آخرین اخبار از همسان سازی 2 مهر؛ دستور دولت واریز ضرب الاجل معوقات حقوق بازنشستگان
از اواسط تیرماه ۱۴۰۳ واریز مبلغ علیالحساب متناسبسازی معادل ۳ میلیون تومان بابت سهماهه نخست سال بهحساب بازنشستگان آغاز شد.
پس از تصویب آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان در هیات وزیران دولت سیزدهم، از اواسط تیرماه ۱۴۰۳ واریز مبلغ علیالحساب متناسبسازی معادل ۳ میلیون تومان بابت سهماهه نخست سال بهحساب بازنشستگان آغاز شد.
به گزارش «شایانیوز» به نقل از اندیشه معاصر؛ با این اقدام دولت، اینگونه قلمداد شد که اجرای این قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان رسماً آغاز شده است؛ اما وقتی یکمیلیون تومان علیالحساب تیرماه واریز نشد، این نگرانی در جمع بازنشستگان قوت گرفت که متناسبسازی معلق شده است.
گرچه در آن زمان، پیگیریهای همشهری از منابع مطلع در سازمان تأمین اجتماعی حاکی از این بود که متناسبسازی تعلیق نشده و جزو مطالبات بازنشستگان منظور خواهد شد؛ اما هیچ تاریخ مشخصی برای زمان واریز این مطالبات ارائه نشد.
در این میان، صندوق بازنشستگی کشوری در روز هفتم شهریورماه طی اطلاعیهای اعلام کرد: اعتبار مورد نیاز برای واریز مبلغ یکمیلیون تومان علیالحساب متناسبسازی تیرماه ۱۴۰۳ بهحساب بازنشستگان کشوری تأمین و واریز این مبلغ آغاز شده است؛ این در حالی بود که همچنان بعد از گذشت سه هفته از این اطلاعیه، هنوز تکلیف بازنشستگان تأمین اجتماعی (کارگری) مشخص نشده است.
بر اساس قانون، منابع مورد نیاز برای متناسبسازی حقوق ۱.۵ میلیون نفر بازنشسته کشوری از محل درآمد ۵۰ هزار میلیارد تومانی افزایش مالیات ارزشافزوده تأمین میشود و برای متناسبسازی حقوق ۴.۲ میلیون نفر بازنشسته تأمین اجتماعی، دولت باید ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود به تأمین اجتماعی را تسویه کند تا سازمان این پول را صرف متناسبسازی بازنشستگان خود کند.
با توجه به اینکه درآمدهای مدنظر از محل افزایش یکدرصدی مالیات ارزشافزوده از ابتدای سال در حال تحقق بوده، عملاً مشکلی برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری وجود ندارد؛ اما از قرار معلوم، در تسویه بدهی دولت به تأمین اجتماعی مشکلی رخ داده که این سازمان موفق به تأمین اعتبار نشده است.
در جلسهای که اخیراً هیات مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور با علی بابایی کارنامی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار کرده، به این نکته اشاره شده است که تأمین اجتماعی هنوز تاریخی برای واریز مبلغ علیالحساب متناسبسازی تیرماه بهحساب بازنشستگان اعلام نکرده و عجالتاً بازنشستگان تأمین اجتماعی نباید منتظر واریز باشند.
نمایندگان بازنشستگان در این نشست، تسریع در پرداخت یکمیلیون تومان بابت متناسبسازی و پیگیری تصویب لایحه دوفوریتی برای تحت شمول قرار گرفتن حداقل بگیران در متناسبسازی را نیز خواستار شدهاند.
کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشکری نحوه محاسبه متناسبسازی از طریق آییننامه اصلاحی دولت را تشریح کرد.
متن اصلاحیه بند ۶ ماده ۱ آئین نامه اجرایی متناسب سازی در خصوص تعریف مابه التفاوت میگوید: «اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با نود درصد (۹۰٪) میانگین حقوق و فوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند ( ث ) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور».
به گفته این کمیته، ابتدا از حقوق و فوق العادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز ، حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد که همان مالیات حقوق است کسر میکنند و دیگر کسورات از جمله جریمه ها، پرداختی وام و مساعده مورد نظر نیست.
اما طبق قانون قرار براین است که ۹۰ درصد مابه التفاوت حقوق بازنشسته از حقوق و فوق العادههای مشمول کسور کارمند شاغل مشابه و همتراز طی مدت ۳ سال به بازنشسته پرداخت شود و در قانون اسمی از کسر حق بیمه و مالیات برده نشده است.
آنها تاکید کردند: چنانچه قرار براین باشد که برخلاف قانون و پس از کسر مالیات و حق بیمه شاغل ۹۰ درصد مابه التفاوت از حقوق بازنشسته مورد محاسبه قرار گیرد، ۹۰ درصد آن کسور کسر شده هم از حقوق بازنشسته کسر خواهد شد.
بدین معنی اگر از حقوق کارمند شاغل مبلغ ۱۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال بعنوان مالیات و حق بیمه کسر شود، ۹۰ درصد آن ۱۵،۰۰۰،۰۰۰ هم از حقوق بازنشسته کسر و بقیه برای بازنشسته مورد محاسبه قرار خواهد گرفت . فرض می کنیم کارمندشاغلی که مشابه و همتراز بازنشسته است مبلغ ۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال حقوق و فوق العاده مشمول کسور دارد که ۹۰ درصد آن که مبلغ ۲۲۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال است ظرف ۳ سال به بازنشسته پرداخت خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید