|

عوامل نازایی در زنان

چرا برخی خانم ها خیلی سخت باردار می شوند؟

بارداری یک پروسه بسیار سخت و استرس‌زاست که گاهی به نتیجه نمی نشیند! اما چرا؟ چه عواملی در ناباروری تاثیرگذار است؟

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز- مادر شدن یکی از جذاب‌ترین پروسه‌هایی‌ست که خانم‌ها طی می‌کنند. هر چند که این پروسه گاها کمی استرس‌زاست. اما در اختیار گرفتن فرزند، اتفاقی‌ست که اجازه می‌دهد تمام سختی‌های آن را با جان و دل پذیرفت. هرچند که متاسفانه برای برخی از خانم‌ها، مادر شدن مقداری طولانی و البته ناراحت‌کننده‌ست. البته این روزها با وجود پیشرفت تکنولوژی، دیگر چیزی به نام نازایی و ناباروری معنا ندارد؛ اما اتفاقاتی رخ می‌دهد که برخی زوجین را ناامید کرده و فکر می‌کنند؛ نابارور هستند.

فکر میکنید چه عواملی در این مسیر تاثیرگذار است؟ بیایید کمی بیشتر در این زمینه بدانیم.

عوامل نازایی در زنان

دلایل بسیار زیادی برای ناباروری در زنان وجود دارد. از همین‌رو تا زمانی که آزمایش‌های تخصصی انجام نگیرد، نمیتوان دلایل اصلی را بیان کرد. اما اجازه دهید در ادامه شایع ترین این دلایل را برای شما شرح دهیم.

انواع-ناباروری-در-زنان

*افزایش سن

با بالا رفتن سن خانم ها، تعداد تخمک ها و در نتیجه قدرت باروری آنها کاهش پیدا میکند. این روند کاهشی در اواسط 30 سالگی آغاز شده و هر چقدر که سن بالاتر رود، خانم‌ها بارداری سخت تری را تجربه خواهند کرد.

*اختلالات تخمک گذاری

اختلالات تخمک گذاری بطور معمول بر توانایی باردار شدن زنان بطور طبیعی تاثیر میگذارد. بدون تخمک گذاری موفق، هیچگاه تخمکی برای وقوع لقاح و باروری وجود ندارد.

بطور معمول از هر 4 زوج نابارور، 1 زوج از این مسئله رنج میبرند. سندروم تخمدان پلی کیستیک رایج ترین علت بروز اختلالات تخمک گذاری به حساب می آید. این اختلالات حتی میتواند کم کاری یا پرکاری تیروئید، نارسایی تخمدان و.. را به همراه داشته باشد.

*نارسایی زودرس تخمدان

این اختلال نوعی پاسخ خود ایمنی است. یک اختلال که منجر به از دست رفتن زودهنگام ذخیره تخمک ها به وجود می آید. این نارسایی اغلب ژنتیکی بوده و یا در اثر شیمی درمانی به وجود می آید.

*اختلالات هورمونی

نوسان در سطح هورمونی خانم ها یک اتفاق عادی بوده و این مسئله در چرخه قاعدگی آنان بطور کامل قابل مشاهده است. اما نوسانات بیش از اندازه و نادرست بر قدرت باروری خانم ها هم اثر میگذارد. این اختلالات میتواند شامل اختلال در عملکرد هیپوتالاموس و اختلال در عملکرد هیپوفیز و همچنین اختلال در عملکرد غده تیروئید و حتی افزایش سطح هورمون پرولاکتین باشد.

توصیه:

هر زمان که احساس کردید؛ قاعدگی نامنظمی دارید و یا اختلالاتی در غده تیروئید شما به وجود آمده؛ به پزشک متخصص زنان مراجعه کرده و اقدامات اولیه برای برطرف نمودن آن را آغاز کنید.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها