|

متقاضیان طلا بخوانند؛ اولویت حراج پاییزی شمش و سکه طلا آغاز شده + زمان و جزئیات

هر قطعه سکه طرح جدید امروز (یکشنبه) تا لحظه درج این خبر در بازار طلای تهران ۴۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رفت.

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز- هر قطعه سکه طرح جدید امروز (یکشنبه) تا لحظه درج این خبر در بازار طلای تهران ۴۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رفت که نسبت به قیمت پنجشنبه گذشته ۳۱۲ هزار تومان افزایش داشت.

همچنین هر قطعه سکه طرح قدیم امروز نسبت به روز کاری گذشته با رشد ۲۰۰ هزار تومانی، ۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان داد و ستد شد و قیمت نیم‌ سکه امروز با افزایش ۲۱۲ هزار تومانی به ۲۴ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید.

ربع‌سکه نیز در روز جاری با رشد ۱۶۲ هزار تومانی نسبت به روز کاری گذشته ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی، هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دادوستد شد.

در همین میان غلغله بازار سکه طلا پنجاه و دومین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران امروز یکشنبه یکم مهرماه و هجدهمین جلسه حراج سکه نیز فردا برگزار خواهد شد.

 متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانستند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (۳۵۰ میلیون تومان) به عنوان وجه الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز پنج‌شنبه ۲۹ شهریورماه، در پنجاه و دومین حراج این مرکز شرکت کنند.

 هجدهمین جلسه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران نیز فردا دوشنبه مورخ دوم مهرماه ۱۴۰۳، برگزار می‌شود. دارایی موضوع حراج، تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته بندی است.

از ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ تاکنون، ۱۷ حراج از طریق سامانه معاملات سکه طلای مرکز مبادله ایران برگزار شده است که طی این حراج ها، در مجموع ۳۱۸ هزار و ۸۹۲ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است. سهم ربع سکه از این حجم تخصیص ۱۷۵ هزار و ۴۲ قطعه، نیم سکه ۵۲ هزار و ۳۹۶ قطعه و تمام سکه ۹۱ هزار و ۴۵۴ قطعه است.

کلیه اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی بالای ۱۸ سال تمام شمسی می‌توانند در این حراج شرکت کنند و حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعا ۵ قطعه سکه است. به نحوی که می‌توان ۵ قطعه ربع سکه یا ۵ قطعه نیم سکه یا ۵ قطعه تمام سکه، و یا ترکیبی از هر سه شامل تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه باشد که جمع هر سه باهم نباید بیش از ۵ قطعه باشد.

متقاضیان توجه داشته باشند که در هر سفارش خود از انواع سکه، صرفاً می‌توانند یک سفارش فعال داشته باشند؛ به این معنی که متقاضیان برای ثبت سفارش خرید هر نوع قطعه سکه، فقط یکبار می‌توانند تعیین قیمت و تعیین تعداد سکه را انجام دهد.

زمان واریز وجه

متقاضی خرید موظف است پیش از ارسال سفارش خرید در سامانه، معادل ریالی ۱۰۰ درصد ارزش سفارش خرید به انضمام کارمزد را از طریق درگاه پرداخت اینترنتی در کیف پول خود تامین کند. وجه مذکور در کیف پول کاربر تا پایان جلسه حراج مسدود می‌شود.

زمان واریز وجه از ساعت ۱۲ روز شنبه ۳۱ شهریورماه آغاز و در ساعت ۲۳ امروز یکشنبه مورخ اول مهرماه ۱۴۰۳ پایان می‌یابد. پس از اتمام این دوره زمانی، امکان پرداخت وجه و در نتیجه شرکت در حراج وجود ندارد.

شروع جلسه حراج

شروع جلسه حراج راس ساعت ۱۲ است و بازه ثبت سفارش نیز از ساعت ۱۲ الی ۱۵ خواهد بود. بازه نظارت و تخصیص نیز از ساعت ۱۵ تا ۱۷ همان روز است و ساعت ۱۷ نیز نتایج حراج اعلام می‌شود. متقاضیان جهت اطلاع از نتیجه حراج به سامانه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران مراجعه کنند.

شیوه برگزاری حراج نیز از طریق ثبت سفارش و تخصیص بر مبنای اولویت قیمت-زمان انجام می‌شود.

بازگشت وجه

قابل توجه است که واریز وجه معاملات از طریق کارت‌های هدیه، بن کارت، کارت اعتباری مرابحه و کارت‌های بانکی فاقد شماره شبا ممنوع است و مسئولیت عدم استرداد وجه بر عهده شخص متقاضی است.

شایان ذکر است، وجوه باقی مانده در کیف پول تا ۴۸ ساعت پس از جلسه حراج به شناسه بانکی (شبا) تعریف شده در حساب کاربری عودت داده می‌شود. متقاضیان توجه داشته باشند که جهت انجام فرایند بازگشت وجه باقی مانده در کیف پول، باید صرفا یک شناسه بانکی (شبا) مربوط به بانک ملی ایران را در حساب کاربری خود ثبت کنند و این حساب باید متعلق به کاربر باشد.

کارمزد و هزینه‌های عملیاتی

کارمزد معامله معادل یک در هزار (۰،۱ درصد) ارزش معامله است.

شایان ذکر است، خریدار موظف است در هنگام دریافت سکه طلای خریداری‌شده از شعبه انتخاب شده در سامانه، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ ۳۰۰ هزار ریال به عنوان هزینه تحویل به شعبه بانک عامل پرداخت کند.

در صورتی که خریدار در مهلت مشمول هزینه انبارداری (۱۴ تا ۲۱ روز کاری از زمان تخصیص سکه طلا) جهت دریافت سکه طلای خریداری‌شده به شعبه انتخاب شده در سامانه مراجعه کند، باید علاوه بر هزینه تحویل، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ ۵۰۰ هزار ریال به ازای هر روز به عنوان هزینه‌ی انبارداری به شعبه بانک عامل پرداخت کند. خریدار موظف است هزینه‌های عملیاتی مربوط به بانک عامل (هزینه تحویل و هزینه انبارداری) را به هنگام دریافت سکه طلای خریداری‌شده به بانک عامل پرداخت کند.

زمان بندی تحویل سکه

متقاضیان جهت دریافت سکه، به جدول زمانی تحویل سکه توجه داشته باشند. شروع زمان تحویل بدون هزینه انبارداری سکه طلا از ۱۱ مهرماه آغاز و تا ۱۸ مهرماه ادامه خواهد داشت؛ طی این دوره فقط هزینه تحویل از سوی شعب بانک عامل دریافت می‌شود. هزینه تحویل ۳۰ هزار تومان به ازای هر سکه برای کل دوره خواهد بود.

اشخاصی که طی بازه زمانی ۱۹ مهرماه تا ۲۶ مهرماه برای دریافت سکه اقدام کنند، علاوه بر هزینه تحویل، باید هزینه انبارداری نیز پرداخت کنند. هزینه انبارداری سکه طلا ۵۰ هزار تومان در هر روز به ازای هر سکه خواهد بود و به شعبه بانک عامل پرداخت می‌شود؛ این هزینه شامل روز‌های تعطیل نیز خواهد بود.

در صورتی که اشخاص در بازه زمانی تحویل سکه اقدام به دریافت سکه نکنند، معامله فسخ و پس از اعلام بانک عامل وجه معامله پس از کسر کارمزد خرید و سایر هزینه‌های عملیاتی به کیف پول خریدار عودت داده می‌شود؛ در صورت انفساخ معامله به دلیل عدم مراجعه خریدار به شعبه انتخاب شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا در مهلت مقرر، خریدار به مدت ۱۸۰ روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع می‌شود.

خاطرنشان می‌شود، شرکت در حراج‌های گذشته منعی برای حضور در حراج هجدهم ندارد و اشخاصی که در این حراج شرکت می‌کنند، می‌توانند در حراج‌های بعدی نیز حضور یابند.

گفتنی است، متقاضیان شرکت در حراج‌های سکه طلای سامانه معاملات مرکز مبادله ایران، می‌توانند طی ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز، از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتی market.ice.ir، اقدام به ثبت نام و احراز هویت کنند.

شرایط حراج شمش طلا چگونه است؟

همزمان با جهش قیمت طلا در زمستان 1402 وزارت اقتصاد در راستای مدیریت بازار و کاهش التهاب اقدام به برگزاری حراج شمش طلا و سکه کرد. این جلسات حراج که در مرکز مبادله برگزار می‌شوند هر چند وقت یکبار و برای پاسخ به نیاز بازار برپا شده‌ند. 

چه کسانی می‌توانند در حراج شمش طلا شرکت کنند

شیوه نامه تدوین شده می‌گوید که حراج شمش طلا چگونه است. در این شیوه نامه آمده است که افرادی که تمایل به شرکت در حراج شمش طلا و خرید شمش دارند؛ شامل «فروشندگان عمده شمش طلا دارای پروانه کسب مجاز و معتبر هستند، البته تولیدکنندگان و سازندگان فعال مصنوعات طلا دارای پروانه کسب مجاز و معتبر هم بر اساس قانون می‌توانند در حراج شمش طلا شرکت کنند. همچنین خرده فروشان طلای آبشده دارای پروانه کسب مجاز و معتبر هم می‌توانند در حراج شمش طلا شرکت کرده و از مزیت‌های آن بهره مند شوند. 

متقاضیان شرکت در حراج شمش طلا باید در نظر داشته باشند که تمامی مدارک مورد نیاز هویتی و همچنین اصالت مدارک مرتبط با فعالیت صنفی از شرایط شرکت در این حراجی است. 

مبنای قیمت‌گذاری چیست؟ 

بر اساس شیوه نامه موجود، قیمت مبنای طلا برای مرکز مبادله همان عرضه و تقاضا است و قیمت بر اساس پیشنهاد خریداران و فروشندگان تعیین خواهد شد.  

کف و سقف خرید متقاضیان چقدر است؟

یکی از موارد مهمی که در شیوه نامه حراج شمش آمده، حداکثر و حداقل حجم خرید است. بر اساس شیوه نامه موجود، هر متقاضی می‌تواند حداقل یک شمش طلا خریداری کند. همچنین سقف تعیین شده برای خرید شمش حداکثر 3قطعه است. 

حراج شمش طلا چه تاثیری روی کاهش قیمت طلا داشت؟

درحالی که چندین جلسه حراج شمش طلا برگزار شده است، بررسی اینکه حراج شمش طلا چگونه است؟ و چه تاثیری روی بازار طلا دارد، نشان می‌دهد که بعد از برگزاری جلسات حراجی تغییر در قیمت طلا رخ نداده و آنچه که قیمت طلا و قیمت سکه در بازار را تعیین می‌کند، عوامل اقتصادی و خارجی هستند. 

همزمان با جهش انس جهانی، قیمت طلا در تمامی بازارها رشد داشته و به اعتقاد کارشناسان حراج شمش طلا تاثیری بر کاهش قیمت‌ها ندارد. 

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی