|

گاردین تحلیل کرد

هدف نتانیاهو از «بحران سازی علیه ایران» چیست؟

نخست وزیر رژیم اسرائیل، با بحران سازی و ایجاد فضای ترس و وحشت علیه ایران سعی دارد تداومِ حضور خود در قدرت را تضمین کند.

لینک کوتاه کپی شد

در گزارشی در مورد بحران سازی‌های خطرناکِ "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی در رابطه با ایران مشخص شد که این رویه تعمدی از جانب وی، صرفا با هدفِ حفظ‌کردنِ خودش در قدرت انجام می‌گیرد. امری که می‌تواند به ایجاد بحران‌هایی اساسی و عمیق در منطقه خاورمیانه ختم شود.

گاردین در این رابطه می‌نویسد: «در برهه کنونی، "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم اسرائیل را تا حد زیادی می‌توان به مثابه خطرناک‌ترین رهبرِ سیاسی در منطقه خاورمیانه درنظر گرفت. نتانیاهو با انجام اقداماتی نظیر: ایرادِ تهدیدات مکرر علیه ایران، ترور دانشمندان هسته‌ای ایرانی، خرابکاری در تاسیسات اتمی ایران، و به چالش کشیدن ایالات متحده آمریکا به مثابه نزدیک‌ترین متحدِ اسرائیل، تا حد زیادی خود را مستحق دریافتِ عنوان "خطرناک‌ترین مرد خاورمیانه" کرده است.

همچنین، حمله اخیر به تاسیسات اتمی نطنز در ایران، در نوع خود مهمترین حمله به تاسیسات مذکور از سال ۲۰۱۰ و در زمانی که حمله سایبری "استاکس نت" به تاسیسات غنی سازی اورانیومِ ایران انجام شد، محسوب می‌گردد. بسیاری از نهاد‌های اطلاعاتی و همچنین افکار عمومی بین المللی، بر این مساله تاکید کرده اند که حمله اخیر علیه تاسیسات اتمی ایران، کارِ اسرائیل بوده است. نتانیاهو عملا با انجام این قبیل اقدامات سعی دارد روحیه قلدوری خود را به رخ بکشد و از خود، تصویر رهبری شجاع را ارائه دهد.

نتانیاهو در حالی دست به اقداماتی از این نوع می‌زند که موقعیت سیاسی وی در داخل اسرائیل کامل شکننده است و همه می‌دانند که او به این دلیل در قدرت است، زیرا گزینه جانشینِ قدرتمندی برای وی وجود ندارد. نتانیاهو در جریان چهار انتخاباتِ گذشته اسرائیل در دو سال گذشته، نتوانسته سبد رای قابل توجهی را داشته باشد و عملا با ائتلاف‌های شکننده در قدرت مانده است. از سویی، نباید فراموش کرد که وی "دونالد ترامپ" رئیس جمهور سابق آمریکا را نیز که متحد نزدیکِ او بود، از دست داده است.

در شرایط فعلی، بسیاری از رای دهندگان و چهره‌های سیاسی در اسرائیل، حضور طولانی مدتِ نتانیاهو در قدرت را نکوهش و اگر شرایط محیا باشد، زمینه را برای برکناری او از قدرت فراهم می‌کنند. نتانیاهو در برهه کنونی عمیقا با اتهامات گسترده‌ای در بحث فساد و دریافت رشوه رو به رو است و دستگاه قضایی اسرائیل در حال بررسی پرونده اوست. این در حالی است که وی به صراحت تمامی اتهامات علیه خود را رد می‌کند.

برخی ناظران و تحلیلگران به این نکته اشاره می‌کنند که شاید همین موقعیتِ متزلزلِ نتانیاهو، مهمترین محرک وی در تلاش جهت خرابکاری در روند "مذاکرات هسته‌ای وین" میان ایران و طرف‌های بین المللیِ برجام (با حضور غیرمستقیم آمریکا) باشد. در این رابطه، "فِرِد کاپلان" تحلیلگر نشریه آمریکایی "اسلیت" می‌نویسد: "ایجاد ترس و بحران، در برهه کنونی مهمترین تاکتیک‌های نتانیاهو جهت حفظ کردن خود در قدرت هستند".

"آلون پینکاس" ستون نویس روزنامه اسرائیلی هارتض می‌گوید: "اکنون عقلانیتِ متعارف در اسرائیل این است که نتانیاهو به صورت عامدانه و خطرناکی، در حال تشدید تنش‌ها با ایران است. او از این کارِ خود، دو هدف عمده را دنبال می‌کند: اول، ایجاد یک بحرانِ قابل توجه برای امنیت ملی اسرائیل، تا حد زیادی جو منفی سیاسی که در برهه کنونی علیه او در اسرائیل وجود دارد را تغییر خواهد داد. دوم، وی با نمایش نوعی وسواس در مورد برنامه هسته‌ای ایران، امید دارد تا بتواند در مسیرِ مذاکرات جاری هسته‌ای در وین، ایجاد اختلال کند و تا جای ممکن، این معادله را پیچیده و غیرقابل حل کند".

نتانیاهو کاملا سعی دارد در معادله هسته‌ای ایران و تعاملات آن با غرب در چهارچوب مذاکرات وین، بحران سازی کند و سپس خود را به مثابه یگانه راه حلِ آن معرفی نماید.

"جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا به همراه انگلیس و اتحادیه اروپا، قویا بر این باورند که احیای برجام، بهترین راهکار در برهه کنونی در رابطه با معادله هسته‌ای ایران است. خروج یکجانبه دولت ترامپ از توافق برجام در سال ۲۰۱۸ و وضع تحریم‌های گسترده علیه ایران، به نحو قابل پیش بینی منجر به انجام اقدامات تلافی جویانه از سوی جمهوری اسلامی ایران (در زمینه توانمندی‌های هسته‌ای اش) شد. این مساله عملا موجب گشت تا ایران با انجام رویه‌های جبرانی، از قید و محدودیت‌های لحاظ شده در برجام عبور کند و با قدرت‌نماییِ خود، غرب را به چالش بکشد.

نمونه مشابه این مساله نیز چند روز قبل و بار دیگر پس از انفجار در تاسسات اتمی نطنز، خود را نشان داد. ایران که اسرائیل را عامل اصلی خرابکاریِ مذکور می‌داند، به صراحت اعلام کرد این اقدام را با استقرار سانتریفیوژ‌های جدیدتر و پیشرفته‌تر و همچنین غنی سازی اورانیوم در سطوح بالاتر پاسخ خواهد داد (غنی سازی ۶۰ درصدی). با این همه، ایران از ریلِ مذاکرات وین خارج نشد. مساله‌ای که حاکی از ذکاوتِ رهبران ایران است و نشان می‌دهد که حتی آن‌ها نیز بحران آفرینی‌های تعمدی اسرائیل را درک کرده اند و مایل نیستند در تله نتانیاهو گرفتار شوند.

امنیت اسرائیل به چه چیزی بستگی دارد؟

باید اذعان کنیم که امنیت اسرائیل در برهه کنونی، تا حد زیادی به خویشتن‌داری ایران وابسته است. نتانیاهو در برهه کنونی با اذعان صریح به نقش داشتن اسرائیل در انجام اقدامات خرابکارانه علیه ایران، صرفا سعی دارد علیه تهران دست به بحران سازی بزند و منافع شخصی خود را تامین کند. این مساله جدای از اینکه می‌تواند موقعیت منطقه‌ای اسرائیل را به خطر بیندازد، امکان دارد پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه ژوئن سال جاری میلادی، فضای منطقه‌ای برای اسرائیل را نیز به شدت خطرناک کند. تمامی این اقدامات اسرائیل در شرایطی اتفاق می‌افتند که بر اساس ارزیابی اطلاعاتی اخیر آمریکا، هیچ شواهدی دال بر تلاش ایران جهت دستیابی به تسلیحات اتمی وجود ندارد. باید پذیرفت که اکنون، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، خطرناک‌ترین چهره خاورمیانه است. اسرائیلی‌ها باید هر‌چه سریع‌تر وی را قبل از اینکه خیلی دیر شود، از قدرت اخراج کنند».

منبع: فرارو

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی