|

چرا میوه های برگشت خورده صادراتی ایران در داخل استفاده می شوند؟

نه تنها سیب‌زمینی‌ها از ازبکستان و ترکمنستان برگشت خوردند بلکه کشورهای دیگر نیز کیوی و فلفل دلمه‌ای ایران را نپذیرفتند.

لینک کوتاه کپی شد

مدت‌هاست که کشورهای خارجی محصولات کشاورزی ایران را نمی‌خرند. برخی می‌گویند علت عدم پذیرش میوه‌های ایران استفاده بیش از حد کشاورزان از سموم است و وزارت جهاد کشاورزی نظارتی بر شیوه تولید محصولات ندارد.

در این میان اما عده‌ای هستند که معتقدند سموم وارد شده غیراستاندارد است و کیفیت لازم را ندارد. خارجی‌ها هم سموم به کار رفته در ایران را غیراستاندارد می‌دانند.

در همین مورد رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد به تجارت‌نیوز گفت: وقتی میوه یا صیفی‌جات از لب مرز به کشور مقصد برگشت می‌خورد معمولا این محصولات کشاورزی در داخل کشور مصرف می‌شوند.

حیدر ساکن برجی توضیح داد: این به معنای آن نیست چون محصولات کشاورزی صادراتی بودند کشاورز از یک سموم خاص برای برخی از میوه‌ها استفاده کرده باشد و تنها چند محموله مشکل داشته باشد. بلکه غیر استاندارد بودن در کل محصولات کشاورزی تولید شده، وجود دارد.

محصولات کشاورزی ایران زیر سوال رفت

این فعال اقتصادی گفت: با توجه به مرجوع شدن محصولات کشاورزی کل محصولات زیر سوال رفته است. برای تمام محصولات از یک سموم استفاده شده بنابراین نمی‌شود تنها یک محموله را معدوم کرد چرا که در کشور همان کالاها مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.

او گفت: مسئولان در زمینه واردات سموم باید مراقبت می‌کردند. احتمالا برای واردات سموم در آن زمان رانتی استفاده شده و بعدها نیز این سموم به کشاورزان تحمیل شده است. در هر حال این سموم استاندارد لازم را نداشته است.

کسی نگران صیانت از جان و زندگی مردم نیست؟

پدرام سلطانی، نائب رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران: «کشورهای دیگر یکی یکی محصولات کشاورزی ایران را برگشت می‌زنند. آنها حافظ سلامت شهروندانشان هستند. ۸۵ میلیون ایرانی با هشدار خارجی‌ها آگاه می‌شوند که هر روز سم وارد بدنشان می‌شود. مردم اینگونه می‌میرند یا بیمار و رنجور می‌شوند، هیچ مسئولی هم به روی مبارکش نمی‌آورد.»

سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی: «کشورهای دیگر یکی یکی محصولات کشاورزی ایران را برگشت می‌زنند. آنها حافظ سلامت شهروندان‌شان هستند. ۸۵ میلیون ایرانی با هشدار خارجی‌ها آگاه می‌شوند که هر روز سم وارد بدنشان می‌شود. مردم اینگونه می‌میرند یا بیمار و رنجور می‌شوند، هیچ مسئولی هم به روی مبارکش نمی‌آورد.»

ابراهیم علیزاده، سردبیر تجارت‌نیوز: «میوه‌های صادراتی برگشت خورده چه می‌شوند؟ در داخل کشور مصرف می‌شوند. به همین سادگی! وزارت کشاورزی هم خودش را موظف نمی‌داند حتی در حد یک جمله توضیح ‌دهد ماجرای این سموم غیراستاندارد چیست.»

نوید حسینیون، فعال محیط زیست: «دومینوی برگشت میوه و موادغذایی صادراتی زنگ خطر امنیت در مورد زندگی مردم و اقتصاد کشور هست! هنوز کسی نگران صیانت از جان و سلامتی مردم نشده! ایران»

داریوش آرمان، روزنامه‌نگار: «خارجی ها به ملت ایران هشدار دادند که دایم با محصولات کشاورزی‌مان سم می خوریم و خیلی‌ها هم بی‌صدا می میرند. حالا که این ماجرای هولناک فاش شده آیا مسوولان نمی خواهند چاره‌ای بیاندیشند و برای نجات میلیون ها ایرانی برنامه‌ریزی کنند؟!»

مقصران باید تاوان بدهند

برجی اظهار کرد: برخی با اهمال کاری منافع ملی کشور را به خطر انداخته‌اند و مقصران باید تاوان این تخلفات را بدهند.

اخیرا ازبکستان و ترکمنستان مانع واردات سیب‌زمینی‌های ایرانی به کشور خود شدند. پاکستان هم از مرجوع شدن محصولات کشاورزی ایران استفاده و بازارهای صادراتی ایران را تصاحب کرده است.

پیش‌تر حیدر ساکن برجی، رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد گفته بود: «طبق بررسی‌های به عمل آمده سموم استفاده شده در محصولات کشاورزی از چین وارد می‌شود. گویا این سموم از کیفیت لازم برخوردار نیست. قوه قضاییه باید به این مساله ورود کند چرا که در این شرایط بازگشت محصولات کشاورزی صادر شده منافع ملی و اشتغالزایی را تهدید می‌کند.»

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی