|

دومین مناظره زیر ذره‌بین روزنامه‌ها؛ مناظره‌ای که صدای نامزد‌ها را هم درآورد!

دومین مناظره

روزنامه‌های صبح امروز به بررسی آنچه در دومین مناظره نامزد‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اتفاق افتاد پرداختند.

لینک کوتاه کپی شد

دومین مناظره هفت نامزد انتخابات ۱۴۰۰ با محوریت مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در محل معاونت سیمای رسانه ملی برگزار شد. روزنامه‌های امروز به بررسی نقاط ضعف و قدرت این مناظره پرداختند، روزنامه‌ها با انتقاد از ارائه منسجم برنامه‌ها به کلی گویی نامزد‌ها تاکید کردند. در ادامه برخی از مطالب منتشر شده در روزنامه‌ها پیرامون دومین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را مرور خواهیم کرد.

نامزدها علیه مناظره !

روزنامه جوان در گزارش خود نوشت:بالاخره خود نامزد‌ها هم فهمیدند که با این شیوه مناظره نمی‌توانند «توانایی خودشان را نشان دهند» و «ضعف رقیب را به رخ او بکشند». این شد که بیشتر آن‌ها تصمیم گرفتند در مناظره دوم بخشی از سخن خود را به نقد این گونه برگزاری مناظره ببرند و نشان دهند که صداوسیما با آن فربهی در کمیت و با آن هیاهو، بعد از چهار دوره برگزاری مناظره چقدر از سواد پایین رسانه‌ای و عملیاتی در این موارد رنج می‌برد و معلوم نیست چه کسانی در این میدان خطیر و حساس که یکی از ابزار‌های افزایش مشارکت و معنابخشی به مردم سالاری ماست، تا این حد ناتوان از برگزاری یک مناظره مردم پسند و نامزدپسند هستند! مناظره دوم برخی از نامزد‌ها از همان اول متذکر شدند که این گونه مناظره دربرای مردم و تشویق و ترغیب آنان به شرکت در انتخابات سود و حاصلی ندارد.

3123938_954

کلی گویی و کنایه به جای نقد و مناظره

روزنامه خراسان در بررسی دومین مناظره انتخاباتی نوشت: دومین مناظره انتخاباتی ۱۴۰۰ پس از فاصله دو روزه، روز گذشته برگزار شد. مناظره‌ای سرد مثل دربی‌های بدون گل و می‌توان گفت هم متن مناظره دوم و هم حواشی آن به نسبت مناظره اول آب رفته بود. مناظره‌ای که همچون مناظره اول هیجانی و بحث برانگیز شروع نشد و بیش از هر چیز ساختار مناظره و نحوه برگزاری آن مورد انتقاد کاندیدا‌ها قرار گرفت.

3123941_978

مناظره دوم از حاشیه تا متن

روزنامه دنیای اقتصاد به انتقاد کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری درباره نحوه برگزاری مناظره‌ها پرداخت و نوشت: دومین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری دیروز برگزار شد؛ مناظره‌ای که مانند مناظره اول حاشیه‌های زیادی داشت که متن را تحت‌الشعاع خود قرار داده بود. شاید بتوان گفت مهم‌ترین نکته مناظره دوم، انتقاد همه کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۸خردادماه از نحوه برگزاری این‌گونه مناظره‌ها بود، تاجایی که یکی از مناظره کنندگان نحوه برگزاری این مناظره را به برگزاری «مسابقه هفته» و دیگری آن را تست «ضریب هوش» توصیف کرد. نکته دیگری که در این مناظره جلب توجه می‌کرد، تلاش برخی نامزد‌ها برای ایجاد دوقطبی با نامزدی بود که به ظن آنها، نامزد اصلی این انتخابات است.

3123939_802

مناظره روی خط صاف

روزنامه همشهری در این خصوص نوشت:دومین دور از مناظره کاندیدا‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم همچون دور نخست آن، روی خط صاف و بدون و فرازوفرود معمول و مرسوم مناظره‌های انتخاباتی برگزار شد. مناظره دیروز آنچنان یکنواخت و بدون چالش بود که «داد» خود کاندیدا‌ها را به اعتراض بلند کرد. عدم تأثیرگذاری مناسب سبک مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ روی جلب نظر مردم برای ترغیب به حضور در این کارزار سیاسی، سبب شد هر ۷ کاندیدا، برگزار‌کنندگان مناظره را مخاطب قرار دهند و خواستار تغییر در روش و سبک برگزاری این مناظره‌ها شوند و به یکدیگر پیشنهاد برگزاری مناسب و بعضا دوطرفه را بدهند.

3123943_264

رقابت در دفاع از مردم

شرق در گزارشی از تاثیر مناظره دوم از ایجاد شور انتخاباتی در میان مردم گفت و اینگونه نوشت: روز گذشته دومین مناظره انتخاباتی برگزار شد و هفت نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری، به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. البته مناظره اخیر نسبت به مناظره نخست قدری در فضایی سردتر برگزار شد و این درحالی بود که در مناظره اول در بخش‌هایی از آن بحث‌های تندی میان نامزد‌ها در گرفت که البته واکنش‌های متفاوتی داشت. به هر روی مناظره دوم هم به پایان رسید تا در روز‌های آینده بر اساس نظرسنجی‌ها مشخص شود این مناظره تا چه حد بر میزان مشارکت عمومی و البته نوع نگاه مردم نسبت‌به نامزد‌ها و افزایش یا کاهش سبد رأی آن‌ها مؤثر بوده است.

3123944_653

گلایه از نبود آزادی؛ آزاد در بیان دیدگاه‌ها

روزنامه رسالت نیز به گلایه برخی نامزد‌ها درباره آزادی اشاره کرد و نوشت: دومین مناظره انتخاباتی کاندیدای ریاست‌جمهوری روز گذشته با موضوعات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برگزار شد. این مناظره در مقایسه با برنامه اول در فضایی آرام‌تر آغاز شد، اما هر چه به بخش‌های پایانی نزدیک شد، اظهارات کاندیدا‌ها علیه همدیگر شدت و حدت بیشتری یافت. نامزد‌ها کم و بیش تلاش کردند در بخش‌هایی به تبیین برنامه‌های خود بپردازند. هر چند که ولع جلب نظر مخاطبان گا‌ها آن‌ها را به بیان اظهاراتی توام با اغراق و بزرگنمایی واداشت. راند دوم مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری انتظار می‌رود تنور انتخابات را گرم‌تر از پیش کند. گر چه تعدادی از کاندیدا‌ها درباره آزادی گلایه کرده و به رقبای خود تاختند، اما مواضع تند آن‌ها نشان داد که برخلاف اظهاراتشان در برنامه، از آزادی کافی برای ایراد تندترین اتهامات و مواضع علیه کاندیدا‌های دیگر و بسیاری از سازمان‌ها برخوردار بودند.

3123936_796

 بی‌کارنامه و طلبکار

روزنامه کیهان نیز در گزارشی مفعول ماندن موضوع فرهنگ را مورد بررسی قرار داد و نوشت: دومین دور مناظره انتخابات ریاست جمهوری عصر دیروز انجام شد. مناظره‌ای که قرار بود در آن موضوعات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مطرح شود. در این مناظره از مسائل و موضوعات فرهنگی سخن چندانی به میان نیامد تا موضوع فرهنگ همچنان مغفول و مظلوم باقی بماند. مسئله بعدی اشکال در شیوه و روش مناظره بود که آنچه رخ داد شباهت چندانی به مناظره نداشت. برخی از نامزد‌ها ازجمله جلیلی به این موضوع اشاره کرده و خواستار ایجاد تحول و تغییر در آخرین مناظره شدند.

3123940_220

آرامش در حضور رقبا

روزنامه اعتماد در گزارش خود نوشت: دیروز تا پیش از آغاز مناظره دوم، فضای حاکم بر انتخابات همچنان از مناظره اول متاثر بود و ۷ کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری از همان بدو ورود به ساختمان شیشه‌ای جام‌جم در حالی عملا وارد مناظره دوم شدند که روشن بود با رویکردی متفاوت از مناظره اول، این بار صرفا می‌خواهند بر ارائه برنامه خود متمرکز بمانند. البته در صحبت‌های ابتدایی هرکدام مقصر جدال لفظی دور نخست را دیگری خواند و مدعی شد که صرفا در مقام دفاع از خود برآمده است. با این همه تقریبا همگی تایید کردند که مناظره نخست بیش از آنکه «مباحثه‌ای اقتصادی» باشد، «رجزخوانی سیاسی» بوده و «منازعه‌ای ۷ نفره!» بر این اساس رفتار آنان تغییر کرد و تنش‌ها هم از همان ابتدای راه، کمتر از گذشته بود و آنان عملا به نحوی صحبت می‌کردند که چندان ناچار به اشاره صریح و مستقیم به یکدیگر نباشند.

3123942_612

مناظره علیه مناظره

روزنامه صبح نو به چالش کشیدن شیوه برگزاری مناظره‌های انتخاباتی توسط نامزد‌ها را مورد بحث قرار داد و نوشت:دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته با محوریت سیاسی و فرهنگی در حالی برگزار شد که نسبت به مناظره اول، کمتر دچار حواشی کلامی شد.

3123946_800

بدون تغییر در سبد آرا

روزنامه فرهیختگان با انتقاد از شیوه برگزاری مناظره نوشت: دومین مناظره هفت کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با محوریت مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی تفاوت معناداری با مناظره نخستین کاندیدا‌ها نداشت و نتوانست ارتباط معناداری با افکارعمومی برقرار کند. یکی از دلایل اصلی چنین وضعیتی، شیوه و فرمی است که صداوسیما برای برگزاری مناظرات طراحی کرده است. فرصت‌های ۳ و ۴ دقیقه‌ای و قطع میکروفن کاندیداها، سوالات کلی و بی‌ارتباط که پاسخ به آن نیازمند فرصت چندبرابری است و اتفاقا کاندیدا‌ها نیز چندان به آن پاسخ ندادند، دست‌به‌دست هم داده تا مناظرات تبدیل به یک نشست بی‌روح و مناسب مخاطبان با سن مثبت ۷۰ سال شود. این روند حتی با اعتراض کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری نیز مواجه شد؛ چراکه آن‌ها نمی‌توانند در فرصت ۴ دقیقه به سوالات کلی پاسخ دهند؛ برنامه‌هایشان را ارائه کنند؛ به کنایه‌های دیگر رقبا پاسخ دهند و مراقب قطع شدن میکروفن‌شان هم باشند. آن‌ها هریک به شکلی خواهان تغییر این سبک مناظرات شدند. این اعتراضات باعث شد در بخش دوم مناظرات، میکروفن کاندیدا‌ها بلافاصله پس از پایان زمان‌شان قطع نشود. اما مناظره نیاز به تغییرات جدی‌تری دارد تا از «مدرسه پیرمردها» به فضایی پویا و فعال تبدیل شود و بتواند افکارعمومی را درگیر کند.

3123945_953

 

ابتکار حداقلی کاندیدهای همسو با دولت

وطن امروز این مناظره را امتداد مناظره نخست دانست و نوشت: دومین مناظره کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری با موضوع مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی روز گذشته برگزار شد؛ مناظره‌ای که از جهات مختلف می‌توان آن را امتدادی از مناظره روز شنبه به حساب آورد. با این حال شاید مهم‌ترین نکته متمایزی که مردم در این مناظره شاهد آن بودند، عدم ابتکار عمل حداقلی کاندیدا‌های همسو با دولت بود.

3123937_748

منبع: میزان 

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی