بالاخره قهوه بخوریم یا نه؟
افرادی که روزانه ۴ فنجان قهوه میخوردند ۶۴ درصد کمتر از افرادی که اصلا و یا به ندرت قهوه میخوردند دچار مرگ زودرس میشوند.
شایانیوز- اگر هنوز هم نمیدانید قهوه بخورید یا نه؟ نمیدانید که این نوشیدنی و یا مشتقات آن مثل شکلات و کیک و... را در رژیم غذایی خود بگذارید یا نه؟ در این مقاله با ما همراه شوید تا پاسخ خود را بگیرید.
در مطالعاتی که دانشمندان روی ۲۰ هزار نفر انجام دادند (روزانه ۴ فنجان قهوه در طول روز میخوردند) به این نتیجه رسیدند که این افراد ۶۴ درصد کمتر از افرادی که اصلا و یا به ندرت قهوه میخوردند دچار مرگ زودرس میشوند. پس مطالعات جدید نشان میدهد قهوه خطر ابتلا به مرگ زودرس را کاهش میدهد
افرادی که بالای ۴۵ سال دارند باید قهوه را در رژیم غذایی خود قرار دهند و روزانه حداقل ۴ فنجان از این نوشیدنی لذیذ استفاده کنند. البته تحقیقات جدید نشان میدهد که صرف نظر از اینکه شما مرتب قهوه میخورید یا نه، کافئین موجود در آن برای طولانیتر شدن عمرتان کافی است. (مهم مصرف قهوه در طول هفته است، اینکه پیوسته باشد یا نه از فواید آن کم نمیکند)
همچنین در این پژوهش نشان داده شده که قهوه خطر برخی بیماریهای دیگر مثل دیابت نوع ۲، نارسایی کبد، سرطان کولورکتال، آلزایمر و سرطان پوست را کاهش میدهد. سخنگوی انجمن ملی قهوه گفت: دانههای قهوه سرشار از آنتی اکسیدان هاست و ترکیبات غذایی آن در ترشح انسولین، عملکرد بهتر کبد و کاهش التهابات مزمن پوستی مؤثر است.
لطفا با احتیاط بنوشید
اگرچه مصرف قهوه برای بسیاری از افراد سالم بسیار مفید و توصیه شده است، اما برخی از افراد مثل زنان باردار باید با احتیاط قهوه و هر نوع ماده کافئیندار را استفاده کنند. دکتر جوزف واش در این باره میگوید: مصرف بیش از حد قهوه (کافئین) یعنی در حدود ۲۰۰ میلی گرم خطر سقط جنین و یا زایمان زودرس را به همراه دارد. البته باید گفته شود تحقیقات در این زمینه هنوز کامل نشده، چون بعضی از شواهد هم نشان میدهد مصرف کافئین تأثیر مثبتی در رشد جنین دارد.
بیشتر بخوانید: 6 غذایی که قبل از خواب نباید بخوریم
دکتر وینس بوفالینو سخنگوی انجمن قلب آمریکا در مصاحبهای تأکید کرد:" اگر گرفتار بیماریهای قلبی هستید مصرف کافئین را محدود کنید. این ماده ضربان قلب را نامنظم میکند. افرادی که فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان قلب نامنظم) یا فشار خون بالا دارند در مصرف این ماده بسیار احتیاط کنند. اما اگر به خوردن قهوه عادت دارند دو فنجان در روز مانعی ندارد. "
خیلی از افراد برای اینکه از مضرات احتمالی قهوه درامان باشند از قهوه بدون کافئین استفاده میکنند، اما به یاد داشته باشید اگرچه مقدار زیادی از کافئین در این قهوهها از بین میرود، اما هنوز مقداری در آن وجود دارد. پس هنوز هم افرادی که مشکلاتی در سلامتشان دارند در خوردن قهوههای بدون کافئین نیز احتیاط کنند.
نوشیدن زیاد قهوه میتواند سلامت استخوانها را نیز تحت تأثیر قرار دارد وباعث کاهش کلسیم در بدن شود. اما تحقیقات جدید میگوید نگران این جنبه نباشید چرا که نوشیدن قهوه باعث افزایش کلسیمی میشود که از راه ادرار دفع میشود و از طرفی هم باعث جذب بیشتر کلسیم میشود پس از این طریق بین کلسیم ازدست رفته و جذب شده تعادل ایجاد میکند.
قبل از خوردن قهوه به این نکات توجه کنید
اگر عادت دارید قهواه را باشیر بنوشید از شیر کم چرب استفاده کنید و از ریختن خامه پرهیز کنید. شیر کم چرب کالری کمتری دارد و اثرات کاهش کلیسم را کمتر میکند. سعی کنید تا جایی که میتوانید قهوه را تلخ بخورید و از شکر و قند استفاده نکنید تا از مزیت لاغر شدن بهرهمند شوید. قهوه تلخ متابولیسم بدن را افزایش میدهد و باعث چربی سوزی میشود.
اگر کلسترل دارید از قهوه فیلتر شده استفاده کنید. قهوههای فیلتر نشده مثل برخی قهوههای فرانسوی ترکیبی از کافئین و کوهول دارند که باعث افزایش کلسترول خون میشود. اگر برای خواب شب مشکل دارید و نمیتوانید بخوابید بهتر است که مصرف قهوه خود را پایین بیاورید و یا لا اقل ۴ تا ۵ ساعت قبل از خواب هیچ ماده کافئین داری نخورید.
حرف آخر
اینکه قهوه بخورید یا نه؟ قهوه برای سلامتی مفید است یا مضر؟ به این بستگی دارد که بدن شما از چه سطحی از سلامت برخوردار است؟ اگر هیچ مشکلی از جمله فشارخون، چربی خون، بیماریهای قلبی و ... ندارید خوردن قهوه برای شما مانعی ندارد. اما اگر این امکان را میدهید که ممکن است هر یک از این بیماریهای گفته شده را داشته باشید پس در خوردن آن احتیاط کنید. البته سالم بودن دلیلی بر این نیست که زیاده روی کنید. خوردن هر چیز به اندازه و با توجه به نیاز بدن در هر شرایطی توصیه میشود.
منبع: سی ان ان
دیدگاه تان را بنویسید