|

تعطیلی‌ها هم دردی از تهران دوا نکرد؛

تعطیلات به نام کرونا به کام دولتی ها!

آیا تعطیلات ادارات دولتی برای کارمندان رسمی که تحت هر شرایطی از حقوق و مزایای خود برخوردارند نفع دیگری داشته است؟

لینک کوتاه کپی شد

با آغاز موج پنجم شیوع کرونا در کشور شاهد تاخت‌وتاز این ویروس و سویه‌های جدیدش از جمله نوع دلتا در نقاط مختلف ایران هستیم. آن‌طور که مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده با جان باختن 259 نفر دیگر طی دوم مرداد، تعداد کل جان‌باختگان کرونا در کشور  به 88 هزار نفر و 532 هزار نفر رسیده است. در حال حاضر هم 232 شهر کشور در وضعیت قرمز، 117 شهر در وضعیت نارنجی و 99 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

چرا تعطیلی‌ها تاثیری در بهبود وضعیت کرونا در تهران نداشت؟

به گزارش «شایانیوز»،از سوی دیگر طی دو روز اخیر اخبار نگران‌کننده‌ای از وضعیت استان تهران در میزان ابتلا به کرونا گزارش شده است. به گفته علیرضا زالی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز یکشنبه 3 مرداد، طی 24 ساعت گذشته حدود 1400 بیمار جدید در بیمارستان‌های تهران بستری شده‌اند که حدود 177 نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه به سر می‌برند. همچنین مجموع بیماران کرونایی سرپایی و بستری در 24 اخیر به 16 هزار نفر رسیده است. ازدحام بیماران کرونایی در برخی از بیمارستان‌ها هم منجر به پر شدن همه تخت‌ها و برپایی بیمارستان صحرایی شده است.

هفته گذشته مسئولان کشور برای کنترل وضعیت حاد کرونا در استان تهران و البرز تصمیم به تعطیلی شش روزه این استان‌ها گرفتند اما این تعطیلی‌ها تاثیری چندانی در کنترل بحران نداشت و همچنان کرونا در این دواستان همجوار در حال تاخت و تاز است.به گفته علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران در مصاحبه تلویزیونی، پایتخت هم‌اکنون یکی از بحرانی‌ترین شرایط کرونایی‌ خود را در ماه‌های اخیر می‌گذراند. ایرج حریرچی نیز با تایید گفته‌های زالی اعلام کرده که «تعطیلی هفته گذشته تهران هیچ فایده‌ای نداشته، اگر نگوییم اثر مضر نداشته است.» در واقع وی انگشت اتهام شیوع کرونا در این دو استان را به سمت مردم گرفته و کارساز نبودن تعطیلی‌ها را عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم می داند.

بر اساس یک رسم قدیمی در ایران همه دولتمردان ایرانی هنگام ناتوانی از انجام شعارهاو وعده هایشان و در مواجهه با گلایه هادر نتیجه بی تدبیر یها و تصمیمیات خلق الساعه و جزیره ای همه کاسه و کوزه را بر سر دست های پشت پرده می شکنند و یا از دیوار تحریم بالا می روند . در این روزهای کرونایی نیز به صورت یک طرفه باز هم مردم را مقصر اصلی این شیوع می دانند.

در روزهای کرونایی هرچند نمی توان از اهمال مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی چشم پوشی کرد اما بخش اعم این مساله به ناقص بودن طرح تعطیلی ها برا کنترل این ویروس است. در عین حال باید در نظر داشت که ستاد ملی کرونا با همه امکاناتی که در اختیار دارد می تواند با وضع برخی قوانین مدت دار  نسبت به سرایت این ویروس از استان به استان دیگر و از شهر به شهر دیگر جلوگیری کند. نمونه این مساله را در طرح ترافیک تهران دیدیم .

تعطیل کردن ادارات دولتی غیر از کاهش راندمان کاری که البته این راندمان در شراط عادی نیز پایین اعلام شده چه نتیجه ای برای کشور داشته است؟ آیا تعطیلات ادارات دولتی برای کارمندان رسمی که تحت هر شرایطی از حقوق و مزایای خود برخوردارند نفع دیگری داشته است؟ آیا آقای رییس جمهور و اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا سری به خیابان ها و دفاتر بخش خصوصی زده اند ؟ اگر کارمند بخش خصوصی به بهانه تعطیلی کرونا در محل کارش حاضر نشود آیا از همه آنچه یکی کارمند دولت در ایام تعطیلات   کرونایی استفاده می کند، برخوردار خواهد شد؟

علیرضا زالی، عضو ستاد کرونا هم ضمن بیان بی‌فایده بودن تعطیلی شش روزه تهران از عدم اجرای صحیح لاک داون( قرنطینه) انتقاد و تاکید کرد «لاک داون شهر نباید صورت بپذیرد و یا این‌که در صورت تعطیلی باید تمام ملاحظات برای اجرای کامل آن انجام شود. تعطیلی تهران در حالی سپری شد که بسیاری از پاساژها، مراکز خرید و رستوران‌ها فعال بودند و بسیاری از سفرها نیز صورت گرفت.» همچنین این عضو ستاد کرونا در ادامه افزوده است «بدون حل مشکلات معیشتی مردم لاک داون اجباری، اقدام موثری برای کنترل کرونا نخواهد بود. کسبه برای همکاری با مشکلاتی مانند هزینه‌های بیمه، عوارض، مالیات اجاره و کاهش درآمد روبه‌رو هستند.»

یکه‌تازی موج پنجم کرونا و کندی روند واکسیناسیون

یکه‌تازی موج پنجم کرونا و شیوع گونه‌های جدید این ویروس در حالی در کشورمان اتفاق می‌افتد که واکسیناسیون علیه کرونا به کندی در حال انجام است و حتی ناامیدی از دریافت واکسن در داخل بسیاری را مجبور به سفرهای خارجی برای واکسیناسیون کرده است. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده تاکنون 7 میلیون و 754 هزار و 612 نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و فقط 2 میلیون و 372 هزار و 16 نفر دوز دوم را تزریق کرده‌اند و به طور کامل واکسینه شده‌اند. آمار فعلی واکسیناسیون در کشور در مقایسه با آمار کشورهای همسایه بسیار ناچیز است؛ در حال حاضر برخی کشورهای همسایه ایران مانند ترکیه و امارات موفق شده‌اند همه جمعیت بزرگسال‌شان را علیه کرونا واکسینه کنند.

کندی روند واکسیناسیون در کشور حتی موجب شد مدتی پیش ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت هم به ضعف در واکسیناسیون اعتراف کند و از مردم بابت عدم عمل به وعده‌ها در زمینه واکسیناسیون علیه کرونا عذرخواهی کند. البته حسن روحانی چند روز بعد از این عذرخواهی اعلام کرد «تاکنون بیش از 9 میلیون نفر واکسن زده‌اند و روزانه 300-400 هزار نفر واکسیناسیون در حال انجام است. لذا ما می‌توانیم بگوییم به قول خودمان در مسئله واکسیناسیون عمل کردیم.» از طرف دیگر کمی بعد هم سعید نمکی، وزیر بهداشت ضمن ستایش از عملکرد وزارتخانه‌اش در بحران کرونا گفت «دیروز از وزیر بهداشت کشوری که در گرداب کروناست، نامه‌ای سرتاپا تقاضای کمک از ایران تحریم‌زده به دستم رسید در دو زمینه کمک می‌خواستند...».

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها