معرفی برج گالاتا استانبول / تماشای زیباترین مناظر شهر از فراز تاریخی ترین برج
برج گالاتا از نمادهای شهر استانبوله که میشه از فراز اون تنگه زیبای بسفر و بناهای باشکوه رو تماشا کرد. اینجا این بنای زیبا رو معرفی می کنیم.
شایانیوز- شهر استانبول با دنیایی از جاذبه های گردشگری، میتونه یکی از بهترین سفرهای هر انسانی در سراسر جهان باشه. این شهر فوق العاده همه چیزهایی که یک مکان رو جذاب و دوست داشتنی میکنه در خودش داره و آدم های زیادی از تمام دنیا رو به خودش دعوت میکنه.
برج گالاتا یکی از معروف ترین نمادهای این شهره که میشه از فراز اون تنگه زیبای بسفر از یک سو و بناهای تاریخی باشکوه از سمت دیگه رو تماشا کرد. اگر به استانبول سفر کردید و تجربه دیدن این شهر از بالای برج گالاتا رو دارید که می دونید از چی حرف می زنیم، اگر هم هنوز این تجربه فوق العاده رو ندارید تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا برج گالاتا رو بهتون معرفی کنیم.
تاریخچه برج گالاتا
برج گالاتا حدود 700 سال قدمت داره و جالبه بدونید قبل از ساخت اون، برجی چوبی به نام «ماگالوس پیکرز» در همین مکان قرار داشت که در زمان حکمرانی امپراتوری بیزانس ساخته شد و کاربرد اون به شکل فانوس دریایی و کنترل رفت وآمد کشتی ها از تنگه بسفر بود. طبق شواهد تاریخی، برج ماگالوس پیکرز در اوایل قرن سیزدهم بر اثر آتیش سوزی از بین رفت.
بعد از امپراتوری بیزانس، حکومت ایتالیایی جنوا کنترل منطقه ای که برج چوبی در اون قرار داشت رو به دست گرفت. اون ها تصمیم گرفتن به جای برج چوبی سوخته، برجی جدید رو برای تسلط بر تنگه بسفر بسازن. برج گالاتا در سال 1348 میلادی در این مکان ساخته شد و در زمان خودش بلندترین بنای استانبول بود.
با روی کار اومدن امپراتوری عثمانی و تسلطشون بر منطقه، کاربری برج گالاتا هم تغییر کرد. این برج در این مدت کاربردهایی مثل زندان، برج دیده بانی و رصدخونه پیدا کرد و چند بار هم دچار آتیش سوزی شد و بعد از این حوادث مورد بازسازی قرار گرفت.
آخرین مرمت برج گالاتا به سال 1967 مربوط میشه که دولت جمهوری ترکیه فضای چوبی داخل برج رو با سازه ای بتنی جایگزین کرد. پس از این سال ها، برج گالاتا کاربری های گذشته خودش رو از دست داد و به یک جاذبه گردشگری تبدیل شد.
مشخصات برج گالاتا
برج تاریخی گالاتا که به شکل استوانه ای و با سنگ ساخته شده، حدود 70 متر ارتفاع و 9 طبقه داره. پایه این برج حدود 17 متر قطر خارجی و حدود 9 متر قطر داخلی داره.
در حال حاضر برج گالاتا استانبول، سه بخش ورودی، رستوران و سکوی بازدید داره و با آسانسور میشه تا بالای اون رفت و منظره زیبای شهر رو تماشا کرد. از فراز این برج تاریخی، میشه نمایی 360 درجه از شهر استانبول رو داشت و از دیدن پل بسفر، مسجد آبی، مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد، کاخ توپکاپی و... لذت برد.
مسیر دسترسی به برج گالاتا
برج گالاتا در قسمت اروپایی شهر استانبول و در محله برکت زاده واقع شده. این برج تاریخی در موقعیت مکانی خوبی قرار گرفته و تا میدون تکسیم فاصله زیادی نداره. اگر از این میدون وارد خیابون استقلال بشید و اون رو تا آخر ادامه بدید، به برج زیبای گالاتا می رسید.
برای رسیدن به برج گالاتا امکان استفاده از انواع وسایل حمل و نقل عمومی رو دارین. شما می تونید از میدون تکسیم (taksim) تا کاباتاش (kabataş) رو با فونیکولار طی کنید و بعد با تراموای جدید به کاراکوی (karakoy) برید.
در مسیر دیگه شما می تونید با تراموا در ایستگاه توپخانه (Tophane) پیاده بشید و بعد وارد خیابون (lüleci hendek) شده و با حدود۶۵۰ متر پیاده روی به برج گالاتا برسید.
مسیر بعدی رو میشه با مترو طی کرد. با این وسیله نقلیه عمومی از میدون تکسیم به شیشانه (Şişhane) برید و از اونجا تا خیابون گلیپ رو حدود ۱۵۰ متر پیاده روی کنید. بعد حدودا ۳۵۰ متر به سمت پایین این خیابون برید تا برج گالاتا رو در سمت راست خودتون ببینید.
نکاتی در مورد بازدید از برج گالاتا
-برج گالاتا در ساعات وسط روز و مخصوصا زمان غروب آفتاب خیلی شلوغه، به همین دلیل، بهتره ساعات ابتدایی صبح رو برای بازدید از این برج انتخاب کنید.
-برای بازدید از برج گالاتا حدودا به یک ساعت زمان نیاز دارید مگر اینکه دوست داشته باشید توی کافه و رستوران این برج هم وقت بگذرونید.
-اطراف برج گالاتا، کافه های زیادی هست که وقت گذروندن در اون ها لذت بخشه، ضمن اینکه منظره برج رو هم می تونید از این کافه ها ببینید.
-شب ها نورپردازی های زیبایی روی برج گالاتا وجود داره و برای عکاسی خیلی زیباست. اگر شب هنگام، گذرتون به این برج افتاد عکس گرفتن رو فراموش نکنید.
دیدنی های اطراف برج گالاتا
همونطور که گفتیم برج گالاتا در موقعیت مکانی مناسبی قرار گرفته و به خیلی از جاهای دیدنی شهر استانبول نزدیکه. شما می تونید علاوه بر دیدن این برج تاریخی، از پل گالاتا، میدون تکسیم، خیابون استقلال، کاخ دلمه باغچه، کاخ بیلربیی، موزه مادام توسو و قلعه دختر هم بازدید کنید.
اینجا می تونید مطلبی رو در مورد خرج و مخارج سفر به استانبول بخونید.
دیدگاه تان را بنویسید