نقشه بازار سهام در اولین روز هفته؛
بورس شوک درمانی را پس زد؛ ثبت بیشترین خروج سهامداران در 5 ماه اخیر
در روزی که بسته حمایت از بازار سهام ابلاغ شد، دو سوم نمادهای بازار سهام قرمزپوش شدند.
شایانیوز- در معاملات روز شنبه هفتم آبان ماه، شاخص کل بورس پایتخت نسبت به روز کاری قبل 3 هزار و 564 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 244 هزار و 632 واحد رسید.
شاخص هم وزن بورس با افت 3 هزار و 216 واحدی در سطح 358 هزار و 143 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 69 واحد پائین آمد و در سطح 17 هزار و 140 واحد قرار گرفت.
بسته حمایت از بازار
صبح امروز بسته حمایت از بازار سهام ابلاغ شد. در مهمترین بند این بسته 10 بندی آمده که با خرید اوراق تبعی پورتفوی، سهام حاضر در پورتفوی اشخاص حقیقی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای هر نفر بیمه میشود.
بیمه کردن سهام حاضر در پورتفوی اشخاص حقیقی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای هر نفر (که حدود ۹۶ درصد از تعداد کدهای حقیقی فعال حاضر در بازار را تشکیل میدهند) از طریق انتشار عمومی اوراق تبعی و خرید توسط سرمایه گذاران صورت میگیرد.
انتشار اوراق اختیار تبعی فروش بر روی سهام موجود در صندوق های درآمد ثابت تا سقف ۴۰۰ هزار میلیارد ریال با تضمین اصل ارزش سبد سهام در ابتدای دوره بر اساس ترتیباتی که سازمان بورس اعلام می نماید.
تزریق منابع جدید توسط صندوقهای حاکمیتی برای خرید سهام در بازار سرمایه و بمرور افزایش مبلغ مذکور.
واریز منابع مندرج در ردیف بودجه سال ۱۴۰۱ به صندوق تثبیت از روز شنبه جمعاً به مبلغ حدود ۵۰ هزار میلیارد ریال.
هماهنگی، نظارت و پایش مستقیم و مستمر فعالیت اشخاص حقوقی بازار سرمایه شامل شرکت ها و نهاد های مالی شبه دولتی، صندوق های بازنشستگی و نهاد های نظامی و حمایت این نهاد ها از سهام ناشران تحت مدیریت خود و توقف فروش تا زمان ثبات در بازار، و انجام اقدامات حمایتی از جمله خرید سهام و انتشار اوراق تبعی حمایتی.
همکاری مشترک بانک مرکزی و وزارت اقتصاد جهت مدیریت نرخ سود.
افزایش سپرده گذاری مستقیم سازمان بورس نزد صندوق تثبیت.
محدود کردن بخش فروش بازارگردان ها تا اطلاع ثانوی.
توقف پذیره نویسی اوراق بهادار و عرضه های اولیه تا زمان بازگشت ثبات به بازار سرمایه.
بازگشت زمان جلسه معاملاتی در فرابورس به روال سابق از ساعت ۱۳:۰۰ به ۱۲:۳۰.
برخی از کارشناسان عقیده دارند این بسته نمیتواند تاثیر مثبتی روی بازار سرمایه بگذارد چرا که اعتماد وجود ندارد. در زمان نبود اعتماد نیز بازار سرمایه به سینگالهای مثبت واکنش منفی نشان میدهد.
از سوی دیگر برخی از کارشناسان عقیده دارند که به واسطه این بسته، در میان مدت وضعیت بازار سرمایه تغییر خواهد کرد. به گفته این تحلیلگران بازار سرمایه رشد بازار تا چند هفته آینده آغاز خواهد شد.
خروج پول حقیقی از بورس
در مجموع معاملات شنبه، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای بیستمین روز متوالی منفی شد و 914 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که بیشترین رقم در 5 ماه اخیر است.
بیشترین خروج پول حقیقی به سهام بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 107 میلیارد تومان بود. پس از بپاس، نمادهای وبملت (بانک ملت) و فولاد (شرکت فولاد مبارکه) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
دیدگاه تان را بنویسید