آشنایی با 5 ورزشکار ایرانی عضو تیم پناهندگان المپیک
ورزشکاران تیم پناهندگان توسط کمیته بین المللی المپیک از بین گروهی از پناهندگان انتخاب شدهاند در بین این افراد، 5 ایرانی هم حضور دارند.
در این دوره از بازیهای المپیک ۲۹ ورزشکار در ۱۲ رشته ورزشی در قالب تیمی به نام پناهندگان به رقابت با حریفان خواهند پرداخت. این ورزشکاران توسط کمیته بین المللی المپیک از طریق برنامههای بورسیه المپیک از بین گروهی از پناهندگان انتخاب شدهاند. در بین این ۲۹ نفر، نام ۵ ورزشکار ایرانی هم به چشم میخورد.
۱- کیمیا علیزاده زنوزی
احتمالا سرشناسترین ورزشکار ایرانی حاضر در تیم پناهندگان کیمیا علیزادهای است که در دورهی قبل بازیها در ریوی برزیل اولین مدال المپیکی را برای بانوان ایران به ارمغان آورد. علیزاده در المپیک ۲۰۱۶ ریو عملکرد خوبی داشت و در نهایت با چند برد پیاپی و تنها یک باخت خفیف مقابل گومز اسپانیایی موفق به کسب مدال برنز بازیها شد. علیزاده در سال ۹۸ از ایران به هلند رفت و در نهایت دولت آلمان در تاریخ ۲۰ بهمن ۹۹ درخواست پناهندگی او را پذیرفت. علیزاده در کسب سهمیه برای بازیهای المپیک ناکام ماند اما به لطف مجوز بورسیه کمیته المپیک توانست زیر پرچم پناهندگان به میدان برود. هرچند که بر خلاف المپیک قبل در نهایت دستش از مدال برنز کوتاه ماند.
۲- دینا پوریونس لنگرودی
علیزاده تنها تکواندوکار این فهرست نیست. پوریونس که همان طور که از پسوند نامش پیداست متولد لنگرود است از خانوادهای ورزشی میآید و پدر و مادرش مربیان برجسته تکواندو هستند. وی در سال ۲۰۱۲ در مسابقات قهرمانی آسیا مدال برنز و در مسابقات قهرمانی اروپا مدال نقره را از آن خود کرد. پوریونس که هم اکنون در کشور هلند زندگی میکند دلیل مهاجرتش را حمایت نشدن از سوی فدراسیون میداند.
۳- هامون درفشی پور
درفشی پور که زادهی کرمانشاه است در مسابقات کاراته قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۸ به مدال برنز وزن ۶۷ کیلوگرم دست یافت. اگرچه در ابتدا به نظر میرسید که رفتن او به کانادا دائمی نباشد، اما پس از ازدواجش با سمیرا ملکی پور دیگر کاراته کار اهل کرمانشاه و ساکن کانادا، احتمال سکونت دائمیاش تقویت شد. درفشی پور طی مصاحبهای گفت که قصد دارد همراه با همسرش یک باشگاه ورزشی در کانادا راهاندازی کند. با این وجود او همچنان مصر است که حتما دیر یا زود به ایران باز خواهد گشت.
۴- جواد محجوب
ورزشهای رزمی گویا پناهندهخیز است. محجوب یکی از جودوکارانی بود که مدالهای فراوانی در کارنامهاش دیده میشد؛ از نقره ۲۰۱۲ تاشکند و طلای ۲۰۱۳ بانکوک گرفته تا چندین و چند مدال رنگارنگ در مسابقات گرند اسلم و گرند پری گوناگون. محجوب در المپیک ۲۰۱۶ ریو با شکستی زودهنگام با مسابقات خداحافظی کرد و بعد از مدتی به خاطر آنچه بیتوجهی مسئولین مینامید اعلام کرد که میخواهد جودو را کنار گذاشته و در مسابقات MMA بختاش را بیازماید. اما حالا دو سالی میشود که وی در کانادا به سر میبرد و در المپیک توکیو زیر پرچم پناهندگان به روی تاتامی قدم خواهد گذاشت.
۵- سعید فضل الله
فضل الله عضو سابق تیم ملی قایقرانی در ماده کایاک دونفره است. وی پس از مسابقات آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون تصمیم به مهاجرت گرفت و به آلمان پناهنده شد. این قایقران اهل انزلی در کارنامه خود دو مدال نقره و دو مدال برنز قهرمانی آسیا و یک مدال نقره بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ را دارد.
منبع: روزیاتو
دیدگاه تان را بنویسید