لایحه رتبه بندی معلمان بلاخره کی در مجلس تصویب می شود؟
تا دو هفته آینده احتمالا لایحه رتبه بندی معلمان در نوبت صحن مجلس قرار میگیرد.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس از تصویب کلیات لایحه رتبهبندی معلمان در کمیسیون آموزش خبر داد و گفت: این لایحه چکشکاری شده است و تا دو یا سه هفته آینده در نوبت بررسی صحن علنی قرار میگیرد.
علیرضا منادی در خصوص لایحهی رتبه بندی معلمان نیز خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰۰ سال از آغاز سبک نوین آموزش در ایران میگذرد اما در طول این سالها تنها جایگاه اساتید دانشگاهها مشخص شده است و همچنان جایگاه معلمان در سیستم آموزشی مشخص نیست و شکاف زیادی بین جایگاه معلم و استاد وجود دارد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این لایحه که در ابتدا ۱۱ بند داشت، مورد قبول مجلس قرار نگرفت و ما به منظور اعتلای کرامت معلمان و افزایش کیفیت آموزش در کشور، این لایحه را با حساسیت بیشتری در مجلس پیگیری کردیم.
وی ادامه داد: ابتدا قرار بود معلمان در گروه های ۱ تا ۵ تقسیم بندی شوند که ما پیشنهاد دادیم بجای عدد از عناوینی مانند عناوین اساتید دانشگاه استفاده شود و بر این اساس مقرر شد تمامی معلمانی که استخدام هستند، در قالب آموزشیارمعلم، مربیمعلم، استادیارمعلم، دانشیارمعلم و استادمعلم رتبهبندی شده و آیین نامه رتبه بندی و ارتقا نیز توسط وزارت آموزش و پرورش تدوین شود.
این نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون آموزش، معلمان جدید در بدو ورود به آموزش و پرورش، در صورت داشتن مدرک لیسانس، بعنوان آموزشیار معلم، مدرک فوق لیسانس، مربی معلم و مدرک دکترا، استادیار معلم رتبه بندی شوند.
وی ادامه داد: اکنون حدود ۷۰۰ هزار معلم داریم که ۵۰۳ هزار نفر در حال تدریس هستند و باید تا پایان سال ۱۴۰۰ جایگاه و رتبهی همه آنها مشخص شوند.
منادی یادآور شود: مدت زمان ارتقاء رتبه معلمان (به شرط کسب امتیاز لازم) حداقل پنج سال و در مناطق مرزی، محروم و عشایر چهار سال است و نخبگان نیز در این رتبهبندی درصورت انجام کاری شاخص و ملی میتوانند در مدت سه سال رتبهی خود را ورتقاء دهند.
وی با بیان اینکه در این طرح کمیسیون آموزش نباید حقوق ها بیش از ۲۰ درصد بین دو رتبه، فاصله داشته داشته باشند، تاکید کرد: معلمان باید برای رسیدن به رتبه دانشیارمعلم حداقل ۱۵ سال سابقه و برای رسیدن به رتبه استادمعلم ۲۱ سال سابقه داشته باشند در حالیکه در لایحه ارائه شده دولت این مدت ها به ترتیب ۲۰ و ۲۶ سال بود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجموع حقوق و مزایای رتبههای مندرج در لایحه رتبهبندی معلمان نباید کمتر از ۸۰ درصد از حقوق اعضای هیات علمی رتبه متناظر در وزارت علوم با در نظر گرفتن استان و شهر محل خدمت باشد. یعنی استادیارمعلم باید ۸۰ درصد حقوق استادیار دانشگاه را دریافت کند.
وی درخصوص رتبه بندی معلمان بازنشسته نیز اعمال گفت: دولت مکلف است همه امتیازات قانون خدمات کشوری را در مورد معلمان اعمال و در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز لزوم تمام وقت شدن معلمان را اجرایی کند و لذا حقوق معلمان بازنشسته نباید کمتر از ۹۰ درصد معلمان همتراز شاغل باشد.
وی پیگیری و تصویب رتبهبندی معلمان را در تاریخ آموزش و پرورش ایران بسیار انقلابی دانست و خاطر نشان کرد: تا دو هفته آینده احتمالا این مصوبه کمیسیون آموزش در لایحه رتبه بندی در نوبت صحن قرار میگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید