این روزها واژه «بازار بورس» یکی از نام آشناترین کلماتیست که در میان مردم ردوبدل می شود. درواقع افراد به دنبال این هستند تا به سود بیشتری دست پیدا کنند و یا از فاز ضرر خارج شوند. اما تمامی این اتفاقات بدون تحلیل امکانپذیر نیست! آموزش های زیادی در این حوزه وجود دارد. از جمله
آموزش تحلیل تکنیکال براساس نمودار شاخص که در سایت
فرادرس به صورت رایگان ارائه شده است.
در بورس روش های تحلیلی زیادی وجود دارد اما شاید بتوان گفت بهترین روش تحلیلی که در بازار سرمایه ایران جواب روش تحلیل تکنیکال است. این نوع از تحلیل را باید یکی از شناخته شده ترین روش هایی بدانید که به تشخیص سهم خوب و بازده در بازار بورس منجر می شود. درواقع شما باید برای دریافت نتیجه بهتر از سرمایه گذاری در بورس، به سراغ روشهای شناخته شده که سالها مورد استفاده بوده و نتایج مثبت از خود نشان داده بروید.
باید تلاش کنید تا خودتان تحلیلگر شوید و از خرید سهم هایی که افراد تازه وارد معرفی می نمایند، دوری کنید. روش تحلیل تکنیکال به داشتن یک تحلیل درست از بازار کمک می کند و همواره شما را چند قدم جلوتر از دیگران به سمت سوددهی سوق می دهد.
اما سوال اینجاست؛ این نوع از تحلیل در بورس چگونه استراتژی های مناسب معاملاتی را به ما نشان می دهد؟ در این مقاله قصد داریم به آموزش تحلیل تکنیکال بپردازیم و شما را با انواع روش های مورد استفاده در آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
تحلیل تکنیکال چیست؟
این نوع از تحلیل در بازارهای مالی را باید روشی برای پیش بینی رفتار احتمالی از طریق داده های قبل و همچنین تغییرات قیمت، حجم معاملات و... بدانید. هیچ اهمیت ندارد در چه بازاری فعالیت می کنید زیرا این روش در تمامی بازارهایی که عرضه و تقاضا وجود دارد، کاربرد داشته؛ که از جمله معروفترین آنها می توان به بازار طلا، بورس اوراق بهادار، مسکن، فلزات گران بها و... اشاره کرد.
تحلیلگران تکنیکال برخلاف سایر تحلیلگران به سراغ اندازه گیری ارزش ذاتی اوراق بهادار نمی روند، آنها از طریق تحلیل و بررسی نمودار رفتارهای آتی، به پیش بینی قیمت می پردازند.
درواقع به علمی که به بررسی نمودارهای قیمتی و همچنین پیش بینی روند رشد یا نزول بازار توسط نمودارها میپردازد، علم تکنیکال گفته می شود. به طور کلی هم از طریق 3 روش توضیح داده می شود.
• تحلیل نوسان های قیمت های گذشته با انگیزه پیش بینی تغییرات آینده قیمت
• تحلیلی براساس رفتارهای بازار به واسطه بررسی نمودار قیمت، حجم معاملات باز، شکل گیری الگوها و...
• پیش بینی قیمت کالاها با توجه به الگو تغییرات قیمت و همچنین حجم معاملات
به عبارت ساده تر؛ در تحلیلگران تکنیکال این روش از تحلیل را بر سه اصل انجام می دهند؛
• اینکه همه چیز در نمودار قیمت قابل مشاهده است.
• قیمت ها براساس روندی کاملا مشخص در حال حرکت هستند.
• تاریخ همواره تکرار می شود.
اگر در بازارهای مالی فعالیت دارید، مطمئنا در خصوص این سه اصل شنیده اید. با این حال باید بدانید؛ در علم تکنیکال روش ها و ابزارهای بسیار مختلفی وجود دارد که یادگیری آنها کمک کننده خواهد بود. چه بسا که سایت فرادرس با
مجموعه آموزش تحلیل تکنیکال خود شرایطی را فراهم آورده تا بتوانید آماده حضور در بازارهای مالی بشوید. با این حال اما خالی از لطف نیست در ادامه با انواع روش های تحلیل تکنیکال آشنا شوید.
آشنایی با روش های تحلیل تکنیکال
باید بدانید در دنیای پیشرفته امروز انواع مختلفی از تحلیل های تکنیکال در بازارهای مالی وجود دارد. اما شما باید به اندازه ای محتاطانه عمل کنید که دچار زیان نشوید. از همین رو به معرفی روش هایی میپردازیم که آزمون خود را پس داده و میتواند تاثیری مثبت در سرمایه شما داشته باشد.
*روش فیبوناچی
همانطور که از اسمش پیداست، این روش از تحلیل تکنیکال توسط یک ریاضیدان معروف به نام فیبوناچی در قرن سیزدهم میلادی در ایتالیا ابداع شد. درواقع او به عنوان یک دانشمند ریاضی در عصر خود به تحلیل، اکتشاف و تبیین زیادی در ارتباط میان اعداد و پدیده های جهان هستی میپرداخت و مهم ترین هدفش توجیه ریشه های عددی پیده های علمی بود.
او در بررسی های خود دریافت که روابط منطقی میان اعداد وجود دارد، درواقع او عدد 618/1 را مبنای روابط میان طبیعت و قواعد دانست. و آن را وارد تحلیل های مالی نمود. به گونهای که امروزه در تحلیل های تکنیکال از آن استفادههای زیادی می شود.
در بازار بورس و تحلیل تکنیکال نیز روند حرکت یک سهم در بورس میان دو سطح حمایتی و مقاومتی قرار میگیرد که مبنای آن به ریشه طلایی میرسد و امکان تعیین قیمت سهم در آینده را فراهم می آورد.
*روش نمودار شمعی یا کندل استیک
از جمله مهم ترین انواع روش های تحلیل تکنیکال در بورس، نمودار شمعی است. این روش جلوه ای کاملا پیش بینی و آینده بینی از روند نزولی یا صعودی یک سهم را به نمایش می گذارد. شما پس از آشنایی و آموزش این روش از تحلیل باید آن را به چهار قسمت؛ اعم از قیمت آغازین و پایانی و همچنین بالاترین و پایین ترین قیمت در بازه زمانی تقسیم بندی کنید.
در نمودار شمعی شما می توانید یک شمع توخالی را ببینید. شمعی که دارای سایه ای کوتاه است و قیمت پایانی سهم را بالاتر از قیمت آغازین آن نشان می دهد. زمانی این نمودار به شمعی توپر تبدیل می شود که قیمت پایانی سهم پایین تر از قیمت آغازین آن باشد.
*روش امواج الیوت
یکی دیگر از انواع روش های تحلیل تکنیکال، روش امواج الیوت است! این روش اولین بار توسط فردی به نام رال نلسون به جهانیان معرفی شد. در این روش تحلیل های تکنیکال را بر مبنای چرخه ای دایره وار و حرکات تکراری آن بنا کرده اند که ریشه در گذشته دارد.
این نظریه معتقد است؛ هر کجا که جنب و جوش سهام زیاد شودف قیمت آن براساس یکسری قوانین خاص به وجود می آید که به آن موج میگویند. مهم ترین الگوهای موجی که در این روش مورد استفاده قرار میگیرد و به نوعی پایه و اساس سایر الگوها را شکل میدهد، الگوی پنج موج است! این الگو دارای سه موج موافق روند و دو موج مخالف روند است.
• موج های جنبشی با 5 مسیر موافق جزء موج های موافق بوده که در مسیر یکسان روند قیمت حرکت می کند.
• موج های اصلاحی که جزء موج های مخالف روند قیمتی سهم بوده و از 3 مسیر، دارای دو موج موافق و یک موج مخالف با روند است.
*روش ابر ایچیموکو
ابر ایچیموکو را باید یکی دیگر از معروف ترین و پرکاربردترین روش های تحلیل تکنیکال بدانید که در بازار بورس اوراق بهادار شناخته شده است. با اطمینان میتوان گفت این روش از جمله تکامل یافته ترین روش ها در میان انواع روش های تحلیل تکنیکال است که در نمودار به نمایش درمی آید.
این روش تحلیلی اولین بار توسط یک دانشمند ژاپنی معرفی شد. در این روش تحلیلگران میتوانند با مشاهده نمودار، به این بینش که روند قیمت یک سهم صعودی یا نزولی می شود، دست پیدا کنند. در واقع در این روش تحلیلگران چیزی بیشتر از اندیکاتور یعنی یک نمودار کامل را دریافت می نمایند.
کلام آخر
این مسئله را به خاطر بسپارید؛ تجزیه و تحلیل تکنیکی به هیچ عنوان به این معنی نیست که شما می توانید به نقاط ضعف یا قوت ساختار یک شرکت یا یک صنعت دست پیدا کنید. تنها هدف این روش ها، بررسی چگونگی رفتار سرمایه گذار و روند تغییرات در قیمت است!
به عبارت سادهتر؛ شما در تحلیل تکنیکال با مطالعه رفتاری که بازار از خود بروز می دهد و با کمک گرفتن از نمودارها، در پیش بینی آینده از روند قیمت ها موثرتر عمل خواهید کرد. در این مسیر
سایت فرادرس با ارائه آموزش های اصولی و مجموعه آموزش های تحلیل تکنیکال و سایر آموزش های دانشگاهی و نرم افزاری همراه شما خواهد بود تا سرمایه گذاری و رسیدن به هدف را آسان تر نماید.
دیدگاه تان را بنویسید