سفری شگفت انگیز به سیستان و بلوچستان؛ دیدن دریاچه صورتی رو از دست ندید!
تالاب لیپار یا دریاچه صورتی در استان سیستان و بلوچستان یکی از این جاذبه های طبیعی خاصه که اینجا بهت معرفی میشه.
شایانیوز- استان سیستان و بلوچستان پر از شگفتی های تاریخی و طبیعیه که کمتر شناخته شده هستن؛ اماکن تاریخی و طبیعی خاص که حتما باید اون ها رو از نزدیک دید و لذت برد. برای کسانی که اهل سفر هستن، بستن بار و بندیل سفر کار چندان سختی نیست مخصوصا اگر قرار باشه جایی رو ببینن که منحصر به فرده و شبیه اون کمتر جای دیگه هست.
تالاب لیپار یا دریاچه صورتی در استان سیستان و بلوچستان یکی از این جاذبه های طبیعی خاصه که در ادامه این مطلب، اون رو بهتون معرفی می کنیم. تا پایان همراه ما باشید.
موقعیت جغرافیایی تالاب لیپار
تالاب لیپار از جاهای دیدنی چابهار در استان سیستان و بلوچستان و یکی از معروف ترین تالاب های ایران محسوب میشه. این تالاب در شرق شهر زیبای چابهار و در 20 کیلومتری جاده ساحلی این شهر به سمت گواتر واقع شده.
برای رسیدن به تالاب لیپار، از شهر چابهار به سمت شرق و جاده ساحلی این شهر به گواتر حرکت کرده و در این جاده حدود ۱۸ کیلومتر رانندگی کنید تا به روستای رمین و سپس تالاب صورتی لیپار برسید.
درباره تالاب لیپار
تالاب لیپار با داشتن یکی از شورترین آب های جهان، از قرار گرفتن آب اقیانوس عمان در وسط دو کوه به وجود اومده. وسعت و رنگ این تالاب بنا به شرایط محیطی و طبیعی در فصول مختلف تغییر میکنه؛ در ماه های پربارش، وسعت تالاب لیپار به حدود ۱۰ هکتار میرسه و در این زمان، بیشتر از ۱۴ کیلومتر طول داره.
متاسفانه در سال های اخیر و با وجود بارش های کم و گرم تر شدن هوا، وسعت و حجم آب تالاب صورتی لیپار تحت تاثیر قرار گرفته و خطراتی حیات اون رو تهدید میکنه.
درباره دلیل نامگذاری این تالاب هم این رو باید بگیم که در زبان بلوچی به محل تلاقی آب رودخونه و دریا، لیپار گفته میشه و نام لیپار موقعیت این تالاب و روستا رو توضیح میده.
رنگ تالاب لیپار چرا صورتیه؟
همونطور که گفتیم موضوعی که باعث محبوبیت و معروف شدن تالاب لیپار شده، رنگ منحصربه فرد آب این دریاچه ست! رنگ صورتی و قرمز تالاب لیپار به خاطر نوع خاصی از پلانکتون های گیاهی و جلبک هاست که در آب این دریاچه رشد میکنن. قرار گرفتن این پلانکتون ها در کنار دسته ای از باکتری ها، باعث تولید رنگدانه صورتی میشه و رنگ آب دریاچه لیپار چابهار رو تغییر میده.
علاوه بر این میزان شوری آب، جنس خاک بستر تالاب و آب وهوا هم در تغییر رنگ آب و روشن و تیره شدن اون موثرن.
بهترین زمان برای بازدید از تالاب لیپار
در فصول مختلف و با تغییر آب وهوا، میزان فعالیت باکتری ها هم کم و زیاد میشه و این موضوع تغییر رنگ دریاچه لیپار رو به دنبال داره. به طور کلی در ماه های فروردین، خرداد، شهریور، مهر، بهمن و اسفند آب این تالاب در صورتی ترین حالت خودش قرار داره و مایل به سرخ به نظر میرسه.
از طرف دیگه با توجه به گرمای هوا در استان سیستان و بلوچستان و شهر چابهار و کم شدن آب تالاب در فصول گرم سال، بهترین زمان برای بازدید از تالاب لیپار، از اواسط فصل زمستون تا اوایل فصل بهاره.
تالاب لیپار و لذت پرنده نگری
تالاب لیپار مثل خیلی از دریاچهها و تالاب های ایران میزبان انواع مختلفی از پرنده های بومی و مهاجره. فلامینگوهای سفید و صورتی، چنگر، حواصیل سفید و خاکستری، تیهو، عقاب دشتی، طاووسکن، کشیم، باقرقره و گونه در حال انقراض اردک مرمری از جمله پرندگان بومی و مهاجری هستن که در تالاب لیپار دیده میشن.
اگر علاقمند به پرنده نگری هستین و اصول مهم اون رو می دونید، فصل پاییز زمان خوبی برای تماشای پرنده های مختلف و زیبا در تالاب لیپاره.
جاذبه های گردشگری اطراف تالاب لیپار
اگر برای بازدید از تالاب صورتی چابهار به این شهر سفر می کنید، جاذبه های طبیعی زیاد دیگه ای هم اطراف شما وجود داره که می تونید اون ها رو هم ببینید.
کوه های مینیاتوری یا مریخی در 16 کیلومتری تالاب، ساحل صخره ای چابهار و درخت انجیر معابد در روستای رمین و 10 کیلومتری تالاب و آبفشان صخره ای چابهار در ۱۸ کیلومتری غرب تالاب صورتی لیپار جاهای دیدنی هستن که ارزش رفتن و دیدن دارن.
اگر به طبیعت و سفر علاقمند هستید، اینجا مطلبی رو در مورد معرفی سواحل پارسیان هرمزگان بخونید.
دیدگاه تان را بنویسید