|

۹۲ هزار میلیارد تومانِ بیت‌المال که در فولاد مبارکه اصفهان دود شد!

گزارش تازه هیئت تحقیق و تفحص از عملکرد فولاد مبارکه نشان از فساد مالی گسترده به رقم ۹۲هزار میلیارد تومان در این شرکت دارد

لینک کوتاه کپی شد

در روزهای اخیر اخباری در خصوص فساد و تخلفات مالی در شرکت فولاد مبارکه اصفهان منتشر شده که حسابی خبرساز شده است.

به گزارش «شایانیوز» گزارش تازه هیئت تحقیق و تفحص از عملکرد فولاد مبارکه نشان از فساد مالی گسترده به رقم ۹۲هزار میلیارد تومان در این شرکت دارد که روزنامه فرهیختگان به جزئیات این فساد پرداخت. با هم بخوانیم 

تخلف ۵۷هزار میلیارد تومانی در تولید و فروش

یکی از بخش‌های مهم تخلفات فولادمبارکه، بخش مربوط به تولید و فروش محصولات است. ارزش ریالی تخلفات در این حوزه 57 هزار و 769 میلیارد تومان برآورد شده است. بخش عمده تخلفات این حوزه مربوط به تفاوت حاصل از تفاوت مابین قیمت فروش فولاد مبارکه اصفهان با بازار است. در این بخش نزدیک به 54هزار میلیارد تومان تخلف برآورد شده است. ایجاد رانت نزدیک به سه‌هزار میلیارد تومانی از دیگر بخش‌های تخلفات این حوزه است. 

تقدیم رانت به سایپا و ایران‌خودرو

در بخشی از گزارش تحقیق و تفحص آمده است یکی از تخلفات فولاد مبارکه، فروش محصولات فولادی به شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا مازاد بر نیاز و عدم تناسب با تولید خودرو آن هم با قیمت پایین‌تر است که به‌موجب صورت‌های مالی حسابرسی‌شده شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا به علت مازاد بر نیاز ورق خریداری‌شده، این محصول مازاد را در بازار فروخته‌اند و تحت‌عنوان سود و زیان فروش مواد اولیه شناسایی شده است که بیانگر عدم‌کنترل دقیق میزان نیاز ایران‌خودرو و سایپا با میزان تولید خودرو توسط وزارت صمت یا عدم تطبیق فولاد مبارکه با سهمیه تعیین‌شده در سامانه بهین‌یاب است. 

تخلف ۲۶ هزار میلیارد تومانی در قراردادها

طبق گزارش تحقیق‌وتفحص از فولاد مبارکه، بررسی‌های صورت‌گرفته از نحوه انعقاد قرارداد و انتخاب اشخاص طرف قرارداد حاکی است عمده قراردادها از طریق اخذ استعلام یا ترک تشریفات منعقد شده است، به‌عنوان نمونه از سال 1397 تا مهرماه 1400 مجموعا 15 هزار و 550  فقره سفارش خرید در شرکت فولاد صورت پذیرفته که 73 درصد از لحاظ قیمت به‌صورت ترک تشریفات انجام شده است. 

رقم تخلفات این بخش درمجموع 26 هزار و 641 میلیارد تومان برآورد شده که حدود پنج‌هزار و 70 میلیارد تومان آن مربوط به قراردادهای ریالی و مابقی مربوط به قراردادهای ارزی است، ازجمله ارقام درشت این بخش، تخلف 222 میلیون یورویی خرید الکترود و عدم رعایت نرخ مصوب  است. 

از تخلف ۷ هزارمیلیاردی تا پروژه‌کردن بورس!

یکی از بخش‌ها در حوزه مالی و سرمایه‌گذاری است. مجموع تخلفات این بخش رقمی حدود هفت‌هزار و 284 میلیارد تومان است. حدود 3.9هزار میلیارد تومان از تخلفات این حوزه مربوط به عدم‌ تعیین‌تکلیف و وصول وجوه حاصل از فروش صادراتی شرکت فولادمبارکه نزد یکی از شرکت‌های تراستی است. سرمایه‌گذاری‌های غیرضرور در بخش‌های غیرتولیدی، جذب و به‌کارگیری افراد غیرمتخصص، خرید و فروش سهام برای شرکت فلز تدارک توسط شرکت‌های کارگزاری و سرمایه‌گذاری غیرضرور در خرید زمین از شرکت سرمایه‌گذاری توکا تنها بخشی از تخلفات این حوزه است.

پرداخت حقوق ماهیانه ۶۰ میلیونی برای مشاوران خیالی 

یکی از بخش‌های تخلفات فولادمبارکه، تخلفات مربوط به ارتباطات و نیروی انسانی است. به‌کارگیری مدیران غیرمرتبط و عدم توجه به نظام شایستگی لازم برای مشاغل و دور زدن فرآیندهای قانونی استخدام و... ازجمله موارد سوءمدیریت در این حوزه است. طبق گزارش تحقیق و تفحص، مدیرعامل فولادمبارکه (حمیدرضا عظیمیان) بوده که وی به‌همراه خود بیش از 30 نفر افراد فاقد صلاحیت را به فولادمبارکه می‌آورد. با توجه به بررسی‌های به‌عمل‌آمده، با 20 نفر از افراد قراردادهایی تحت‌عنوان مشاوره  منعقد شده که برای اکثر مشاوران ثبت کارکردی صورت نمی‌‌پذیرد و با توجه به اینکه محل سکونت تعدادی از آنها در استان دیگری به جز اصفهان است، عملا خدمات قابل‌توجه و موثری از سوی آنان ارائه نمی‌شود. این افراد ماهانه بیش از 60 میلیون تومان حقوق دریافت کرده‌اند. 

استخدام سفارشی ۲۰۰ بازنشسته در فولاد مبارکه 

طبق بررسی‌های صورت‌گرفته بیش از 200 نفر از بازنشستگان طی این مدت در فولادمبارکه به‌کار گرفته شده‌اند. سپردن اغلب کرسی‌های هیات‌مدیره شرکت‌های تابعه و سرمایه‌پذیر به افراد معرفی‌شده از طرف مسئولان دولتی و برخی نمایندگان مجلس، رویه جاری مدیرعامل وقت فولادمبارکه بوده است.

حقوق ۷۷ میلیونی مدیر روابط‌عمومی 

براساس گزارش تحقیق و تفحص، مدیر روابط‌عمومی شرکت که از تاریخ 20 بهمن 99 در این شرکت منصوب شده، مبلغ قراردادش برای یک سال 580 میلیون تومان (ماهی بیش از 48 میلیون تومان) بوده که البته وی برای 6 ماه و 10 روز حدود 468 میلیون تومان (بابت حقوق، مزایا، ماموریت و پاداش) دریافتی داشته است. به‌عبارتی وی به ازای هر ماه، حدود 76 میلیون تومان حقوق دریافت کرده است.

۳ میلیارد تومان حقوق دریافتی مدیرعامل!

۱۴مهر ۱۳۹۷ با استعفای بهرام سبحانی از مدیرعاملی شرکت فولادمبارکه، حمیدرضا عظیمیان به‌عنوان مدیرعامل جدید این شرکت انتخاب شد. طبق گزارش تحقیق و تفحص، مجموع پرداختی‌های صورت‌گرفته به مدیرعامل تا پایان شهریور1400، جمعا مبلغ سه میلیارد و 59 میلیون تومان بوده است. علاوه‌بر آن، مبلغ 216 میلیون تومان بابت ماموریت خارجی بوده است. از کل مبالغ مذکور حدود 831 میلیون تومان آن پاداش بوده است. علاوه‌بر آن، مبلغ 31 میلیون و 600 هزارتومان نیز به‌عنوان سکه بهار آزادی دریافت کرده است. 

ماجرای یک وانت گز اصفهان

یکی از بخش‌های قابل‌تامل در تخلفات فولادمبارکه، پرداخت غیرقانونی به اعضای غیرموظف هیات‌مدیره است. ازجمله این افراد، اسرافیل احمدیه است. وی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان بوده است. قرارداد اولیه ایشان از تاریخ اول دی‌ماه 98 تا 29 اسفند 99 تحت‌عنوان مشاوره به فولاد و با مبلغ 225 میلیون تومان منعقد شده و درخصوص کارکرد وی در گزارش تحقیق و تفحص آمده است: هیچ‌گونه کارکردی برای ایشان ثبت نشده.

وی طی مصاحبه‌ای، در پاسخ به اینکه «ماجرای ۸ میلیون تومان گزی که به وزارتخانه فرستادید و حراست از ورود آن جلوگیری کرد، چه بود؟ می‌گوید: «این را رد نمی‌کنم. هرساله این موضوع بوده و با پول خود سازمان گز می‌خریم. درحقیقت بحث این بوده که برای همکاران آنجا گز می‌بردند تا در سبد کالای آنها قرار دهند.»

از خرید کت‌وشلوار، خودرو تا ادکلن برای مدیران دولتی

شرکت فولاد مبارکه در راستای وظایف مربوط به مسئولیت اجتماعی خود، مبالغی به اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و غیردولتی تحت عنوان کمک و مبالغی را نیز به‌عنوان هدیه به اشخاص حقیقی پرداخت و هزینه کرده است. نزدیک به 99 میلیارد تومان پرداخت به اشخاص حقیقی وحقوقی که ماهیت موسسه ندارند، 35 میلیارد تومان برای کمک به اجرای پروژه‌های شهرستان مبارکه، 14 میلیارد تومان پرداخت هزینه‌ها و کمک و خودرو و احداث ساختمان برای یک دستگاه دولتی، 18 میلیارد تومان پرداخت‌های کرونایی غیرمرتبط، 2.1میلیارد تومان کارت هدیه به مدیران دستگاه‌های اجرایی، 3.2 میلیارد تومان برای در اختیار قراردادن خودرو به دفتر رئیس‌جمهور وقت و... .  

 ردپای سیاسیون در تخلفات 

براساس گزارش تحقیق و تفحص، شرکت فولادمبارکه در مواردی اقدام به عقد قرارداد با اشخاص یا مجموعه‌های وابسته به ذی‌نفوذان سیاسی و اجتماعی کرده است که به‌عنوان نمونه می‌توان همسر واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور وقت، عباس آخوندی وزیر اسبق راه‌وشهرسازی، قدرت‌الله نوروزی شهردار سابق اصفهان و... را نام برد. این موارد با دستور صریح مدیرعامل وقت و بعضا به‌دلیل برقراری ارتباطات سیاسی و استفاده از این ارتباطات درجهت منافع فردی انجام شده است. 

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی