معلمان از رتبه بندی چه می خواهند؟
معلمان به این نتیجه رسیدند که تنها راه رسیدن به مطالبات خود ایجاد نظام رتبه بندی طبق سند تحول و جداسازی نظام پرداخت همانند هیئت علمیها است.
همواره درباره مطالبات به حق معلمان در رابطه با وضعیت حقوق و مزایای آنها شنیدهایم. همچنین تبعیضی که میان نیروهای شاغل در وزارت آموزش و پرورش و دیگر وزارتخانهها اعمال میشود نیز یکی از اصلیترین موضوعاتی است که در حوزه مطالبات معلمان به گوش میرسد. به تعبیری میتوان گفت قصه پرغصه فقر و فرقی که برای معلمان و میان معلمان و دیگر کارمندان دولت وجود دارد، انکار ناپذیر است.
به گزارش«شایانیوز»، دولتهای مختلف هم هر کدام با وعدههایی و بر اساس برنامه ریزیهایی تلاش کردند تا بخشی از مشکلات فرهنگیان را سامان ببخشند. با روی کار آمدن دولت روحانی یعنی در سال ۹۲ بحث رتبه بندی معلمان مطرح شد و مقدمات آن شکل گرفت.
برخی از فرهنگیان تعبیر جیرهبندی را به جای رتبهبندی برای اتفاقی که در سالهای ۹۴ تا ۹۸ رخ داد به کار میبرند. فوق العاده ویژهای که به همه کارمندان دولت پرداخت میشد و به اسم رتبهبندی به دست معلمان رسید و به مراحل دوم و سوم و احتمالا چهارم رتبهبندی نیز خواهد رسید. معلمان، اما در این دوره با تشکل یابی و آزمون و خطاهای مختلف به جمع بندیهای جدی تری در زمینه تحقق مطالبات خود رسیده اند.
آنها به این نتیجه رسیده اند که تنها راه رسیدن به مطالبات به حق خود در زمنیه رتبه بندی معلمان، ایجاد نظام رتبه بندی طبق سند تحول و جداسازی نظام پرداخت همانند هیئت علمیها است، تا دچار مشکلاتی مانند اتفاقاتی که در این ۸ سال رخ داد نشوند.
مهم ترین مطالبات معلمان از نظام رتبه بندی
اگر بخواهیم مطالبات معلمان را در چند عنوان کلی دسته بندی کنیم به موارد زیر میرسیم: ۱- تعیین کف حقوق مکفی متناسب با شان معلم. ۲- جلوگیری از سابقهمحوری در اخذ رتبهها و حذف شرط دوسال سابقه برای ورود به رتبهبندی. ۳- تغییر نحوه افزایش حقوق از ضریب درصدی به امتیاز مکتسبه، تا افزایش حقوق هر رتبه با توجه به شایستگیها صورت پذیرد. ۴- در نظر گرفتن ۸۰ درصد اعضای هیئت علمی مطابق رتبهبندی طبق سند تحول در بازه ۳ ساله (به علت کمبود بودجه). ۵- ایجاد نظام پرداخت جدا همانند اعضای هیات علمی؛ زیرا قانون خدمات کشوری پاسخگوی اجرای نظام رتبه بندی طبق سند تحول نیست.
همچنین معلمان در اطلاعیهای نکات مد نظر خود در رابطه با این ماجرای چندین ساله را هم بیان کردند. آنها به اجرای رتبهبندی بر مبنای سند تحول بنیادین (۸۰ درصد هیئت علمی) تاکید داشتند و اجرای همسانسازی با مشاغل مشابه (هیئت علمی دانشگاه) طبق بند ۳ ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه را خواستار شدند. در کنار این مسائل برقراری فوق العاده ویژه ۵۰ درصد به طور کامل، طبق بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، اجرا به صورت طرح یا لایحه دو فوریتی به عنوان مهمترین مطالبات خود اعلام کردند.
دیدگاه تان را بنویسید