|

آپارتاید کووید ۱۹ در توصیف وضعیت توزیع واکسن کرونا در جهان

رییس جمهور «نامیبیا» اخیرا در سخنانی از «آپارتاید کووید ۱۹» برای توصیف وضعیت توزیع واکسن کرونا در جهان استفاده کرد.

لینک کوتاه کپی شد

 اواخر سال ۲۰۱۹ شیوع ویروس کرونا در جهان آغاز شد و با تلاش تیم‌های مختلف پزشکی در جهان، حدود یک سال بعد یعنی در ماه‌های آخر سال ۲۰۲۰ چند  واکسن  در جهان از سوی سازمان جهانی بهداشت تایید و مجوز تزریق آن‌ها در کشور‌ها آغاز شد.

نابرابری در توزیع واکسن به سطح هشدار دهنده‌ای رسید

آغاز واکسیناسیون کرونا امید‌ها را برای پایان دادن به یکی از مرگبارترین بیماری‎های تاریخ را افزایش داد، اما نابرابری در توزیع واکسن به سطح هشدار دهنده‌ای رسیده است. طی ۲ ماه ماه گذشته، شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان به حدود ۲ برابر افزایش یافته که این بیشترین میزان افزایش از زمان آغاز همه گیری کرونا به شمار می‌رود، اما توزیع واکسن کرونا در در جهان نه تنها اخلاقی نبوده بلکه از نظر اقتصادی و اپیدمیولوژیکی نیز شکننده است.

سازمان تجارت جهانی توزیع واکسن کرونا در جهان را با رویکردی «بی تناسب، نابرابر و غیر اخلاقی» توسیف کرده است. بهداشت جهانی و سازمان ملل نیز تاکنون بار‌ها درباره توزیع به شدت نابرابر واکسن کرونا در جهان هشدار داده‎اند.

۸۲ درصد واکسن به کشور‌های با درآمد متوسط و یا بالا رفته

«تدورس آدهانوم»، رییس سازمان جهانی بهداشت ضمن بیان این مطلب که بیش از ۸۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا در سطح جهان توزیع شده، می‎گوید «۸۲ درصد از این واکسن به کشور‌های با درآمد متوسط و یا بالا رفته و تنها ۰.۲ درصد از این واکسن به کشور‌های فقیر و با درآمد پایین وارد شده است.»

رییس جمهور «نامیبیا»، کشوری در آفریقای جنوبی، اخیرا در سخنانی از «آپارتاید کووید ۱۹»، برای توصیف وضعیت توزیع واکسن کرونا در جهان استفاده کرد. در حالی که برخی کشور‌های اروپایی و آمریکا ده‌ها میلیون دوز از این واکسن را توزیع کرده‎اند، رییس جمهور نامیبیا گفت «تاکنون ما هیچ واکسن کرونایی دریافت نکرده ایم» وی تاکید کرد «چند صد دوز واکسنی که ما دریافت کرده‎ایم تنها به خاطر دوستانمان مانند هند و چین بوده است.»

در آمریکا حدود ۴۰ درصد مردم دستکم یک دوز واکسن دریافت کردند

به گزارش «ان پی آر»، نامیبیا تاکنون حدود ۳ هزار دوز واکسن کرونا دریافت کرده است؛ این تنها بخش کوچکی از واکسن کرونایی است که روزانه تنها در یکی از مراکز توزیع واکسن در نیویورک آمریکا توزیع می‌شود. آمار منتشر شده نشان می‌دهند که در آمریکا حدود ۴۰ درصد از مردم دستکم یک دوز از واکسن را دریافت کرده ‎اند.

توزیع واکسن کرونا در آمریکا بیش از هر کشور دیگری انجام شده و این در حالی است که در حال حاضر تنها ۲.۳ درصد از جمعیت جهان واکسن کرونا را دریافت کرده و در قاره آفریقا تنها کمتر از یک درصد مردم موفق به دریافت واکسن شده‎اند.

«اینگرید کاتز»، مدیر موسسه بهداشت جهانی در دانشگاه «هاروارد»، می‌گوید «اگر اطلاعات را در سط جهانی بررسی کنید خواهید دید که حدود ۷۵ درصد از واکسن‌های ویروس کرونا تنها به ۱۰ کشور جهان رفته‎اند؛ نابرابری بسیار گسترده و بزرگی وجود دارد.»

کشور‌هایی که رقم بالایی از توزیع واکسن و همچنین روند تولید آن را داشته‎اند، در زمینه صادرات آن نیز محدودیت‌هایی اعمال کرده و کشور‌هایی مانند آفریقای جنوبی تنها یک درصد از جمعیت خود را واکسینه کرده‎اند؛ همچنین کشوری مانند فیلیپین تنها ۰.۱ درصد از جمعیت خود را واکسینه کرده است.

 نیمی از واکسن کرونا در جهان در کشور‌های ثروتمند توزیع شده

پایگاه «واشنگتتن پست» نیز در گزارشی به این موضوع پرداخته و با تحلیل داده‌های موجود، می‎گوید که حدود نیمی از واکسن کرونا در جهان در کشور‌های ثروتمند که تنها ۱۶ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، توزیع شده است. در حال حاضر توزیع واکسن کرونا در میان کشو‌های جهان به گونه‌ای پیش می‌رود که موجب ایجاد صف بندی در میان کشور‌ها شده و خلاء پیش آمده می‌تواند «مرحله بعدی پاندمی کرونا را تعیین کند.»

گروهی از محققان مرکز «نوآوری بهداشتی» در دانشگاه «دوک» با انجام تحقیقاتی به این نتیجه رسیده‎اند که «کشور‌هایی با درامد بالای ۵۳ درصد از واکسن تولیدی در کوتاه مدت را برای خود اختصاص داده‎اند.» برآورد‌های این گروه نشان می‌دهد که «۹۲ مورد از فقیرترین کشور‌های جهان دست‎کم تا سال ۲۰۲۳ و یا حتی بعد از آن قادر نخواهند بود تا به سطح واکسیناسیون ۶۰ درصد از جممعیت خود برسند.» در کشور‌هایی که بانک جهانی آن‌ها را به عنوان کم درآمد و یا دارای درآمد متوسط طبقه بندی می‌کند، عمدتا روند واکسیناسیون به کندی پیش می‌رود.

منبع: میزان

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی