آخرین خبرها از افزایش حقوق بازنشستگان امروز پنجشنبه 5 مهر
رئیس مجلس: در بحث بازنشستگان هم قانون داریم هم تامین منابع شده، خواسته جدی همه ما پرداخت حقوق بازنشستگان است.
محسن زنگنه در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۳ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در اخطار اصل ۵۲ قانون اساسی، گفت: براساس این اصل قانونی بودجه سالیانه باید به تصویب مجلس برسد و هرگونه تغییر در اعداد و ارقام آن باید مقرر قوانین باشد.
به گزارش «شایانیوز» به نقل از اندیشه معاصر؛ وی ادامه داد: دکتر پزشکیان در آن زمان که به عنوان نماینده در مجلس حضور داشتند در مواردی که نقش و سهم مجلس کمرنگ می شد انتقاد ویژه از این موضوع می کردند، در خصوص بودجه این رویه نیز تکرار می شد، دولت حدود ۲۰ درصد از سهم صندوق توسعه را با اجازه رهبری به سرفصل بودجه اضافه کرد، از طرفی حدود ۱۳۰ الی ۱۴۰ میلیارد تومان کسری برای گندم داریم، انتظار می رود از دولت اگر قرار است تغییراتی در بودجه اعمال کند آن را به مجلس ارجاع دهد. با اجازه رهبری افزایش منابع از صندوق توسعه داده شده است که باید آن را در بخش منابع صرف کنیم اما اینکه این منابع در کجا هزینه می شود باید مشخص شود.
رقم دقیق حقوق بازنشستگان پس از همسانسازی
غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کرد که طبق محاسبات، هر بازنشسته به طور متوسط باید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به حقوق خود اضافه کند.
این در حالی است که بسیاری از بازنشستگان این رقم را زیر شش تا هفت میلیون تومان میدانند.
به گزارش چه خبر، ولی داداشی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار کرد: علیرغم تصویب قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان ، بازنشستگان هنوز از مزایای این قانون بهرهمند نشدهاند و اجرای آن به تأخیر افتاده است.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: مجلس پیگیر این موضوع است و نظارت خود را بر دستگاههای متولی و وزارت کار ادامه خواهد داد تا حق بازنشستگان بر اساس قانون برنامه هفتم احقاق شود.
داداشی ادامه داد: دولت باید هر ساله در لایحه بودجه خود، افزایش درصدی برای حقوق بازنشستگان پیشبینی کند تا در طول سه سال به هدف تعیینشده برسد. برخی از شرکتهای زیرمجموعه صندوق های بازنشستگی از بهرهوری کافی برخوردار نیستند و حتی برخی از آنها ورشکستهاند.
شوک ۶ ریشتری همسان سازی حقوق به بازنشستگان
غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، در اظهاراتی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان اعلام کرد که طبق محاسبات، هر بازنشسته به طور متوسط باید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به حقوق خود اضافه کند. این در حالی است که بسیاری از بازنشستگان این رقم را زیر شش تا هفت میلیون تومان میدانند.
این اظهارات شوکی بزرگ به بازنشستگان کشور وارد کرد و باعث شد تا بسیاری از آنها در تماس با رسانه ها به شدت به این موضوع اعتراض کنند. بازنشستگان ابراز نگرانی کردند که دولت سیزدهم آنها را فریب داده است و به دنبال روشن شدن وضعیت حقوق خود هستند.
سوالی که در این میان مطرح میشود، این است که چرا مسئولین با بازنشستگان صادقانه سخن نمیگویند و تکلیف این قشر زحمتکش را روشن نمیکنند؟
این موضوع نیازمند توجه و پاسخگویی جدی از سوی مسئولان است تا اعتماد بازنشستگان به نظام تامین اجتماعی و دولت حفظ شود.
اخبار جدید از طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان
دولت با توجه به برنامه توسعه هفتم باید در سه سال آینده، تفاوت حقوق بازنشستگان با شاغلین را حداقل به ۲۰ درصد برساند. به دلیل مشکلات اجرایی، از جمله شهادت رئیسجمهور و کمبود منابع مالی، روند اجرای این قانون کند پیش رفته است. سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: علیرغم تصویب قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان ، اما بازنشستگان هنوز طعم اجرای این قانون را نچشیدهاند و اجرایی نشده است.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: مجلس پیگیر این موضوع است و نظارت خود را بر دستگاههای متولی و وزارت کار ادامه خواهد داد تا حق بازنشستگان بر اساس قانون برنامه هفتم احقاق شود.
اخبار جدید از طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان
ولی داداشی، نماینده مردم آستارا و سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح جزئیات نشست این کمیسیون گفت: جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس با حضور میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، معاونان سازمان و عارف نوروزی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا)، با موضوع اقدامات به عمل آمده، بهویژه در موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی برگزار شد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: یکی از سوالات مهم نمایندگان کمیسیون در موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ تأخیر در پرداخت ۳ میلیون تومان علیالحسابی بود که به حساب بازنشستگان کشوری و لشکری واریز شده بود.
رئیس سازمان تأمین اجتماعی در این نشست اعلام کرد با مصوبه دولت و هماهنگیهایی که با هیات امنای تأمین اجتماعی انجام شد این پرداخت با چند روز فاصله از پرداخت بازنشستگان کشوری و لشکری انجام شد و فرایند متناسبسازی را با این پیشپرداخت آغاز کردیم.
داداشی ادامه داد: مسئله سهام بیمه کارگری، اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی، بحث متولی شدن سازمان تأمین اجتماعی در بحث درمانی، دغدغهها و کمبودهایی که در این حوزه در سراسر کشور و به صورت موردی در حوزههای انتخابیه مختلف وجود داشته و دارد، از دیگر مسائل و دغدغه نمایندگان بود که در جلسه کمیسیون اجتماعی مطرح شد؛ در مقابل رئیس سازمان تأمین اجتماعی کشور قول داد با تدابیری که قرار است اتخاذ شود، این کمبودها را جبران کنند.
وی در ادامه با اشاره به حضور مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) در نشست امروز کمیسیون اجتماعی و ارائه گزارش عملکرد و وضعیت شرکتها و هلدینگهای تابعه شستا، گفت: نمایندگان سوالاتی در رابطه با انتصاباتی که در شرکتهای زیرمجموعه شستا وجود داشته، شرکتهای زیانده و سودده شستا و تصمیماتی که قرار بوده برای شرکتهای زیانده این مجموعه گرفته شود از مدیرعامل شستا مطرح کردند و توضیحات لازم را دیافت کردند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: البته گلایههایی هم درخصوص عدم تعامل یا تعامل کم مدیران شستا با نمایندگان کمیسیون اجتماعی وجود داشت؛ مثلاً همکاران ما در کمیسیون به دنبال تعامل بیشتر با شستا برای انتقال خواستههای مردم و بهرهوری بیشتر شستا بودند و گلایههایی داشتند که مطرح و قرار بر این شد که هم شستا هم سازمان تأمین اجتماعی ارتباط خود با کمیسیون اجتماعی مجلس را تنگاتنگ کنند تا اگر نقاط ضعف یا نقاط کوری در قانون یا آئیننامههای مربوط به این حوزه وجود دارد، بتوانیم در مجلس برای ایشان باز کنیم و برای بهرهوری بیشتر سازمان تامین اجتماعی و شستا که نقطه هدف آن تقریبا بازنشستگان عزیز کشور هستند؛ کمک کنیم.
همچنین میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور در حاشیه این جلسه با اشاره به واریز مبلغی به عنوان پیشپرداخت یا علیالحساب به حساب بازنشستگان در راستای اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: چندی پیش پرداخت مبلغی به عنوان علیالحساب برای بازنشستگان کشوری و لشکری انجام شد، اما از آنجا که پرداخت سازمان تأمین اجتماعی همزمان با آن انجام نشد این شائبه پیش آمد که سازمان تأمین اجتماعی آن را انجام نمیدهد.
در حالی که با مصوبهای که دولت در این خصوص داشت و هماهنگیهایی که با هیات امنای تأمین اجتماعی انجام شد، به فاصله چند روز ما هم این علیالحساب را برای بازنشستگان سازمان پرداخت و عملاً بعد از ابلاغ قانون برنامه هفتم توسعه، فرایند متناسبسازی را با این پیشپرداخت آغاز کردیم.
موسوی در پایان با تأکید بر اینکه اساساً از قبل اعلام کردیم که مشکلی برای همسانسازی حقوق بازنشستگان نداریم، تصریح کرد: همچنان موضعمان این است که در کنار بازنشستگان عزیز برای اجرای متناسبسازی حقوق ایشان خواهیم بود.
دیدگاه تان را بنویسید