|

لوازم تحریر لاکچری بلای جان اولیا ایرانی/ از پاک کن 700 هزار تومانی تا کوله 7 میلیونی

با نزدیک شدن به ماه مهر و شروع سال تحصیلی جدید، بازار لوازم التحریر هم رونق خاصی گرفته است.

لینک کوتاه کپی شد

با نزدیک شدن به ماه مهر و شروع سال تحصیلی جدید، بازار لوازم التحریر هم رونق خاصی گرفته است. در فروشگاه‌های لوازم التحریر از معمولی‌ترین تا لوکس‌ترین نوشت‌افزارها به فروش گذاشته شده و خانواده‌ها می‌توانند با توجه به بودجه خود خرید دانش‌آموزان را انجام دهند.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از تجارت نیوز؛ اما نکته حائز اهمیت این است که طی سال‌های گذشته، تولید لوازم التحریر فانتزی و لوکس باعث شده تا توجه اکثر دانش‌آموزان به این نوع لوازم التحریر جلب شود و همین امر باعث افزایش هزینه خانواده‌ها شده است. حال باید دید چنین محصولاتی با چه قیمت‌هایی در بازار عرضه می‌شوند و چه چالش‌هایی برای خانواده‌ها ایجاد می‌کنند؟

قیمت لوازم التحریر‌ هم نجومی شد

بررسی فروشگاه‌های اینترنتی حاکی از آن است که برخی از انواع لوازم التحریر فانتزی با قیمت‌های بالایی در بازار عرضه می‌شوند. به عنوان مثال قیمت دفترچه یادداشت‌ فانتزی از 50 هزار تومان شروع می‌شود و به بیش از 120 هزار تومان می‌رسد.

قیمت دفتر مشق‌ فانتزی هم از 100 هزار تومان شروع می‌شود و تا بیش از 250 هزار تومان ادامه دارد. بهای مداد مشکی‌های فانتزی هم بین 15 هزار تومان تا 78 هزار تومان است. البته قیمت اتود و خودکار فانتزی هم به بیش از 200 هزار تومان می‌رسد.

در حالی که متوسط قیمت تراش، پاک‌کن و جامدادی معمولی در بازار 150 هزار تومان است، اما یک تراش فانتزی با قیمت 128 هزار تومان در بازار توزیع می‌شود.

از طرفی برخی از انواع پاک‌کن با قیمت بیش از 700 هزار تومان به فروش می‌رسد. مدادرنگی هم جزو محصولات پرمصرف برای دانش‌آموزان است. مدادرنگی‌های لاکچری با توجه به نوع برند و تعداد رنگ‌، تا دو میلیون تومان هم در بازار قیمت‌گذاری شده‌اند. کیف مدرسه هم یک وسیله ضروری است و با توجه به کیفیت و نوع برند، نمی‌توان قیمت ثابتی برای آن تعیین کرد. اما برخی از انواع کیف مدرسه قیمتی نزدیک به هفت میلیون تومان دارند.

علت گرانی نوشت‌افزار فانتزی

بسیاری از کالاها به دلایلی نظیر تورم سالانه، افزایش هزینه‌های تولید و...  رشد قیمت چشمگیری داشته‌اند. لوازم التحریر هم از این قاعده مستثنی نیست. نوشت‌افزارهای فانتزی به دلیل طراحی خاص، استفاده از مواد اولیه گران‌قیمت در تولید، نوع برند آنها و... قیمت بالاتری نسبت به لوازم التحریر معمولی دارند. البته همین طراحی‌های متنوع و جذاب عاملی برای جلب توجه کودکان به این محصولات شده است.

در این بین جاذبه این نوع لوازم التحریر سودجویی برخی تولیدکنندگان و واردکنندگان را هم به دنبال داشته است. چنان‌که حتی برخی از این محصولات کیفیت پایینی دارند و صرفاً به دلیل طراحی فانتزی روی جلد دل کودکان را به‌رغم نرخ‌های نجومی می‌برند. 

لوازم التحریر لاکچری، چالشی برای خانواده‌ها

با توجه به ورود کالاهای لوکس به بازار لوازم التحریر همچون مدادرنگی‌های دو میلیون تومانی و پاک‌کن‌های 700 هزار تومانی، به‌وضوح می‌توان نشانه‌های مصرف‌گرایی را در جامعه مشاهده کرد که نه‌تنها بار آموزشی ندارد، بلکه هزینه‌ مضاعفی برای خانواده‌ها به بار می‌آورد. در واقع چنین محصولاتی با تنوع و جذابیت‌های خاص خود توجه دانش‌آموزان را جلب می‌کنند.

محصولاتی نظیر خودکار‌های فانتزی 200 هزار تومانی و کوله مدرسه هفت میلیون تومانی نمایانگر تغییر الگوی مصرف دانش‌آموزان در جامعه هستند. در چنین شرایطی مدارس به مکان‌هایی برای رقابت بر سر برند لوازم‌التحریر تبدیل می‌شوند. حال سوال اینجاست که آیا پاک‌کن 700 هزار تومانی یا کوله مدرسه هفت میلیون تومانی تاثیری برکیفیت آموزش می‌گذارند؟ قطعاً جواب منفی است.

این وضعیت می‌تواند تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی به همراه داشته باشد؛ چراکه فشار مالی ناشی از خرید لوازم التحریر لوکس می‌تواند به معضلاتی همچون تنش‌های اقتصادی در خانواده‌ها منجر شود.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی