|

فوری/خبر مهم از اصلاح آیین نامه متناسب سازی حقوق بازنشستگان/ تعیین تکلیف افزایش حقوق

علی راستگو عضو کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان فارس درباره کسر مالیات از حقوق بازنشستگان گفت:از حقوق بازنشستگان مالیات کسر نمی شود.

لینک کوتاه کپی شد

چندی است که شائبه کسر مالیات از حقوق بازنشستگان و حداقل بگیران تامین اجتماعی به وجود آمده ،علی راستگو عضو کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان فارس در این باره گفت: طبق قانون از حقوق بازنشستگان و حداقل بگیران تامین اجتماعی مبلغی به عنوان مالیات کسر نمی شود.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از مکتوب نامه؛ این عضو کانون بازنشستگان ادامه داد:در سیستم جاری کشور،مالیات صرفا” از حقوق و دستمزد افراد شاغل دریافت می گردد و طبق ماده (112)قانون تامین اجتماعی بیمه شدگانی که به موجب این قانون‌ مستمری یا کمک نقدی دیگری از سازمان دریافت می کنند نسبت به وجوه دریافتی از پرداخت هرگونه مالیات معاف می باشند.”

راستگو با اشاره به موارد غیرقانونی بودن این موضوع ادامه داد:رای هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۴/۶ که به پیشنهاد مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (ر) ماده (۲۸) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ ،آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان را در 8ماده و 10 تبصره تصویب کرد.

او همچنین اعلام کرد: طی تصویب‌نامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۶/۰۷ هیات وزیران موضوع «اصلاح آیین نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» واژه “خالص” از آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان حذف و بند مذکور بشرح ذیل اصلاح شد.

“متن جزء (۶) ماده (۱) آیین‌نامه پس از اصلاح:

– مابه التفاوت: اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با نود درصد (۹۰%) میانگین مبلغ حقوق و فوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور.”

عضو کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان فارس درباره رفع این شبهات تاکید کرد:بعضی افراد و گروه‌ها بصورت عمدی و یا سهوی مبادرت به ایجاد شبهه و تردید در امور اجرایی می نمودند و همین شایعات زمینه طرح سوالات و ابهاماتی برای بازنشستگان عزیز ایجاد کرده است که،پاسخ “خیر” است.

او با اشاره به اجرای صحیح متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بیان کرد:اجرای صحیح متناسب سازی مستلزم درک درست از مبنای حقوق و دستمزد ،از سوی قانون‌گذار می باشد.یعنی کدام حقوق و دستمزد شاغلین جهت احتساب 90درصدی ملاک عمل است ،حقوق شاغلین قبل از کسر مالیات یا بعد از مالیات؟

راستگو در ادامه گفت:بدیهی است قبل از کسر مالیات(حقوق ناخالص شاغلین) رقم بیشتری ملاک بوده، لذا با اصلاح صورت گرفته ،حقوق با کسر مالیات (حقوق خالص شاغلین و دستمزد واقعی که بحساب شاغل واریز می شود)بعنوان مبنای 90درصد جهت احتساب 40درصدی در سال جاری ملاک خواهد بود.

عبدالحمید عبائی حسنی رئیس هیئت مدیره کانون بازنشستگان ومستمری بگیران تأمین اجتماعی استان خوزستان و بازرس کانون عالی کشور نسبت به تأخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان ومستمری بگیران تأمین اجتماعی بر اساس جدول زمانبندی جدید به وزیر محترم کار ورفاه اجتماعی اعتراض کرد.

عبدالحمید عبائی حسنی رئیس هیئت مدیره کانون بازنشستگان ومستمری بگیران تأمین اجتماعی استان خوزستان گفت: تأخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در زندگی آن‌ها اختلال به وجود می‌آورد.او از وزیرمحترم تعاون کار و رفاه اجتماعی با نامه‌ای درخواست کرده تا به تأخیر‌ها پایان دهد.

عبائی حسنی افزود: چهار و نیم میلیون بازنشسته، حقوق بگیر در پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند که ۲۴۵ هزار نفر از این ظرفیت آماری در استان خوزستان سکونت دارند و تنها منبع درآمد آنان دریافت حقوق ازاین سازمان است.

او با انتقاد از پرداخت‌های با تأخیر سازمان طی یک هفته بیان کرد: این سازمان بر اساس حروف الفبا و جدول زمانبندی مبادرت به واریز حقوق بازنشستگان به صورت متمرکز می‌کند و این بازنشسته برمبنای این روال زندگی خود را از جمله پرداخت اقساط، تأمین کالا‌های اساسی و مایحتاج ماهیانه برنامه‌ریزی می‌کند.

عبائی حسنی اظهار کرد: بازنشستگان بر این اساس و صورت منظم با تاریخ واریز حقوق هزینه‌هایشان را تنظیم می‌کنند و اگر اختلال یا تأخیری در واریز این حقوق پیش آید شیرازه زندگی آنان در تأمین نیاز‌های ضروری از هم می‌پاشدو هر ماه باید اقساط خود را با جریمه و به صورت معوق پرداخت نماید و برای جبران تأخیرناچاراست از در و همسایه قرض کندتا در مقابل عهد و عیال خود شرمنده نباشد و بدهی‌های خودراپرداخت نماید.

این فعال مدنی با اشاره به تأخیر پرداخت مردادماه گفت: در مرداد ماه بر اساس جدول زمانبندی به مدت ۵ روز و در شهریور ماه جاری به مدت ۵ الی ۶ روز تأخیر در پرداخت حقوق‌ها را شاهد بوده‌ایم که موجی از اعتراض‌ها و نارضایتی‌ها را به دنبال داشته است.

این نماینده کارگری با تأکید بر محوری‌ترین شعار دولت چهاردهم که اجرای عدالت و رفع تبعیض بوده و هست افزود: بنده به عنوان نماینده ۲۴۵ هزار بازنشسته و مستمری بگیر و همچنین رؤسا و اعضای هیئت مدیره و بازرسین کانون‌های سراسر استان خوزستان تقاضای پرداخت به موقع حقوق بازنشستگان را دارم.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی