووید صفر این کشور موجب شده تا طولانی شدن قرنطینه به دلیل شیوع اُمیکرون دور از انتظار نباشد.

رکورد اُمیکرون در آمریکا

ای‌‌‌بی‌‌‌سی نیوز در گزارش اخیر خود از آمار بالای مرگ و میر کرونا در آمریکا خبر داد. بنابر اعلام دانشگاه جان هاپکینز، در یک ماه گذشته آمریکا برای نخستین بار یک‌میلیون و ۸۰‌هزار و ۲۱۱ مورد جدید ابتلا را در یک روز گزارش کرد که به عنوان بالاترین آمار روزانه ابتلا در جهان ثبت شد. اکنون تخمین زده می‌شود که سویه   اُمیکرون تقریبا عامل تمام سرایت‌های کرونا در آمریکا باشد.

نکته مهم درباره خطر کمتر این سویه این است که حتی اگر این بیماری برای اکثر مردم بیماری‌زایی کمتری داشته باشد، این واقعیت که بیشتر قابل انتقال است به این معناست که افراد بیشتری بیمار شده و در نتیجه افراد بیشتری نیز جان خود را از دست می‌دهند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

عصر تکنولوژی