|

سه نامزد اصلی انتخابات رییس جمهوری

رقابت اصلی در انتخابات ریاست جمهوری بین چه کسانی است؟

با پایان مهلت ثبت‌نام داوطلبین نامزدی انتخابات ریاست جمهوری دیگر نامزدها و رقبای اصلی در این رقابت مشخص شده‌اند.

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز- مهلت ثبت‌نام داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری روز شنبه 25 اردیبهشت به پایان رسید و بیش از 500 نفر به عنوان داوطلب کاندیداتوری در این انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند. البته فقط 40 نفر از افراد ثبت‌نام کرده در این چند روز جزو چهره‌ها و نام‌های شناخته شده در عرصه سیاسی هستند که تعداد قابل توجهی هستند. هرچند به نظر برخی از کارشناسان سیاسی فقط سه نفر از این 40 تن جزو نامزدهای اصلی در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو خواهند بود؛ اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور فعلی نامزد اصلی اصلاح‌طلبان در این انتخابات خواهد بود، آیت‌الله ابراهیم رئیسی هم نامزد اصلی اصول‌گراهاست و علی لاریجانی، رییس سابق مجلس هم نماینده نیروهای میانه‌رو است.

اسحاق جهانگیری: چشم امید اصلاح‌طلبان

بعد از انصراف سیدحسن خمینی و محمدجواد ظریف از کاندیداتوری گزینه‌های چندانی برای اصلاح‌طلبان باقی نمانده و در میان گزینه‌های فعلی اصلاح‌طلبان که در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند، احتمالا اسحاق جهانگیری نامزد اصلی این جناح خواهد بود. البته از آن جایی که دولت حسن روحانی به دلیل عملکرد ضعیفش مورد انتقاد بسیاری است، این نقدها متوجه جهانگیری به عنوان معاون اول این دولت هم می‌شود. بنابراین اسحاق جهانگیری کار سختی در مواجهه با مردم و رقبایش به عنوان نامزد انتخابات رییس جمهوری دارد.

جهانگیری پس از ثبت‌نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد که به دلیل نیامدن ظریف مجبور به ثبت‌نام شده و افزود: « با توجه به نیامدن برادر عزیزم دکتر جواد ظریف و عدم امکان ثبت‌نام تعداد دیگری از کسانی که می‌توانستند این مسئولیت را بپذیرند و این که جبهه اصلاحات ایران، رهبران و شخصیت‌های دلسوز اصلاح‌طلب و بسیاری از جوانان و فعالان سیاسی و مدنی تشخیص داده‌اند که باید به صحنه بیایم، به رغم میل و مصلحت شخصی و با توکل به خدا از قبول مسئولیت شانه خالی نمی‌کنم.»

ابراهیم رییسی: نامزد مورد حمایت جبهه اصول‌گرا

از مدت‌ها پیش درباره آمدن یا نیامدن آیت‌الله ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه به گردونه رقابت انتخابات ریاست جمهوری گمانه‌زنی می‌شد و بالاخره وی در روز آخر به عنوان داوطلب نامزدی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرد. به نظر می‌رسد در بین اصول‌گرایان درباره حمایت از وی در انتخابات رییس جمهوری تفاهم وجود دارد؛ در واقع آیت‌الله رئیسی در دور قبلی انتخابات ریاست جمهوری موفق به کسب بیش از 35 میلیون رای شده و به نظر اصول‌گراها وی پتانسیل رای‌آوری بالایی دارد. به عقیده تعدادی از تحلیل‌گران سیاسی برخی از نامزدهای فعلی اصول‌گرا مانند سعید جلیلی، علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی به عنوان کاندیدای پوششی رئیسی و صرفا به منظور حمله به رقبای وی در جریان مناظره انتخاباتی وارد این رقابت شده‌اند.

آیت‌الله ابراهیم رئیسی پس از ثبت‌نام در انتخابات، مبارزه با فساد و برقراری عدالت را از جمله اهداف دولتش اعلام کرد و گفت:« باید راه‌ها و بسترها برای نقش‌آفرینی مردم در تحقق عدالت باز شود و ملت ایران، زنان و مردان، با قومیت‌های مختلف با زبان‌های متنوع و با سلایق و باورهای فرهنگی و سیاسی متفاوت، به یک نسبت به دولت احساس تعلق کنند و ایرانی بودن برای تضمین همه حقوق شهروندی آن‌ها کفایت کند.»

علی لاریجانی؛ رقیب قَدَر رئیسی

علی لاریجانی از جمله نامزدهایی است که  درباره ورودش به گردونه رقابت انتخابات ریاست جمهوری شک و تردید زیادی وجود داشت و روزنامه شرق پیش‌بینی کرده ورود وی به انتخابات، فضای تک‌قطبی انتخاباتی را دوقطبی می‌کند. تعدادی از منتقدان اصول‌گرای لاریجانی هم با اشاره به نزدیکی لاریجانی به حسن روحانی و جریان میانه‌رو گفتند که رییس سابق مجلس در صورت پیروزی، دولت سوم روحانی را تشکیل خواهد داد. البته لاریجانی بعد از ثبت‌نام در انتخابات در تلاش برای ایجاد فاصله بین خود و جریان‌های سیاسی دیگر اعلام کرد دولت من هیچ ارتباطی با دولت روحانی ندارد و با هیچ یک از جریان‌‌ها هم رایزنی نکرده است.

علی لاریجانی همچنین در اظهاراتی که به نظر برخی کنایه‌ای به رئیسی و قالیباف بود، گفت: «حوزه اقتصاد نه پادگان است و نه دادگاه که با تشر و دستور اداره شود... هر کسی وعده بهشت در این شرایط پیچیده کشور می‌دهد، خلاف می‌گوید. باید اول آتش جهنم اختلاف و لجبازی و افراطی‌گری و کارنابلدی را خاموش کرد. حل مشکلات کشور با هوس‌های پوپولیستی و نردبان‌سازی از محرومیت ملت حل نمی‌شود، بلکه کشور برای تحقق پیشرفت اقتصادی شتابان و مردمی به همبستگی ملی در داخل، تعامل هوشمندانه با غرب، همکاری سازنده و پویا با شرق، هماهنگی برادرانه با همسایگان نیاز دارد و این امر احتیاج به علم و دانش و تجربه دارد.»

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی