لایحه رتبه بندی معلمان کی در مجلس بررسی می شود؟
احتمال بررسی لایحه رتبه بندی معلمان در جلسه علنی روز چهارشنبه در مجلس است.
رتبه بندی معلمان زمان بررسی لایحه رتبه بندی معلمان اعلام شده، بر اساس اخبار منتشر شده مجلس این هفته در روزهای سه شنبه و چهارنشبه جلسه علنی خواهد داشت و لایحه نظام رتبهبندی معلمان به عنوان اولین دستور در صحن علنی به بررسی گذاشته میشود.
بررسی اولویت دار لایحه رتبه بندی معلمان، در دستورکار روز (دوشنبه دهم خرداد) نمایندگان درجلسه علنی قرار داشت که در نهایت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان در نهایت با ۱۵۶ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۱۹۳ نماینده حاضر موافقت کردند.بنابراین براساس تبصره ۱ ماده ۱۰۰ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، لایحه رتبهبندی معلمان در اولویت دستور کار جلسات علنی هفته جاری قوه مقننه قرار میگیرد.
اخبار رتبه بندی معلمان
چند روز پیش علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب بررسی خارج از نوبت لایحه رتبه بندی معلمان گفته بود: ما طرحی که دولت آورده را قبول نداریم چرا که ما اعتقاد داریم رتبه بندی باید از صفر شروع شود و معلم از ابتدای فعالیتش رتبه بندی شود.البته او با اشاره به این که لایحه یک سری مشکلات دارد که قطعاً رفع خواهد شد.
این در حالی است که هفته گذشته احمدی لاشکی معاون وزیر اموزش و پرورش درباره احتمال توقف رتبه بندی معلمان در دولت آینده صحبت کرده و گفته است: قانون میگوید اگر رتبهبندی داخل صحن نیاید چون لایحه بوده روز از نو، روزی از نو و کار باید مجدد شروع شود اما آنچه در مجلس مشاهده میکنم تلاش بر نهایی شدن کار است تا بخواهند این پروژه که سالهاست معطل مانده بود بیش از این به درازا نکشد. چندی پیش لایحه رتبه بندی معلمان در کمیسیون آموزش مجلس تصویب شد و قرار بر این شد تا به صورت دو شوری در صحن مجلس بررسی شود.دلیل این اقدام این بود تا اگر پیش از پایان دولت دوازدهم این لایحه به تصویب نرسید نیازی به ارجاع دوباره آن به دولت جدید نباشد.
پیگیری رتبه بندی معلمان توسط فرهنگیان
لایحه رتبه بندی معلمان طی هفته های گذشته در کمیسیون آموزش مجلس رسید.بر اساس مصوبه این کمیسیون قرار است این لایحه به صورت دو شوری در مجلس بررسی میشود. با این اقدام کمیسیون آموزش اگر پیش از پایان دولت دوازدهم این لایحه به تصویب نرسید نیازی به ارجاع دوباره آن به دولت نیست.
پس از تصویب لایحه در کمیسیون آموزش مجلس محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش گفته بود با تصویب این لایحه از سوی مجلس رتبه بندی معلمان از فروردین ۱۴۰۰ بر حقوق معلمان اعمال میشود. همچنین هفته گذشته جلسه ای با حضور وزیر آموزش و پرورش و فراکسیون فرهنگیان مجلس برگزار شد و نتیجه این جلسه این بود که نظام رتبه بندی معلمان باید جدا از قانون مدیریت خدمات کشوری قلمداد شده و به صورت یک نظام مجزا در نظر گرفته شده و بر اساس نظام همسان که در دانشگاه ها اجرا می شود به اجرای درآید. عمچنین باید مبنای لایحه رتبه بندی براساس مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم واستاد معلم انجام شود.
تعلل نمایندگان مجلس در تصویب این لایحه در طول دو ماه گذشته باعث افزایش نگرانی معلمان همزمان با فرا رسیدن موسم انتخابات شده است. بسیاری از معلمان نگران این موضوع هستند که دولت آینده توجهی به اجرای این لایحه نکند. به همین دلیل از نمایندگان می خواهند که هر چه زودتر نسبت به تصویب این لایحه اقدام کنند. دیروز برخی از معلمان با انتشار اطلاعیه ای برخی از مطالبات خودر را مطرح کرده اند که یکی از آنها اجرای رتبه بندی معلمان است. معلمان در اطلاعیهای، اجرای رتبه بندی بر مبنای سند تحول بنیادین ( ۸۰ درصد هیئت علمی)، اجرای همسانسازی با مشاغل مشابه (هیئت علمی دانشگاه) طبق بند ۳ ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، برقراری فوق العاده ویژه ۵۰ درصد به طور کامل، طبق بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، اجرا به صورت طرح یا لایحه دو فوریتی به عنوان مهمترین مطالبات خود اعلام کردند.
رتبه بندی معلمان ۱۴۰۰
هفته گذشته علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش مجلس درباره لایحه رتبه بندی گفته براساس لایحه جدید رتبهبندی، معلمان از بدو استخدام مشمول طرح رتبه بندی خواهند شد. علاوه بر این کارکنان ستادی آموزش و پرورش که تدریس و حکم معلمی دارند مشمول رتبه بندی می شوند اما نیروهای خدماتی که تدریس نمی کنند، رتبه بندی نمی شوند. علاوه بر این مدرک تحصیلی و سابقه آنها در رتبه بندی موثر است. چندی پیش محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش گفته بود رتبه بندی معلمان فقط مربوط به معلمان شاغل است و شامل بازنشستگان نمی شود.این در حالی است که پیش یکی از نمایندگان مجلس گفته بود که رتبهبندی معلمان باید شامل حال کلیه فرهنگیان شاغل و بازنشسته و کلیه واحدهای آموزش و پرورش اعم از اداری و آموزشی شود.
سابقه طرح رتبه بندی معلمان
طرح رتبه بندی معلمان قرار بود فروردین ماه ۱۴۰۰ اجرایی شود اما پروسه تدوین و تصویب آن در دولت و مجلس باعث شده است تا معلمان همچنان منتظر اجرای این طرح باشند. بر اساس آخرین اخبار منتشر شده در حال حاضر لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس به سر می برد و گویا نمایندگان ایرادات اساسی را در مورد آن مطرح کردهاند. در جدیدترین مورد یکی از نمایندگان مجلس گفته است : طرح رتبه بندی معلمان باید در ابتدای شروع دولت دهم آغاز میشد، اما هم اکنون یک لایحه حداقلی که پر از ایراد بوده، تقدیم مجلس شده است.
در واقع دولت بدون توجه به زیرساختها و صرفا برای اینکه کار را از سر خود باز کند، این لایحه را ارائه کرده است. رتبه بندی معلمان با هدف افزایش دریافتی معلمان تدوین شده و چندین مرحله از ان در سال های ۹۴، ۹۸ و ۹۹ اجرایی شده اما با این حال نتوانسته است رضایت معلمان در دریافت حقوق را جلب کند. به طوری که معلمان همچنان از فاصله پرداختی خود با سایر کارمندان دولتی گلایه دارند. از انجا برنامه ششم توسعه دولت را به ارائه لایحه رتبدی بندی معلمان در جهت افزایش حقوق انها مکلف کرده است اما تعلل دولت در تدوین و ارسال آن به مجلس و حالا تعلل نمایندگان مجلس در بررسی آن سبب نگرانی فرهنگیان شده است. این لایحه ۲۵ اسنفد ۹۹ به مجلس ارسال شد اما با این حال با گذشت نزدیک به دو ماه هنوز به صحن علنی مجلس نرسیده است.
اجرای قانون رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۰ در انتظار تصویب لایحه دولت در مجلس است. با این حال همزمان با روز معلم محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه از تامین مالی اجرای طرح رتبه بندی معلمان خبر داد. او در توئیتی نوشت: با تامین مالی صورت گرفته پس از تصویب لایحه رتبه بندی و تهیه دستورالعمل منطقی و عادلانه همسان سازی از ۱۴۰۰ / ۱ / ۱ اجرایی میشود.رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور پیشتر به هنگام تصویب لایحه بودجه کل کشور اعلام کرده بود مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان در ارتباط با رتبه بندی فرهنگیان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ منظور شد که جای هیچ نگرانی نیست.
منبع: بازار کار
دیدگاه تان را بنویسید