راهنمای نگهداری از ساکولنت / نکات ساده اما مهم برای مراقبت از گیاه مینیاتوری زیبا
![](https://cdn.shayanews.com/thumbnail/RmAFuQCk19VY/iXvuajUvacmOX5pRVLLgs_nuk_17aGwMyChIBA-pPYBW33rYSHAYpQI0lTpejw3isKNs-oM-kM5J_EzVIW7GzqOFiYhqU-G4dT7FTymmaFGIZ1rPAshbwhQGaDLfXPTDsOK8OeBxk_94Vd8JrHJvvQ,,/sakolent-3.jpg)
ساکولنت ها با تنوع زیاد و مقاومت بالا گزینه عالی برای افراد پرمشغله هستن و ما اینجا نکات مهم نگهداری از این گیاه جذاب رو براتون توضیح میدیم.
شایانیوز- ساکولنت ها گیاهان آپارتمانی بسیار محبوبی هستن که میتونن با اشکال مینیاتوری و زیبای خودشون برای علاقمندان به گل های طبیعی، نقش پر رنگی در دکور رو هم داشته باشن و محیط زندگی و یا کار شما رو دلپذیرتر کنن. ساکولنت ها با تنوع زیاد و مقاومت بالا، گزینه عالی برای افراد پرمشغله هستن و ما در این مطلب، نکات مهم نگهداری از این گیاهان جذاب رو براتون توضیح میدیم. تا پایان همراه ما باشید.
معرفی گیاه ساکولنت
شاید خیلی ها در نگاه اول، ساکولنت ها رو با کاکتوس ها اشتباه بگیرن اما این گیاهان کوچیک و زیبا، گونه ای خاص هستن که بومی بیابان ها بوده و مقاومت بالایی به کم آبی دارن. ساکولنت ها می تونن آب رو به خوبی در ساقه ها و برگ های گوشتی خودشون ذخیره کنن و برای روزهای طولانی، نیازی به آب نداشته باشن.
ساکولنت ها با اندازه های کوچیک، رنگ ها و شکل های متنوع، حالت دکوراتیو دارن و برای درست کردن تراریوم، باکس های هدیه، دیوارهای عمودی و... انتخاب بسیار خوبی هستن.
نگهداری از ساکولنت؛ نور
گیاه ساکولنت نور زیاد و غیر مستقیم رو می پسنده و بهتره اون رو در جای پر نور منزل مثل پنجره های جنوبی و یا شرقی قرار بدید. نور مستقیم خورشید می تونه باعث سوختگی برگ های ساکولنت بشه پس دقت کنید که این اتفاق نیفته.
ساکولنت هایی که به رنگ سبز هستن، نور کمتری از انواع رنگی این گیاه نیاز دارن و اگر محیط زندگی و یا کار شما نور کمی داره می تونید از ساکولنت های سبز رنگ نگهداری کنید اما این رو بدونید که نور کم باعث بلند شدن ساقه گیاه میشه تا خودش رو به نور برسونه.
نگهداری از ساکولنت؛ آبیاری
همونطور که بالاتر اشاره کردیم، ساکولنت ها به آبیاری زیاد نیاز ندارن چون آب دهی بیش از حد باعث پوسیدگی گیاه و از بین رفتن اون میشه.
به صورت کلی، ساکولنت های با گلدان کوچیک در فصل تابستون به یک بار آبیاری در هفته نیاز دارن و در فصل زمستون ماهی یک بار آبیاری هم برای اون ها کافی خواهد بود.
نگهداری از ساکولنت؛ دما و رطوبت
گیاه ساکولنت مقاومت خوبی به دمای پایین و بالا هم داره و بیشتر گونه های این گیاه بازه دمایی بین 4 تا 35 درجه رو میتونن تحمل کنن. البته بهتره اون ها رو از نوسانات شدید در امان نگه دارید.
در مورد میزان رطوبت مورد نیاز ساکولنت هم باید بگیم که این گیاه به رطوبت زیادی نیاز ندارن و محیط های نسبتا خشک رو بیشتر ترجیح میدن.
نگهداری از ساکولنت؛ خاک و کوددهی
با توجه به اینکه باقی موندن آب در اطراف ریشه ها، باعث پوسیدگی گیاه ساکولنت و از بین رفتن اون میشه حتما باید خاک این گیاه زهکشی مناسبی داشته باشه. ترکیبی از ماسه، پیت ماس و کوکوپیت میتونه برای ساکولنت مناسب باشه.
از اونجایی که ساکولنت ها، گیاهان مقاومی هستن به کوددهی زیادی نیاز ندارن و یک بار کوددهی در سال میتونه نیازهای اون ها رو تامین کنه. رشد کم، زرد و بدشکل شدن برگ های ساکولنت میتونه نشونه های کمبود مواد مغذی در خاک گیاه باشه.
نگهداری از ساکولنت؛ تکثیر
تکثیر ساکولنت ها به راحتی انجام میشه و می تونید این گیاه رو با روش های قلمه زدن، جدا کردن از ریشه، جدا کردن پاجوش ها و کاشتن برگ ها، انواع مختلف ساکولنت ها رو تکثیر کنید.
اگر به نگهداری از گیاهان آپارتمانی علاقمند هستید، این صفحه رو دنبال کنید.
دیدگاه تان را بنویسید