ماجرای ضرب الاجل واتساپ چقدر جدی است؟
واتساپ به تازگی به کاربران خود تا هشتم فوریه ضربالاجل داده تا دادههای خصوصی خود را با فیس بوک به اشتراک بگذارند
در صورت به روزرسانی واتساپ پیامی به نمایش درمیآید دال بر اینکه کاربران باید با به اشتراک گذاری اطلاعات خصوصی خود با فیسبوک موافقت کنند یا دیگر نخواهند توانست از این نرم افزار استفاده کنند.
واتساپ از زمان خریداری شدن توسط فیسبوک، مشغول استفاده از اطلاعات خصوصی کاربران به شکلی گسترده و به اشتراک گذاری این دادهها با فیسبوک بوده است. اما حالا این نقض حریم شخصی و دست اندازی به دادههای خصوصی افراد ابعاد جدیدی پیدا کرده است.
واتساپ در حال حاضر دو میلیارد نفر کاربر دارد و از سال ۲۰۱۶ به طور گسترده اطلاعات این کاربران را در اختیار فیسبوک که مالک آن است، قرار میدهد. واتساپ در آگوست سال ۲۰۱۶ سیاست حریم شخصی خود را تغییر داد و اشتراک گذاری اطلاعات کاربران و متادیتای آنها را با فیسبوک آغاز کرد. در آن زمان کاربران میتوانستند در مورد انجام یا عدم انجام این کار تصمیم بگیرند. اما نکته جالب این است که بعد از مدتی کوتاه، این قابلیت از تنظیمات واتساپ حذف شد و اگر کاربری قبلاً گزینه به اشتراک گذاری اطلاعات با فیسبوک را انتخاب کرده بود و سپس از این کار پشیمان شده بود، دیگر نمیتوانست تغییری در تصمیم خود ایجاد کنید.
واتساپ چه اطلاعاتی را با فیسبوک به اشتراک می گذارد؟
واتساپ تصریح کرده که به جمع آوری دادههای خصوصی افراد ادامه میدهد و این کار را در گذشته نیز انجام داده است. در عمل این بدان معناست که واتساپ اطلاعات زیادی را با فیسبوک به اشتراک میگذارد.
از جمله این اطلاعات میتوان به شماره همراه، مدت زمان استفاده از واتساپ و ساعتهای خاص کاربرد آن توسط هر فرد، دادههای مربوط به تعامل هر فرد با دیگران، ویژگیها و مشخصات دستگاههای مورد استفاده افراد برای استفاده از واتساپ، آدرس آی پی هر فرد، سیستم عامل وی، اطلاعات مربوط به مرورگر، اطلاعات باتری، نسخه واتساپ مورد استفاده، شبکه همراه مورد استفاده، زبان و منطقه زمانی اشاره کرد.
اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی افراد، پرداختهای مالی، کوکی ها نیز با فیسبوک به اشتراک گذاشته میشود. بنابراین اگرچه واتساپ در ظاهر فیلمها و عکسها و متون رد و بدل شده کاربران را رمزگذاری میکند، اما به همه دادههای دیگر به صراحت دسترسی دارد.
اما تغیرات جدید واتساپ چه فایده دارد؟
یک سخنگوی واتساپ گفته است تغییرات جدید «ذخیره چتهای واتساپ در زیرساختهای گستردهتر فیسبوک» را امکان پذیر میکند. با این حال در سیاست حریمخصوصی جدید تدوین شده آمده است که اطلاعات کاربران میتواند برای نمایش تبلیغات و «کمک» در انتخاب اجناس بازرگانی استفاده شود.
به دلیل وجود قوانین سرسختانه حفاظت از حریم خصوصی در اتحادیه اروپا، واتساپ گفته است که ساکنان اتحادیه اروپا و بریتانیا از پذیرش اجباری بهروزرسانی جدید مستنثی هستند و میتوانند اشتراکگذاری دادهها را رد کنند.
بنابر آمارهای منتشره واتساپ در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال در سراسر جهان دارد.
بر اساس گزارش رویترز، نصب جدید واتس اپ در هفت روز نخست سال ۲۰۲۱ در مقایسه با هفته پیش از آن ۱۱ درصد کاهش یافت اما همچنان ۱۰.۵ میلیون بار در سراسر جهان دانلود شده است.
شرکت فیس بوک اپلیکیشن پیام رسان واتس اپ را در سال ۲۰۱۴ خریداری کرد و در سال ۲۰۱۶ به کاربران یک بار فرصت داد گزینه عدم اشتراک اطلاعات این اپلیکیشن با فیس بوک را انتخاب کنند.
سخنگوی واتس اپ اعلام کرد که تغییر اخیر به شرکتها اجازه خواهد داد با استفاده از زیرساخت گسترده تر فیس بوک، چتهای واتس اپ را ذخیره کنند. با این حال وی مشخص نکرد علت تصمیم واتس اپ برای انجام چنین تغییری چه بوده است.
طبق گزارش بیزنس اینسایدر، برایان اکتون و جیم کوم، موسسان واتس اپ به ترتیب در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ این شرکت را ترک کردند. اکتون درباره ترک این شرکت که پس از تصمیم برای معرفی تبلیغات در واتس اپ گرفته شد، صحبت کرد و از مردم خواست فیس بوک را حذف کنند. خروج جیم کوم هم ظاهرا پس از اختلاف با مدیریت شرکت بر سر رویکرد شرکت در زمینه حریم خصوصی کاربران در واتس اپ روی داد.
سیگنال و تلگرام گزینه های روی میز کاربران
مایک بوچر، سردبیر سایت فناوری تککرانچ میگوید: «سیگنال و تلگرام اکنون گزینههای بهتری هستند، اگر نگران حریم خصوصی خود هستید.»
در پی اعلام خبر جدید، ایلان ماسک صاحب شرکت فناوری تسلا و ثروتمندترین فرد کنونی جهان در توییتی نوشت: «از سیگنال استفاده کنید».
محبوبیت اپلیکیشن سیگنال روز پنج شنبه یک روز پس از این که ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا در اکانت توییتر خود از این اپلیکیشن پیام رسان حمایت کرد، رشد بیشتری یافت.
طبق آمار تحلیلی شرکت سنسور تاور، طی روزهای پنج شنبه و جمعه بیش از ۱۰۰ هزار کاربر سیگنال را از طریق فروشگاههای برنامه اپل و گوگل دانلود کردند در حالی که تلگرام حدود ۲.۲ میلیون بار دانلود شد.
دیدگاه تان را بنویسید