|

عباس علی آبادی گزینه وزارت صمت؛ فارغ‌التحصیل صنعتی با مشی امام صادقی!

عباس علی آبادی، وزیر پیشنهادی صمت، کیست و چه سوابقی دارد؟

لینک کوتاه کپی شد

سرانجام ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، جانشین رضا فاطمی‌امین، وزیر محبوب خود را انتخاب کرد.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از تجارت نیوز؛ سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس دولت سیزدهم، روز گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد: عباس علی آبادی، مدیرعامل کنونی مپنا، به‌عنوان وزیر پیشنهادی صمت، به مجلس معرفی شده است.

اما علی‌آبادی کیست و چه سوابق علمی و اجرایی در کارنامه خود دارد؟

او که در سال 1388 به‌عنوان مدیرعامل اجرایی وارد گروه مپنا (مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران) شد، همچنان در این منصب باقی مانده است. مهم‌ترین پست سیاسی عباس علی آبادی به اواخر دولت اول محمود احمدی‌نژاد بازمی‌گردد؛ یعنی زمانی که وی معاونت امور برق و انرژی را در وزارت نیرو بر عهده داشت. او پیش از رسیدن به این مقام در دولت احمدی‌نژاد، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران بود.

در پیشینه علمی او علاوه بر تدریس در دانشگاه، ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم مشاهده می‌شود.

فارغ‌التحصیل صنعتی با مشی امام صادقی

مهم‌ترین ویژگی علی‌آبادی را اما نه در سابقه اجرایی او، بلکه در محل تحصیلش باید دانست. سرانجام رئیسی حاضر شد در چینش تیم اقتصادی خود فردی خارج از دانشگاه امام صادق را قرار دهد. نام او در ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم نیز بارها به‌عنوان وزیر پیشنهادی نیرو مطرح شد، اما در دقیقه 90 علی‌اکبر محرابیان در فهرست کابینه قرار گرفت.

گرچه او خروجی دانشگاه امام صادق نیست و مراحل تحصیل خود را در دانشگاه‌های شریف، تهران و خواجه نصیر گذرانده است، اما مشخصاً با خط و مشی امام صادقی‌ها هم‌سوست و با توجه به فعالیتش در دولت احمدی‌نژاد، بعید است رویکردی مستقل را در وزارت صمت در پیش بگیرد.

همچنین تصمیمات اتخاذی او در سمت‌های مختلف، علی‌آبادی را هم در فهرست طرفداران اقتصاد دولتی و کوچک‌کردن نقش بخش خصوصی در اقتصاد قرار می‌دهد.

از سوی دیگر، به‌رغم اینکه علی‌آبادی حدود 14 سال در رأس گروه مپنا قرار داشت، اما نمی‌توان او را فردی صنعتی دانست؛ چراکه بیشتر فعالیتش در حوزه نیرو و انرژی بوده است.

همچنین باید توجه داشت که این بازار خودرو بود که کار رضا فاطمی‌امین را به استیضاح و برکناری کشاند. او که داعیه تسلط بر این بازار را داشت و پرچم مبارزه با فساد را در دست گرفته بود، در روز استیضاحش در مجلس 17 بار نام مافیای خودرو را به میان آورد تا نشان دهد قافیه را به کارتل بازار خودرو باخته است. اما حال شخصی که از خانواده صنایع نیرویی بیرون می‌آید توان مدیریت آشفته‌بازار خودرو و مبارزه با این مافیا که کسی نامی از آن‌ها نمی‌آورد را خواهد داشت؟

البته باید توجه داشت که حضور عباس علی آبادی در وزارت صمت مشروط بر جلب رأی اعتماد نمایندگان است. نمایندگانی که بارها اعلام کرده‌اند فقط به شخصی مجوز ورود به ساختمان خیابان سمیه را می‌دهند که تمام برنامه‌هایش در مورد نحوه تصمیم‌گیری برای قیمت خودرو، واردات آن، میزان تولید سالانه و … مشخص باشد. حال آیا علی‌آبادی با این برنامه‌ها در مجلس حضور خواهد یافت یا لابی‌ها را از حالا باید قوی‌تر از برنامه‌ها دانست؟

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی