خبری خوش در مورد واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد
اصلاح و بازبینی قانون حمایت ازحقوق معلولان و اجرای سیاستهای رفاهی و اجتماعی منطبق با نظام چند لایه اجتماعی توسط دولت در دستور کار قرار گرفت
سهیل معینی با بیان اینکه سطح زندگی گروههای پایین دست جامعه، از جمله بخش عمدهای از افراد دارای معلولیت به علت گسترش فقر به شدت کاهش یافته است، اظهار کرد: در این میان میزان رشد مستمری مستمریبگیران تناسبی با میزان تورم نداشته و روزبه روز کیفیت زندگی این افراد تنزل یافته است.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از مکتوب نامه؛ وی با استناد به ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، با بیان اینکه انتظار میرود در دولت چهاردهم مستمری معلولان ترمیم شود، گفت: در قانون، دولت مکلف شده تا کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.
مدیرعامل شبکه تشکلهای نابینایان و کمبینایان ادامه داد: علاوه بر این، در این سالها به علت کاهش سطح خواسته جامعه معلولان به مسائل معیشتی، به نوعی بسیاری از امور توانمندسازی و اشتغال برای این افراد از اولویت خارج شد و انتظار میرود تحول عمدهای در این زمینه اتفاق بیفتد و فراتر از تامین نیازهای روزمره، در توانمندسازی، تامین اشتغال پایدار و ارائه خدمات توانبخشی برای افراد دارای معلولیت تحول اساسی ایجاد شود.
معینی معتقد است که برای این ایجاد تحول و بهبود وضعیت معیشت و اشتغال جامعه به ویژه معلولان، دولت چهاردهم باید در سطح کلان، سیاستهای رفاهی و اجتماعی را منطبق با نظام چند لایه اجتماعی اجرا کند. همه منابع سیاستهای حمایتی کشور تجمیع و مشخص شود که چه میزان از منابع کشور برای حمایت هزینه میشود و دارای چه خروجی است.
همچنین باید سیاستهای کلان حوزه معلولان تدوین، اجرایی و چشمانداز سیاستگذاری برنامه پنج ساله در حوزه معلولان مشخص شود. علاوه بر این نیز، نظام خدمات اجتماعی باید ساختار جدیدی پیدا کند و به دنبال آن سازمانهای حمایتی تجمیع و از ذیل نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که عمدتا پیگیر مسائل اقتصادی است، تفکیک شده و ساختار جدیدی تحت عنوان خدمات اجتماعی برای موضوع حمایت از اقشار ناتوان ایجاد شود.
منابع مالی و مستمری حداقل بگیران صندوق بیمه اجتماعی دوبرابر شد
بیت الله برقراری در ابتدای این نشست، ضمن تسلیت ایام محرم، اظهار کرد: این صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان براساس اصل ۲۹ قانون اساسی شکل گرفته که در آن بر بیمه همگانی تاکید شده است. در سال ۱۳۸۴ تاسیس با همین هدف صندوق تعیین شده است.
وی افزود: این صندوق برخلاف دیگر صندوقهای عمومی ما اختیاری است. جذب در این صندوق اختیاری بسیار دشوار است و اگر ما جذب خوبی داشته باشیم، اقدام بزرگی انجام گرفته است. کل منابع این صندوق ۹۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ بود که طی سه سال دوبرابری به ۱۸۰ هزار میلیارد تومان رسید.
برقراری گفت: قبل از دولت شهید رئیسی ما ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیمه شده فعال داشتیم. پس از این تاریخ ما ۱ میلیون و ۴۵ هزار بیمه شده جدید در این سه سال بصورت اختیاری اضافه شده است. یعنی ما در سه سال حداقل به اندازه ۱۵ سال گذشته کار کرده و افزایش بیمه شده داشتیم. این درحالی است که در دیگر صندوقها مشکل اصلی ضریب پشتیبانی و جمعیت اندک بیمه شده است.
وی با تاکید بر برنامه ریزی در این صندوق براساس محاسبات بیمهای و اکچوئری گفت: ما چند اقدام موثر انجام دادیم که یکی از آنها برنامه راهبردی ۵ ساله صندوق است. این برنامه با مشارکت کلیه مدیران و کارگزاران صندوق به میزان سه هزار نفر ساعت روی آن کار شده است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر اظهار کرد: ما اولین صندوقی بودیم که برنامه راهبردی ما مورد تایید هیات امنای سازمان تأمین اجتماعی و صندوقهای تابعه قرار گرفت. پیوست بیمهای در همه اقدامات ما موجب پایداری صندوق مذکور شد. پیشبینی میشد که ما در سال ۱۴۰۳ بهنقطه سربه سر برسیم و پس از آن به مرور به زیان و مسیر ورشکستگی بیافتیم که با اقدامات ما تا ۲۰ سال این امر به تعویق افتاد. این به شرطی است که مسیر کار صندوق با همین ریل بماند.
هنوز یارانه معیشتی ۲۱تیر ماه به حسابم واریز نشده