ماموریت دو بمب افکن آمریکایی
اعزام ۲ بمبافکن «B-۵۲» آمریکایی به خلیج فارس
۲ بمب افکن «B-۵۲» از پایگاه هوایی داکوتای شمالی به مقصد خلیج فارس به پرواز درآمدند.
منابع خبری پنجشنبه شب از پرواز ۲ بمبافکن آمریکا به مقصد خلیج فارس خبر دادند.
به نقل از الجزیره، شبکه خبری فاکس نیوز گزارش داد، ۲ بمب افکن «B-۵۲» از پایگاه هوایی داکوتای شمالی به مقصد خلیج فارس به پرواز درآمدند.
فاکس نیوز مدعی شده است که مأموریت این ۲ بمب افکن در راستای مأموریتهای بمب افکنهای پیشین آمریکایی با هدف بازدارندگی است.
بر اساس این گزارش، این چهارمین مرتبه طی ۲ ماه گذشته است که بمب افکنهای آمریکایی از پایگاههای خود در آمریکا به مقصد خلیج فارس به پرواز در میآیند.
اعزام بمب افکنها در حالی صورت میگیرد که روز پنجشنبه جو بایدن برخلاف تلاش برخی طرفداران ترامپ در کنگره آمریکا، با کسب ۳۰۶ رای گزینشگران به طور رسمی به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا تایید شد.
ترامپ در روزهای پایانی حضور خود در کاخ سفید خواستار کاهش نیروهای نظامی آمریکا در عراق و افغانستان شده است.
رییس جمهوری آمریکا مصمم است تا پیش از واگذاری قدرت به بایدن در ژانویه ۲۰۱۲، دو هزار و ۵۰۰ تن از نیروهای نظامی کشورش را از افغانستان خارج کند.
ترامپ گفته است که ۵۰۰ تن از سه هزار نظامی آمریکایی مستقر در عراق هم به کشورشان بازمیگردند.
مشخصات بمب افکن بی 52
بوئینگ بی-۵۲ استراتوفورترس ( Boeing B-52 Stratofortress) هواپیمای جت بمبافکن راهبردی فروصوت است که شرکت بوئینگ آن را برای نیروی هوایی آمریکا ساخت. در سال ۱۹۴۶ نیروی هوایی امریکا خواستار یک بمب افکن اتمی بود که نسل بعدی بمب افکن های تازه این نیرو یعنی غول بی شاخ دم بی ۳۶ باشد . بمب افکن جدید باید دارای برد مشابه ب۳۶ ولی با سرعت بیشتر میبود.
بی-۵۲ قادر به پرواز با سرعتهای نزدیک به سرعت صوت تا ارتفاع ۱۵ هزار متری است.این هواپیما قادر به حمل بمبهای اتمی یا متعارف هدایتشونده و قابلیت ناوبری دقیق جهانی است. از بی-۵۲ در جنگهای متعارف برای مأموریتهای تهاجمی استراتژیک، پشتیبانی نزدیک هوایی، و عملیاتهای دریایی استفاده میشود. در جریان جنگ سال ۱۹۹۱ عراق حدود چهل درصد کل بمبهای نیروهای ائتلاف توسط بمبافکنهای بی-۵۲ شلیک شد. بی-۵۲ در ماموریتهای پایش اقیانوس هم بسیار کارآمد است و میتواند به نیروی دریایی آمریکا در عملیاتهای ضد کشتی و مینگذاری کمک کند.این هواپیما قادر است در طول دو ساعت ۳۶۴ هزار کیلومتر مربع از سطح اقیانوس را دیدهبانی کند.
بی-۵۲ در حال فروریختن بمب
هماکنون تنها مدل بی-۵۲اچ این هواپیما در خدمت نظامی است. از این مدل، که قادر به حمل و شلیک بیست موشک کروز هواپایه است، در مجموع ۱۰۲ فروند در سالهای ۲-۱۹۶۱ ساخته شد. ۸۵ فروند از این هواپیما در خدمت فعال نیروی هوایی آمریکا قرار دارند و ۹ فروند در حالت ذخیره نگهداری میشوند. وزن خالی این هواپیما حدود ۸۳ تن و حد اکثر وزن برخاست آن ۲۱۹.۶ تن است و میتواند حداکثر ۳۱.۵ تن انواع مهمات شامل انواع بمب، موشک، مین و موشکهای کروز را حمل کند. سرعت بی-۵۲ حدود ۱۰۴۵ کیلومتر در ساعت (۰.۸۶ ماخ) است و پنج خدمه شامل فرمانده هواپیما، خلبان، ناوبر، مسئول رادار و افسر جنگ الکترونیک دارد.
دیدگاه تان را بنویسید