آخرین خبرها از افزایش حقوق بازنشستگان امروز پنجشنبه 10 آبان
یک بازنشسته کارگری از احتمال افزایش ناچیز متناسبسازی ابراز نگرانی کرد.
او گفت: بازنشستگان تامین اجتماعی فقط یه میلیون تومان بابت علیالحساب متناسبسازیِ فروردین، اردیبهشت و خرداد گرفتهاند و بعد از آن پرداخت متوقف شد.
به گزارش «شایانیوز» به نقل از مکتوب نامه؛ این بازنشسته ادامه داد: علیرغم اینکه اعلام کردهاند منابع متناسبسازی در تامین اجتماعی فراهم شده، هنوز به طور دقیق مشخص نکردهاند افزایش متناسبسازی برای هر بازنشسته چقدر است و در نهایت حقوق هر بازنشسته چقدر زیاد میشود.
به گفته مروتی، آنگونه که از آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در تاریخ یکم مرداد سال جاری به تصویب هیأت وزیران رسیده برمیآید، افزایش متناسبسازی برای کارگران بازنشسته بیش از چند صد هزار تومان نخواهد بود.
او اضافه کرد: حداکثر آورده آن چند صد هزار تومان است؛ ضمن اینکه هنوز تکلیف حداقلبگیران و اجرای متناسبسازی برای آنها روشن نشده است؛ مجلس طرح دوفوریتی دولت را رد یا تایید نکرده است.
این بازنشسته در ادامه با تاکید بر اهمیت ناچیز متناسبسازی تصریح کرد: خواسته بازنشستگان همانطور که بارها در اعتراضات صنفی خود اعلام کردهاند، اجرای ماده 96 قانون تامین اجتماعی و افزایش کف مستمریها به اندازه سبد هزینههای زندگیست؛ اگر قانون اجرایی شود، نیازی به متناسبسازی نداریم.
بازنشستگان کارگری در اهواز و کرمانشاه تجمع کردند.
بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز و کرمانشاه در تماس با ایلنا، از تجمع امروز (ششم آبان) مقابل ادارات تامین اجتماعی خبر دادند.
این بازنشستگان با بیان اینکه مهمترین خواسته ما اجرای ماده 96 قانون تامین اجتماعی و افزایش مستمریها به اندازه سبد هزینههای زندگیست؛ برخورداری از درمان رایگان، حفظ استقلال تامین اجتماعی و بهبود خدمات رفاهی را دیگر مطالبات خود برشمردند.
بازنشستگان معتقدند؛ متناسبسازیِ حداقلی قادر به برطرف کردن معضلات معیشتی مزدبگیران بازنشسته نیست.
دولت به جای آن که سهم خود از سرانه درمان بازنشستگان را بدهد، در نقش حل و فصل کننده وارد شده در صورتی که این موضوع حل و فصل نیست بلکه سوءاستفاده از اموال بازنشستگان و کارگران است.
با انتقال سهم ۹ بیست و هفتم درمان از صندوق تامین اجتماعی به خزانه دولت با رای هیات وزیران، موجی از انتقادات در میان بازنشستگان و فعالان حقوق آنان در تشکلهای بازنشستگی و کارگری کشور مشاهده شد که در پاسخ به این واکنشها، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صدور اطلاعیهای، اظهار کرد: در این تصمیم نقش محوری نداشته و با این اقدام منابع به جای وزارت بهداشت، مستقیم از طرف دولت و از محل بدهی دولت به حساب مراکزی که طرف تعهد تامین اجتماعی هستند، واریز میشود.
با این وجود، برخی فعالان حقوق بازنشستگان هنوز نسبت به این تصمیم موضع دارند. نصرالله دریابیگی (نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی) در این رابطه اظهار کرد: ما همچنان نسبت به تصمیم دولت و نحوه اتخاذ این تصمیم نقد داریم. بازنشستگان ما در هر دو حوزه معیشت و درمان مسئله دارند که ریشه آن عدم اجرای قانون است.
وی افزود: در حوزه معیشتی میبینیم که با اجرا نشدن ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، معیشت کارگر و به تبع آن بازنشسته با تورم هم تراز نشده است. سبد هزینه خانوار در تهران بالای ۳۰ میلیون تومان است و ما در این شرایط معیشت سخت کارگر و بازنشسته را تداوم دادیم. متاسفانه در شرایط فعلی لایحه متناسبسازی طبق برنامه هفتم توسعه آمده است ولی خانواده تامین اجتماعی هنوز از آن بیبهره است.
دیدگاه تان را بنویسید