|

چرا آلت تناسلی برخی مردان کوچک می شود و آیا آلت کوچک شده بزرگ می شود؟

کاهش اندازه آلت تناسلی به عنوان یکی از عوارض کرونای طولانی مدت، احتمالاً درنتیجه ی اختلال نعوظی رخ می دهد که عفونت ویروسی علت آن است.

لینک کوتاه کپی شد

با آنکه بسیاری از مردان آرزو دارند آلت تناسلی بزرگ تری داشته باشند، اما این حقیقت تلخ هست که احتمالاً تنها تغییری که در اندازه آلت تناسلی آن ها رخ خواهد داد، کاهش آن است.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از روزیاتو؛ پذیرش این موضوع کار ساده ای نیست اما حقیقت آن است که اندازه آلت تناسلی مردان می تواند به دلایل مختلفی تا ۲/۵ سانتیمتر کاهش یابد.

گاهی جایی برای نگرانی نیست. اما گاهی هم این کاهش می تواند از عوارض جانبی مشکلی جدی باشد یا باعث خجالت مردان شود.

بسیار مهم است که به خاطر داشته باشید که هیچ اندازه یا شکل مشخصی وجود ندارد که آن را اندازه یا شکل «طبیعی» آلت تناسلی مردان بدانیم. این موضوع در هر کسی متفاوت است.

طول آلت تناسلی بیشتر مردان در حالت غیر نعوظ چیزی در حدود ۹ سانتیمتر است. اما اندازه ی کمتر یا بیشتر از این هم طبیعی است.

تحقیقات نشان داده اندازه آلت تناسلی مردان در حالت نعوظ چیزی بین ۱۳ تا ۱۸ سانتیمتر است.

اما طول آلت تناسلی تان به هر اندازه ای که باشد، عواملی هست که می تواند باعث کاهش آن شود.

در ادامه از علل کوچک شدن آلت تناسلی مردان خواهیم گفت.

۱- بالا رفتن سن

بالا رفتن سن و پیری خود به اندازه ی کافی مسأله ی ناخوشایندی هست اما خبرهای بدی هم برای آقایان داریم.

با بالا رفتن سن ممکن است آلت تناسلی تان، درست مثل دیگر قسمت های بدن تان دستخوش تغییراتی شود.

اما به خاطر داشته باشید که این مسأله بخشی طبیعی از روند پیری است و نیازی به اقدام پزشکی ندارد، مگر اینکه نگران درستی عملکرد آلت تناسلی تان باشید.

با بالا رفتن سن، آلت تناسلی تان می تواند کوچک تر شود چون رسیدن به نعوظ برای آن دشوارتر می شود (البته این اتفاق برای همه ی مردان رخ نمی دهد).

سرخرگ هایی که به آلت تناسلی خون رسانی می کنند، بسته تر و باریک تر می شوند، امری که خون رسانی به آلت تناسلی و سفت شدن آن را دشوارتر می کند.

بافت اسفنجی آلت تناسلی که رسیدن به نعوظ را برای آن امکان پذیر می سازد هم ممکن است به دلیل کاهش خون رسانی، رو به زوال رود.

در عین حال، حین برقراری رابطه جنسی یا انجام ورزش، جراحاتی جزئی به آلت تناسلی وارد می شود که جای زخمی از آن ها باقی می ماند. به این جای زخم، بافت اِسکار گفته می شود که انباشت آن در طی سالیان می تواند باعث جمع شدن آلت تناسلی شود.

و تنها آلت تناسلی نیست که آب می رود، بلکه بیضه ها هم ممکن است تا حدی کوچک تر شوند.

با از دست رفتن قابلیت ارتجاعی پوست بیضه ها، آن ها هم ممکن است آویزان تر شوند.

۲- سیگار

اگر چیزی باشد که بتواند شما را وادار به ترک سیگار کند، ممکن است پی بردن به مضرات این کار برای آلت تناسلی تان باشد.

سیگار حاوی سمومی است که به عروق خونی درون آلت تناسلی صدمه وارد می کنند.

متأسفانه این امر نه تنها می تواند باعث نابودی سلول های عضلانی درون آلت تناسلی تان شود، بلکه می تواند برقراری رابطه جنسی را هم برایتان دشوار سازد.

در صورت صدمه دیدن عروق خونی درون آلت تناسلی، ممکن است هر قدر هم که تحریک شده باشید، آلت تناسلی تان چندان قادر به نعوظ نباشد.

وقتی هم که نعوظ به اندازه ی کافی نباشد، آلت تناسلی به طور مرتب بزرگ نمی شود. این امر می تواند باعث کاهش تدریجی طول آلت تناسلی شود.

یک نشانه ی سالم بودن آلت تناسلی در مردان، بیدار شدن با آلت تناسلی نعوظ یافته است، چون نشان می دهد عصب های آلت تناسلی سالم هستند و خون رسانی مناسبی به آن صورت می گیرد.

یک مرد سالم به طور متوسط هر شب ۳ تا ۵ نعوظ را تجربه می کند که در مجموع تا ۳ ساعت به طول می انجامد.

محققان دانشگاه بوستون ِ آمریکا با بررسی آلت تناسلی ۲۰۰ مرد در حالت نعوظ پی بردند طول آلت تناسلی مردان سیگاری کوتاه تر از مردانی بود که سیگار مصرف نمی کردند.

این تحقیق نشان داد که مصرف سیگار مانع از خون رسانی به آلت تناسلی مردان می شود، امری که می تواند جلوی بزرگ شدن آلت تناسلی را بگیرد و در نتیجه، به مرور باعث کوچک شدن آن شود.

۳- داروها

همه ی داروها عوارض ناخواسته ای دارند که برخی شدیدتر از بقیه هستند.

داروی آدرال (Adderall) که اغلب برای اختلال نقص توجه تجویز می شود، یکی از داروهایی است که باعث آب رفتن آلت تناسلی مردان می شود.

بعضی داروهای ضد افسردگی و ضد روان پریشی هم ممکن است همین اثر را داشته باشند.

برخی داروهایی که برای درمان مشکلات پروستات استفاده می شوند هم باعث کاهش اندازه ی آلت تناسلی مردان می شوند، مانند فیناستراید (Finasteride) و دوتاستراید (Dutasteride).

۴- افزایش وزن

افزایش وزن در مردان نه تنها مشکلات مختلفی را برای سلامت آن ها به دنبال می آورد، بلکه باعث می شود آلت تناسلی آن ها کوچک تر هم دیده شود.

در حقیقت، آلت تناسلی آن ها با بالا رفتن وزن شان واقعاً کوچک نمی شود، بلکه اینطور به نظر می رسد و بیشتر یک خطای دید است.

علت اینکه آلت تناسلی کوچک تر به نظر می رسد این است که عضلات نعوظ چسبیده به دیواره ی شکم هستند. به همین دلیل وقتی شکم بزرگ می شود، آلت تناسلی به عقب می رود.

با کاهش وزن، عکس این مسأله رخ خواهد داد.

در حقیقت، کارشناسان به مردانی که دغدغه ی اندازه ی آلت تناسلی شان را دارند توصیه می کنند برای بزرگ تر دیده شدن آن، شکم خود را آب کنند و تناسب اندام داشته باشند.

۵- جراحی پروستات

مردانی که با انجام جراحی اقدام به برداشتن پروستات خود می کنند ممکن است با کاهش طول آلت تناسلی مواجه شوند.

در حقیقت، نزدیک به ۷۰ درصد مردانی که برای درمان سرطان پروستات خود زیر تیغ جراحی رفته اند، این تغییر در آلت تناسلی را تجربه کرده اند.

کارشناسان هنوز نمی دانند دقیقاً چه چیزی باعث این مسأله می شود اما یکی از نظریاتی که در اینباره مطرح شده می گوید شاید مردان بعد از این عمل دچار انقباض عضلانی ای می شوند که باعث کشیده شدن آلت تناسلی آن ها به سمت بدن شان می شود.

یک نظریه ی دیگر این است که اختلال نعوظی که مردان بعد از این جراحی تجربه می کنند مانع از خون رسانی مناسب به آلت تناسلی آن ها می شود.

همانطور که قبلاً هم ذکر شد، عدم خون رسانی مناسب به بافتی که نعوظ را برای آلت تناسلی امکان پذیر می سازد و کمتر شدن تعداد دفعات بزرگ شدن آلت تناسلی ممکن است باعث آب رفتن آن شود.

این امر ممکن است باعث کاهش طول آلت تناسلی به اندازه ی ۱ تا ۲ سانتیمتر شود که هر مردی آن را زیاد می داند.

اما جای امیدواری هست، چرا که تحقیقی بر روی مبتلایان سرطان پروستات در ژاپن نشان داد این کاهش موقتی است.

بر اساس این تحقیق، اندازه ی آلت تناسلی این مردان معمولاً بعد از یک سال به اندازه ی قبل بازگشته بود.

به گفته ی کارشناسان، نعوظ آلت تناسلی مردان هم باید قاعدتاً بعد از حدود یک سال به حالت قبل بازگردد.

۶- بیماری پیرونی

بعضی مردان دچار مشکلی به نام بیماری پیرونی می شوند که باعث خم شدن آلت تناسلی آن ها در هنگام نعوظ می شود.

خم شدن نسبی آلت تناسلی در حالت نعوظ امری کاملاً طبیعی است. اما بیماری پیرونی باعث خمیدگی شدید آلت تناسلی می شود که می تواند دردناک باشد.

این امر می تواند برقراری رابطه جنسی را هم دشوار کند و باعث اختلال نعوظ شود.

این بیماری می تواند باعث انباشت بافت اسکار هم شود، امری که همانطور که قبلاً ذکر شد می تواند مانع از خون رسانی به آلت تناسلی و کاهش اندازه ی آن شود.

بیماری پیرونی اغلب در مردان بالای ۴۰ سال رخ می دهد اما در هر سنی می توانید به آن مبتلا شوید.

این بیماری به ندرت به طور خودکار از بین می رود و می تواند تشدید شود.

اگر فکر می کنید به این مشکل دچار شده اید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

۷- کرونا

کرونا می تواند روی تقریباً تمامی سیستم های بدنی تأثیر بگذارد و آلت تناسلی شما هم از این قاعده مستثنی نیست.

به گفته ی کارشناسان، کاهش اندازه آلت تناسلی به عنوان یکی از عوارض کرونای طولانی مدت، احتمالاً درنتیجه ی اختلال نعوظی رخ می دهد که عفونت ویروسی علت آن است.

وقتی ویروس به درون سلول های لایه ی درون‌رگی عروق خونی داخل آلت تناسلی نفوذ می کند، می تواند مانع از خون رسانی مناسب شود.

اما جای نگرانی نیست چون این امر لزوماً دائمی نیست.

آیا آلت تناسلی کوچک شده را می توان به حالت قبل بازگرداند؟

خوشبختانه خبرهای خوبی برای آقایان داریم.

کاهش اندازه آلت تناسلی برگشت پذیر است، یعنی می توان اندازه ی آن را به حالت قبل بازگرداند، اما در برخی موارد ممکن است برای بعضی دشوارتر یا به کلی غیر ممکن باشد.

ترک سیگار و کاهش وزن دو روش سریع برای این منظور هستند که اگر به آن ها عمل کنید خواهید دید که اندازه ی آلت تناسلی تان خیلی زود به حالت عادی بازخواهد گشت.

اگر داروی مصرفی تان است که باعث کوچک شدن آلت تناسلی تان شده، با پزشک خود صحبت کنید تا در صورت امکان با تنظیم دوز مصرف تان مشکل را برطرف سازد.

اما اگر به دلیل جدی تری همچون عمل پروستات، آلت تناسلی تان کوچک شده، کار درمان تان کمی پیچیده تر است.

این کاهش در اندازه آلت تناسلی که بعد از عمل پروستات رخ می دهد، گاهی به طور خودکار برطرف می شود. اما اگر نشد، استفاده از داروهایی همچون ویاگرا (Viagra) یا سیالیس (Cialis) می تواند خون رسانی به آلت تناسلی را بهبود بخشد، امری که باعث ترمیم بافتی می شود که نعوظ را برای آلت تناسلی امکان پذیر می سازد.

متأسفانه آلت تناسلی ای که به دلیل بیماری پیرونی کوچک شده را نمی توان به حالت قبل بازگرداند.

عمل های جراحی ای هم برای رفع خمیدگی آلت تناسلی و برداشتن بافت اسکار وجود دارد، اما اگر زمان زیادی از بروز این مشکل گذشته باشد دیگر کاری ساخته نیست. به همین دلیل بسیار مهم است که هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا جلوی تشدید مشکل را بگیرید.

به گفته ی محققان، طول آلت تناسلی را نمی توان با انجام ورزش یا مصرف دارو کاهش یا افزایش داد.

روش هایی که برای این کار ارائه شده، مانند استفاده از دستگاه های وکیوم و افزایش دهنده ی طول آلت تناسلی و ماساژ آلت تناسلی، همگی برای افزایش خون رسانی به بافت نعوظ یا بزرگ شدن آلت تناسلی انجام می شوند.

با این حال، کارشناسان می گویند شواهد و مدارک زیادی نیست که از مؤثر بودن این روش ها حکایت داشته باشد.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی