|

واکنش مهاجرانی به فوت مهسا امینی؛ آقای مهاجرانی! لندن چه خبر؟

به نظر می‌رسد عطاءالله مهاجرانی درباره ماجرای مهسا امینی طرفی ایستاده که این روزها کمی مورد پرسش قرار می‌گیرد.

لینک کوتاه کپی شد

در روزهای اخیر عطاءالله مهاجرانی مطابق معمول تمام این سال‌ها باز هم خبرساز شده. خصوصا درباره ماجرای مهسا امینی به نظر می‌رسد که او طرفی ایستاده که این روزها کمی مورد پرسش قرار می‌گیرد. به گونه‌ای که خود را از واکنشی روشن به فضای این روزها مبری کرده و ترجیح می‌دهد که سمت دیگر ماجرا را بگیرد.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از برترین ها، عطاءالله مهاجرانی، فعال سیاسی و وزیر ارشاد پیشین در توئیتی در مورد فوت مهسا امینی نوشت:

امروز دیدم هر دو روزنامه اعتماد و اطلاعات به ماجراى وفات مهسا امینى به خوبى پرداخته اند. مقاله آیت الله سید مصطفى محقق داماد دقیق و بیدارباش گویایى بود. رئیس نظام پزشکى هم گفته است، گزارش کالبد شکافى مهسا امینى را اعلام خواهد کرد. بدیهى است همه از این حادثه تلخ متاسف‌اند. به تعبیر دکتر سید عباس صالحى بایست در راهبرد امر به معروف گشت ارشاد تجدید نظر کرد و اما:

١- نمى توان این حادثه را وسیله اى براى تسویه حساب با پلیس که یکى از ارکان حفظ امنیت اجتماعى است قرار داد. خطا و حتی جنایت، به معنى قتل عمد، نمى تواند بهانه ملکوک کردن پلیس به شکل کلى شود.

٢- البته برخى در فضاى مجازى مى خواهند از این حادثه سوختبار یک آشوب اجتماعى را تدارک ببینند. در فضاى مجازى چنین لحن و رویکردى پیداست.

٣- از آغاز سال ٢٠٢٢ تا کنون پلیس آمریکا ٨٢٨ نفر را کشته است. ٢٨ درصد کشته شدگان سیاه پوستند. یعنى!؟ اطلاع رسانى دقیق نیاز است. و پیگیرى پرونده تا اقناع

٤- اگر بخواهیم جامعه گزارش پلیس مبنى بر عدم ضرب و جرح مهسا امینى را باور کند. مى بایست یک کمیته مستقل، قضایى، اجتماعى موضوع را بررسى کند. و چنانچه درگزارش پلیس خللى وجود داشته باشد. آنان را به محاکمه بکشاند. تا هم جامعه اقناع شود و هم حادثه تکرار نشود. تجدید نظر راهبردى نیز هم!

یاشار نورایی، نویسنده و منتقد سینما درباره رفتار مهاجرانی می‌نویسد:

در جای امن‌ نشستن و از آن سوی آب طرفداری کردن و بیانیه دادن، جز عدم صداقت و فرصت‌طلبی، معنی دیگری ندارد.

کسی زمانی حرفهای خوبی می‌زده و عقاید نسبتاً درستی داشته و حالا مدت‌هاست به آزار کلامی، از روی فرصت‌طلبی و مقاصدی خاص، روآورده است. چرا باید به او مدام تریبون داد؟

روزنامه همدلی پیش از این درباره تغییر موضع مهاجرانی نوشته بود: وزیر ارشاد مقتدر دولت اول اصلاحات دیگر آن مردی نیست که همه مجلس اصول‌گرا روی هم گذاشته بودند که او را از وزارت بردارند و نتوانستند. دیگر آن مردی نیست که روزی رسانه‌های جناح اصول‌گرا برای بیرون کردن او از میدان مسایل خصوصی‌اش را به میدان عام بکشانند و دیگر نشانی از آن وزیری ندارد که نقل مجالس مخفی و علنی حزب‌اللهی‌ها برکناری او بوده است.

او در چندسال اخیر درست در کنار همین کسان ایستاده است که روزی تشنه به خون او بودند و حتی برخی از نیرو‌های میدانی‌شان را به نماز جمعه فرستادند تا او را مورد ضرب وشتم قرار دهند. وزیر ارشاد دولت خاتمی که در دولت اول اصلاحات چنان خوش درخشیده بود که بسیاری از اصلاح‌طلبان شیفته عملکردش او را در ریاست جمهوری پس از خاتمی می‌دیدند؛ همان که محمود احمدی‎‌نژاد از راه رسید، برآن تکیه زد. وزیر ارشاد پیشین که در آن روز‌ها به جد روی اعصاب اصول‌گرایان بود، چندسالی که در لندن اقامت گزیده و از آب آن اقلیم می‌خورد، گویی دارویی شفابخش و جادویی خورده است که او را از منتهی‌الیه اصلاح‌طلبی به آن سر طیف اصول‌گرایی پرت کرده است؛ جایی که تندروهایی، چون اعضای جبهه پایداری و ارزشی‌های فضای مجازی به فعالیت مشغولند.

مهاجرانی که ابتدای حضورش در لندن به عنوان مهمان برنامه بی‌بی‌سی فارسی از منتقدان عملکرد جمهوری اسلامی و حتی رهبری بود و پس از حوادث سال ۸۸ بر شدت آن افزوده بود، اما به تدریج رفتاری متفاوت از خود نشان داد. او، اما کم‌کم در بسیاری از مسایل بین‌المللی داخلی وخارجی مواضعش را با اصول‌گرایان هماهنگ‌تر کرد و گاه از آنان جلوتر نیز می‌زد. موضوعی که سبب می‌شود تا جایگاه فعلی او درست در خلاف موقعیت سیاسی که با آن شناخته شده و به استناد آن در دولت های هاشمی و خاتمی معاون رئیس جمهور و وزیر شده بود.

او پس از تسلط کامل طالبان برخاک افغانستان و در حالی که بسیاری از مردم ایران از این موضوع نگران بوده و برخلاف برخی محافل اصول‌گرا، طالبان را همچنان تهدیدی برای ایران و منطقه می‌دانند و کشتار دیپلمات‌ها و خبرنگار ایرانی توسط این گروه را یادآوری می‌کردند، در اظهار نظری عجیب برخلاف نظر ملت - که بیشتر در فضای مجازی مطرح شده بود - و البته جلوتر از مراجعی، چون روزنامه کیهان و رسانه ملی، این بار نه تنها دست به تطهیر این گروه زد، بلکه، قاتلان انتحاری این گروه - که همین چندماه گذشته تعداد زیادی از دانش‌آموزان دختر مدرسه سیدالشهدا متعلق به شیعیان و تعدادی از دانشجویان دانشگاه کابل را به شهادت رسانده بودند - را نیز در ردیف شهدا قرار داد و موجی از انتقاد را علیه او برانگیخت.

مهاجرانی در چند توئیت ادعا‌های برخی اصول‌گرایان و افراد موسوم به ارزشی درباره این گروه را تایید کرد و نوشته بود: «نشانه هایى که از مواضع جماعت طالبان، پس از حاکمیت در افغانستان مى‌بینیم، شایسته تأمل است. گویى با طالبان دیگرى روبه‌رو هستیم که از سیطره القاعده رها شده است. اعلام عفو عمومى در دومین روز حاکمیت، اقدام مهمى بود. نشان داد که موقعیت شناسند و از درایت و سرعت تصمیم‌گیرى برخوردارند.»

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی