در گفت و گو با کارشناس بازار سرمایه مطرح شد:
اکنون بازار بورس برای سرمایه گذاری بسیار ارزان است؟
احتمال دارد که اصلاحات بورس تا حدود شاخص ۹۰۰ هزار واحد و یا حداکثر ۸۵۰ هزار واحد هم پیش برود و از آنجا ما شاهد یک تعادل نسبی در بازار باشیم.
شایانیوز- پیش بینی بسیاری از تحلیلگران این بود که در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، بازار سرمایه به تعادل برسد؛ اما با بازگشایی دامنه نوسان، فشار فروش در بازار ایجاد شد.
مهشید داداش زاده در گفت و گو با شایانیوز با بیان این مطلب افزود: دامنه نوسان محدودیت خود را به مثبت منفی پنج تغییر داد و این نشان میدهد که اثر منفی دو که قبلاً اعمال کرده بودند، به هیچ عنوان نباید اعمال می شد و اصلاً کارساز نبود و ما مجدداً از این طرف، اصلاح روند را مشاهده می کنیم.
مهشید داداش زاده کارشناس بازار سرمایه
وی با بیان اینکه بازار همچنان بیشتر به روند مذاکرات توجه میکند، گفت: ابهاماتی که در مذاکرات پیش میرود و نیز تعیین نرخ دلار که برای شناسایی سودهای آینده شرکت ها مهم است، منجر به ایجاد فضای ابهام شده و این فضای ابهام باعث می شود که بسیاری از افراد نتوانند به درستی تشخیص دهند که سمت و سوی دلار به چه صورت خواهد بود و بیشتر احتمال کاهش نرخ دلار را می دهند.
وی ادامه داد: تصور بر این است که نرخ دلار بیش از این کاهش پیدا میکند، اما دلار سطح حمایتی بیست هزار تومان را هم دارد و این یکی از عواملی است که ممکن است در ارزشگذاری شرکتها اشکالاتی به وجود بیاید و باعث شود که قیمت ها بیشتر کاهش پیدا کنند. داداش زاده در عین حال تصریح کرد: ضمن اینکه ما اگر بخواهیم بگوییم که چرا خریدها در بازار صورت نمیگیرد، رسما این بازگشایی ها در بسیاری از نمادها هم به یکباره، با منفی های ۲۰ تا ۳۰ درصدی همراه میشوند. به گفته وی، این روند نشان می دهد که طرف مقابل خریداران بیشتر به دنبال خرید ارزان هستند. به این معنا که هر چقدر ارزانتر بخرند، بهتر خواهد بود.
داداش زاده با بیان اینکه بازار سرمایه همچنان هیجان اصلاح را دارد، گفت بسیاری از افراد همچنان اقدام به خرید نمی کنند و منتظر منفی ترین یا همان پایین ترین قیمت سهم ها در بازار هستند تا بعد اقدام به خرید کنند. وی افزود: افرادی که در سمت و سوی خریدار ظاهر میشوند، چه در قالب سهامداران عمده و حقوقی و چه در قالب سرمایه گذاران خرد با پول های درشت، تصورشان بر این نیست که قیمت ها دیگر پایین نمی آید و لذا باید هر چه سریعتر به فکر خرید سهام باشند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: احتمال میدهیم که این اصلاحات تا حدود شاخص ۹۰۰ هزار واحد و یا حداکثر ۸۵۰ هزار واحد هم پیش برود و از آنجا ما شاهد یک تعادل نسبی در بازار باشیم. داداش زاده در ادامه گفت: اما یک مشکل اصلی هم این است که حمایت هایی که دولت قرار بود به مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه انجام دهد، بسیار کم و ناچیز است و این رقم عددی نیست که بتواند کف بازار را حفظ کند و بازار را بالا ببرد.
به گفته این کارشناس اقتصادی، در چنین شرایطی وقتی سهامدار خرد مشاهده می کند که خریدار وجود دارد، می فروشد و ترجیح می دهد که از بازار خارج شود و به نظر می رسد که بازار تا یک ماه آینده ظرفیت اصلاحات را دارد. داداش زاده در پاسخ به اینکه وضعیت بازار بورس تا پایان سال به چه صورت خواهد بود، گفت: پیش بینی ما این است که تا پایان سال جاری به طور قطع رشد بورس اتفاق میافتد، اما این رشد در همه صنایع و در کلیت بازار قابل مشاهده نخواهد بود. وی اضافه کرد: در واقع بعضی از صنایع مثل خودرو، صنایع فلزی و صنایع معدنی و به طور کلی کامودیتی ها می توانند برای سرمایه گذاری جذاب باشند، به دلیل اینکه نرخهای جهانی آنها افزایش پیدا کرده است.
داداش زاده در عین حال با بیان اینکه هم اکنون بازار سرمایه برای سرمایه گذاری بسیار ارزان است، توصیه کرد: در حال حاضر اگر شخصی بخواهد اقدام به خرید کند فرصت خوبی است که میتواند به صورت پله ای سهام هایی را در کامودیتی ها یا صنایع فولادی و فلزی خریداری کند.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در بازار بورس باید بلندمدت باشد، یادآور شد: از همان ابتدا گفته شده که دیدگاه برای سرمایه گذاری در بورس باید بلندمدت باشد و نوسان گیری نمیتواند ما را به ثروت برساند. وی خاطر نشان کرد: نگاه ما در بازار بورس حتماً باید بلندمدت باشد تا در نهایت بتوانیم نسبت به تورم موجود و بالاتر از نرخ بهره بانکی سود بیشتری به دست بیاوریم.
دیدگاه تان را بنویسید