|

پیامد ممنوعیت معاملات رمزارزها

رشد بازار زیرزمینی خرید و فروش ارز دیجیتال در کشور طی آینده‌ای نزدیک

مدت‌ها بود که زمزمه‌هایی درباره ممنوعیت معاملات رمزارزها در کشور شنیده می‌شد و اخیرا پای مجلس هم به این ماجرا کشیده شد.

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز- طی چند ماه گذشته زمزمه‌ها و اخبار زیادی درباره ممنوعیت معامله رمزارزها و فعالیت صرافی‌های کریپتوکارنسی شنیده می‌شد. یکی از دلایل جلب توجه به حوزه خریدوفروش رمرزارزها در این مدت روانه شدن سرمایه تعداد قابل توجهی از ایرانیان به این حوزه بود؛ در واقع با سقوط بازار بورس در کشور و بی‌اعتمادی مردم به بازار سرمایه داخلی، بسیاری ترجیح دادند سرمایه خود را وارد بازار رمزارزها کنند که بازار در حال رشدی است. با افزایش ورود ایرانی‌ها هم به بازار ارزهای دیجیتال، برخی مسئولان از این پدیده اظهارنگرانی کرده و گفتند با توجه به نبود قوانین شفاف و مدون در کشور درباره رمزارزها، امکان کلاهبرداری و سوءاستفاده از دارایی‌های مردم زیاد است.

بانک مرکزی و مجلس در برابر رمزارزها

رییس کل بانک مرکزی در 11 اسفند 1399 با اعلام ممنوعیت معاملات رمزارزها، گفت: «مبادله رمزارزها بین یکدیگر مجاز نیست و خرید و فروش رمزارزها تنها برای کسانی است که به صورت رسمی، رمزارز استخراج می‌کنند و این ارز نیز باید برای مراودات کالا استفاده شود. کمی بعد هم مانی یکتا، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در یک برنامه تلویزیونی تاکید کرد: «براساس قانون شورای عالی مبارزه با پولشویی و مصوبه هیات دولت در سال 98، مبادله رمزارزها در کشور ممنوع است.»

با آغاز سال 1400 مجلس هم به جمع مخالفان معامله رمزارزها در کشور پیوست؛ در 22 اردیبهشت رییس مجلس در نامه‌ای به رییس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار مسدود کردن درگاه پرداخت الکترونیک برای رمزارزها شد و نوشت: «سرمایه‌گذاران این حوزه به ویژه در مبادله رمزارزها تحت عنوان صرافی‌های دیجیتال تعیین تکلیف نشده و عده زیادی از مردم با توجه به تبلیغات فراوان در این حوزه سرمایه خود را به بازار پرابهام وارد کرده‌اند، اما در ماهیت رمزارزها امنیت بستر مبادله موجود اطلاعات چندانی ندارند.» در پی نامه رییس مجلس بانک مرکزی اعلام کرد از روز 27 اردیبهشت درگاه‌های پرداخت مجاز برای ارائه خدمات بانکی و مالی به تجارت رمزارزها را مسدود خواهد کرد. حالا با گذشت چند روز از 27 اردیبهشت همچنان مشتری‌های صرافی‌های دیجیتال امکان استفاده از درگاه‌های پرداخت ریالی را برای خرید رمزارزها دارند و البته این صرافی‌ها در جواب اظهارنگرانی مشتریان خود گفته‌اند که در صورت انسداد درگاه‌های پرداخت ریالی برای معاملات‌شان، روش‌های جایگزینی را ارائه خواهند کرد.

ممنوعیت معاملات رمزارزها موجب زیرزمینی آن می‌شود

در هفته گذشته بعد از اعلام صریح بانک مرکزی مبنی بر ممنوعیت خرید و فروش رمزارزها در کشور همه تشکل‌های صنفی و علمی مرتبط با حوزه ارز دیجیتال با این تصمیم مخالفت کرده و اعلام کردند تصمیم‌‌های این‌چنینی فقط موجب محروم شدن کشور از مزایای بازار رو به رشدی مانند تجارت رمزارز شده و از طرف دیگر منجر به زیرزمینی شدن معاملات ارز دیجیتال خواهد شد.

در این راستا دبیر انجمن صنفی فناوری‌های نوین به نمایندگی از فعالان حوزه مبادلات رمزارز در نامه‌ای خطاب به رییس مجلس شورای اسلامی آورده است: «فناوری زنجیره بلوک و در کنار آن مقوله رمزارزها، توامان یک پدیده نوظهور همراه با فرصت‌های بی‌نظیر برای کشور است و البته دارای تهدیدات بالقوه از نگاه حاکمیتی است... همه ریسک‌های مربوط به این حوزه، بنابر تجارب سایر کشورها، قابل مدیریت و کنترل از طریق نظارت هوشمند است.»

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها