جنجال سریال گاندو
چرا پخش سریال گاندو 2 متوقف شد؟
پخش سریال گاندو 2 در ایام نوروز و البته در آستانه انتخابات ریاست جمهوری موجب مجادله جدیدی بین اصلاحطلبها و اصولگرایان شده است.
سریال نوروزی شبکه 3 صداوسیما به نام گاندو 2 با واکنشها و حواشی فراوانی همراه بود و حتی خبر توقف پخش آن در روز 13 فروردین هم حرف و حدیثهای بسیاری به همراه داشت.
ناخرسندی دولت از پخش سریال گاندو
سریال گاندو داستان تعدادی از ماموران امنیتی و اطلاعاتی کشور را روایت میکند که در حال مبارزه با توطئهها و نفوذ دشمنان خارجی هستند. چند قسمت از این سریال هم در ایام نوروز پخش شد که به مذاکرات برجام و نفوذ جاسوسان سرویسهای اطلاعاتی کشورهای بیگانه در وزارت امور خارجه و تیم مذاکره کننده هستهای میپرداخت. در بخشهایی از این سریال هم از توافق برجام انتقاد شده و گفته میشود که گشایش و رونق اقتصادی که توسط دولت حسن روحانی وعده داده شده، تحقق نیافته است. همزمان با پخش این سریال، اعضای کابینه و نزدیکان به دولت حسن روحانی، حملههای تندی به عوامل سازنده سریال و صداوسیما کردند.
حسامالدین آشنا، مشاور رسانهای رییس جمهور در واکنش به گاندو 2 در توییترش نوشت: «جانفشانیهای پاسداران گمنام انقلاب اسلامی بسیار فراتر از نمایش کاریکاتوری و به شدت نارسی است که در گاندو ارائه شده است. گفتارها و تصاویر کلیشهای، روایتگری ضعیف و یکطرفه از پروندههای اختلافی و اصرار بر داستانهای غیر واقعی گرهی از صورتحساب سنگین مالی و امنیتی گاندو نمیگشاید.»
علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز در انتقاد از گاندو 2 گفت: «آنچه از صداوسیما پخش میشود باید متضمن افزایش اعتماد عمومی به ارکان و چهرههای شاخص نظام باشد، نباید حاوی تصاویری غیرمنصفانه از دستگاه دیپلماسی میشد.»
آیا گاندو براساس واقعیت ساخته شده است؟
البته محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه که عملکردش و افراد تیمش در دستگاه دیپلماسی آماج حمله در گاندو 2 قرار گرفته بود، روز 11 فروردین در یک گفتگو در شبکه اجتماعی کلاب هاوس به شدت از این سریال انتقاد کرد. ظریف در این گفتگو با بیان این مطلب که گاندو سراسر دروغ و افتراست، تاکید کرد: «بسیار باعث تاسف است این سریال پیش از اینکه به من ضرر بزند به سیاست خارجی کشور ضربه وارد کرده و بستر بیاعتمادی را ایجاد کرده است. معتقدم تلویزیون رسمی کشور با پخش سریال گاندو به بیاعتمادی دامن زده است.»
بعد از انتقادات وزیر امور خارجه از گاندو 2، تهیهکننده این سریال در واکنش به اظهارت وی در توییترش نوشت: «سریال گاندو دروغ نبوده و نیست. گاندو صدای در گلومانده مردم است، نمایش خیانت و فریبکاری آمریکا و انگلیس است. دروغ، تضمین امضای جان کری بود. دروغ، وعدههای آمریکا و انگلیس برای برداشته شدن همه تحریمها بود... گاندو براساس اسناد واقعی ساخته شده... .»
حالا با توقف پخش سریال گاندو بعد از 13 فروردین بسیاری از رسانههای اصولگرا ادعا میکنند که صداوسیما به دلیل فشارهای دولت مجبور به توقف پخش گاندو شده است. حتی برخی از منابع خبری میگویند تاخیر 45 دقیقهای در پخش یکی از قسمتهای این سریال هم در نتیجه فشار دولت برای حذف یکی از صحنههای گاندو بوده است. در مقابل رسانههای اصلاحطلب و نزدیکان به دولت گفتهاند توقف پخش گاندو به دلیل فشار دولت نبوده و در عمل دولت قدرت چندانی برای اعمال فشار این چنینی ندارد. به گفته رسانههای اصلاحطلب صداوسیما در آستانه انتخابات و برای تاثیر در افکار عمومی به نفع کاندیدهای مورد حمایتش، اقدام به ساخت عجولانه 13 قسمت از سریال گاندو کرده تا در ایام نوروز در تلویزیون ملی پخش کند.
دیدگاه تان را بنویسید