محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی رازی کوو پارس اعلام کرد
واکسن کرونای رازی تا اوایل مهر وارد چرخه واکسیناسیون عمومی میشود
پیشبینی میشود واکسن رازی کوو پارس اواخر شهریور یا اوایل مهر امسال وارد مرحله واکسیناسیون عمومی خواهد شد.
دکتر سعید کلانتری متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری اظهار کرد: پیشبینی میشود ۲ تا ۳ هفته دیگر بتوانیم آنالیز بینابینی فاز دوم کارآزمایی بالینی را به سازمان غذا و دارو تحویل دهیم که در صورت رضایت این سازمان، مجوز فاز سوم صادر خواهد شد.
وی تعداد داوطلبان مرحله دوم کارآزمایی بالینی را ۵۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: فاز دوم تست انسانی از ۶ خرداد آغاز شده است که ۲۹۴ نفر دوز اول و از این تعداد ۳۰ نفر (تا روز ۳۰ خرداد) دوز دوم را هم دریافت کردهاند.
به گفته کلانتری، مرحله اول واکسن رازی کوو پارس با حضور ۱۳۳ داوطلب با موفقیت به اتمام رسیده است.
واکسن ایمن در اختیار مردم قرار میدهیم
محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی رازی کوو پارس گفت: وقتی واکسن رازی کوو پارس را به دست مردم میرسانیم که مطمئن شویم واکسن موثر و ایمن است. مطالعه علمی در این زمینه به دقت در حال انجام است و به هموطنان اطمینان می دهیم ایمنیزایی واکسن به دقت و متناسب با بالاترین استاندارد بررسی میشود.
کلانتری ادامه داد: واکسنهایی مانند ب ث ژ، فلج اطفال و سرخک نمونههایی از واکسنهای ایرانی است که در داخل کشور تولید میشد، هرچند توجه به این مجموعه در سالهای اخیر کمتر شده، اما کرونا فرصتی به وجود آورد که این مجموعه مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
موسسه رازی از اسفند سال ۱۳۹۸ کار ساخت واکسن را آغاز و از روش واکسن پروتئینی نوترکیب که از ایمنترین واکسنها است، برای تولید آن استفاده کرد. این موسسه در فاصله زمانی اسفند ۹۸ تا پایان فروردین ۹۹، کار طراحی این واکسن را به پایان رساند، در اردیبهشت دوزسنجی و فرمولاسیون انجام شد و از خرداد ۹۹، آزمایش این واکسن روی ۵۰۰ حیوان صورت گرفت.
کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس موسسه رازی با تزریق مرحله اول تست انسانی به ۲ داوطلب مرد دهم اسفند ۹۹ در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران آغاز شد.
مرحله دوم کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس هم از ششم خرداد با ۵۰۰ داوطلب در ۲ گروه ۲۵۰ نفره آغاز شد. یک گروه ۲۵۰ نفره واکسن با دوز ۱۰ میکرولیتر و گروه دیگر با عنوان گروه کنترل واکسننما دریافت میکنند.
مطالعه فاز دوم این واکسن به حدود ۲ ماه زمان نیاز دارد و پس از گذشت این مدت، نتایج این طرح مطالعاتی برای سازمان غذا و دارو ارسال میشود تا در صورت رضایت بخش بودن نتایج، فاز سوم مطالعات آغاز شود.
منبع: همشهری آنلاین
دیدگاه تان را بنویسید