|

افزایش نگرانی ‌های امنیتی در آستانه تحلیف جو بایدن

دو روز دیگر مراسم تحلیف رییس جمهوری جدید آمریکا در مقابل ساختمان کنگره در شهر واشنگتن دی سی برگزار می شود

لینک کوتاه کپی شد

دو روز دیگر مراسم تحلیف رییس جمهوری جدید آمریکا جو بایدن در مقابل ساختمان کنگره در شهر واشنگتن دی سی برگزار می شود و همزمان، ساعت به ساعت نگرانی های امنیتی مقامات مسئول شدت می باید. در جدیدترین مورد از نگرانی های امنیتی، اعلام شد که پلیس فدرال آمریکا «اف بی آی» مشغول بررسی امنیتی 25 هزار نیروی گارد ملی آمریکا است که برای تامین امنیت مراسم تحلیف جو بایدن در بیستم ژانویه به واشنگتن فراخوانده شده اند.

«رایان مک کارتی»، مقام غیر نظامی نیروی زمینی آمریکا در پنتاگون گفت: "مقامات درباره این تهدید بالقوه هوشیارهستند." وی همچنین به فرماندهان نظامی هشدار داد تا در روزهای پیش از مراسم تحلیف، درباره هرمشکلی مراقب باشند. 

این نگرانی ها پس از آن افزایش یافت که برخی از گزارش ها از همکاری برخی از نیروهای پلیس و ماموران امنیتی کنگره با مهاجمین در روز ششم ژانویه خبر دادند. همچنین چند روز پیش ماموران امنیتی در واشنگتن فردی مسلح را بازداشت کردند که از مقامات دولتی ایالتی نیومکزیکو است و قصد داشته است در مراسم تحلیف بایدن اقدامات ضد امنیتی انجام دهد. این موضوع موجب شده است که توجهات از گروه های افراطی راستگرا و تروریستی، به برخی از ماموران تامین امنیت معطوف شود. 

«مایکل شروین» دادستان ایالات متحده در واشنگتن دی سی در یک کنفرانس خبری گفت: "مقامات در حال بررسی پرونده فزاینده ای از افسران اجرای قانون هستند که گفته می شود ششم ژانویه در یورش به ساختمان کنگره شرکت داشتند. متأسفانه با ادامه این پرونده شاهد نشانه هایی هستیم مبنی بر اینکه مأموران اجرای قانون، چه ماموران سابق و چه کنونی، ممکن است در این رویداد شرکت کرده باشند."

شکاف سیاسی در داخل نیروهای نظامی و امنیتی آمریکا

این موضوع نشان می دهد که شکاف عمیق سیاسی - اجتماعی در آمریکا، به داخل نیروهای نظامی و امنیتی این کشور نیز سرایت کرده است. به هر حال، بخشی از 74 میلیون آمریکایی که در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته آمریکا رای دادند، از پرسنل نظامی و امنیتی بوده اند و قابل انتظار است که گروهی از آنان نیز در زمره معترضان به نتایج انتخابات جنجالی پیشین باشند.

ضمن این که «دونالد ترامپ» و یارانش طی چهار سال گذشته تلاش کردند خود را حامی نظامیان و نهادهای امنیتی معرفی نمایند و چنین القا نمایند که با روی کار آمدن رقیب دمکرات، بار دیگر روند افزایش بودجه های نظامی - امنیتی معکوس شده و فشارهای مالی را متوجه نظامیان و خانواده هایشان خواهد کرد. به همین دلیل نیز کهنه سربازان آمریکایی و اتحادیه های پلیس از جمله بلوک های رای دهنده بودند که در انتخابات نوامبر سال گذشته از ترامپ حمایت کردند. 

البته در ادوار گذشته انتخابات در آمریکا نیز نظامیان، کهنه سربازان یا اتحادیه های پلیس، موضع انتخاباتی خود را بیان می کردند و جانب یکی از نامزدهای انتخابات را می گرفتند. با این حال، عمیق تر شدن شکاف های اجتماعی و تشدید درگیری های سیاسی - ایدئولوژِیکی در آمریکا، بر این جدایی افزود.

به همین دلیل نیز فرماندهان ارشد ارتش آمریکا طی دو ماه اخیر به کرات بر بی طرفی ارتش و حمایت نظامیان از نتایج نهایی انتخابات تاکید کردند. حتی چند روز پیش نیز رئیس ستاد مشترک ارتش به همراه فرماندهان شاخه های اصلی نیروی مسلح آمریکا لازم دیدند در یک بیانیه کم سابقه و پیش از مراسم تحلیف رییس جمهوری جدید، جو بایدن را چهل و ششمین فرمانده کل قوا خطاب نمایند تا شاید به اعتراضات و شبهات در داخل نیروهای مسلح و دستگاه های اطلاعاتی - امنیتی در مورد انتخابات ریاست جمهوری پایان دهند. 

بااین حال، تصمیم به بررسی سوابق امنیتی نیروهای گارد ملی مستقر در واشنگتن نشان می دهد، حمایت فرماندهان ارشد ارتش آمریکا از نتایج انتخابات سال گذشته تضمین کننده تبعیت بدنه نیروهای مسلح از انتقال قدرت به بایدن نخواهد بود. 

منبع: ایران پرس

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی