آغاز رزمایش دریایی مشترک ایران و روسیه
ایران و روسیه یک رزمایش مشترک دریایی را در اقیانوس هند آغاز کرده اند و گفته می شود چین و هند نیز آن خواهند پیوست، رزمایشی که به مدت سه روز…
ایران و روسیه یک رزمایش مشترک دریایی را در اقیانوس هند آغاز کرده اند و گفته می شود چین و هند نیز آن خواهند پیوست، رزمایشی که به مدت سه روز ادامه خواهد داشت. نیروهای ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با پیوستن به کشتی های جنگی نیروی دریایی روسیه در شمال اقیانوس هند، روز سه شنبه به این رزمایش پیوستند. این رزمایش با عنوان کمربند امنیتی دریایی در طول سه روز و در گستره ای ۱۷,۰۰۰ کیلومتر مربعی از اقیانوس هند انجام خواهد گرفت. این رزمایش شامل عملیات های شلیک به اهداف هوایی و دریایی و آزاد سازی کشتی های به گروگان گرفته شده و همچنین عملیات جستجو و نجات و ضد دزدان دریایی خواهد بود.
امیر دریادار غلامرضا طحانی اعلام کرد که هدف از این رزمایش مشترک با روسیه، افزایش امنیت تجارت دریایی در آب های اقیانوس هند است. وی در ادامه تصریح کرد که کشتی های جنگی ایرانی و روسی تلاش خواهند کرد با دزدی دریایی و تروریسم در دریا و تبادل اطلاعات با هم همکاری کنند و یکی از اهداف دیگر این رزمایش توسعه روابط دوجانبه با روسیه است. این دومین رزمایش مشترک ایران و روسیه از دسامبر ۲۰۱۹ است بو به نظر می رسد رویه رزمایش های مشترک بین دو کشور و همچنین چین، در دریای عمان و اقیانوس هند همچنان ادامه داشته باشد.
نیروی دریایی هند نیز درخواست پیوستن به این رزمایش مشترک را داشته و همراه با گروهی منتخب از کشتی های خود به آن پیوسته است. امیر دریادار طحانی، اعلام کرد که هدف از این رزمایش «ارسال پیام صلح و دوستی به کشورهای همسایه و منطقه است. رزمایشی که در حال انجام آن با روسیه هستیم چنان انعطاف پذیر است که نه تنها یک کشور دیگر، بلکه چندین کشور دیگر در آینده و در صورت خواستشان می توانند به آن بپیوندند». دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز اعلم کرد که نیروی دریایی چین نیز در این رزمایش شرکت خواهد داشت. فرمانده نیروی دریایی اعلام کرده که رزمایش های مشترک دریایی نشان می دهد که کشورهای منطقه در حال نزدیک شدن به یکدیگر برای تضمین امنیتشان هستند.
وبسایت ارتش ایران به نقل از دریادار خانزادی گفته است: «این رزمایش بدان معناست که تکبر جهانی که تا به امروز در منطقه حکمفرما بود باید بداند که دست از این غرور بردارد». امیر دریادار طحانی اعلام کرده که ناوچه جنگی جماران، هدایت روز اول رزمایش را بر عهده خواهد داشت و هلیکوپترهای ایرانی و روسی نظارت و حمایت هوایی را بر عهده خواهند داشت. قایق های موشک انداز فلاخن و گردونه، قایق گشت زنی محمودی و شناورهای پشتیبانی ناظری و «لاوان نیز از طرف نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش شرکت دارند.
منبع: روزیاتو
دیدگاه تان را بنویسید