|

مراقب پیامک های سهام عدالت باشید تا حسابتان خالی نشود

یک باند کلاهبرداری با ارسال پیامک «مشاهده سهام عدالت» حساب بیش از هزار نفر را هک کردند.

لینک کوتاه کپی شد

کلاهبرداران حرفه‌ای با ارسال پیامک آلوده حساب بیش از هزار نفر را خالی کردند.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از همشهری، اعضای باند کلاهبرداری با ارسال پیامک «مشاهده سهام عدالت» حساب بیش از هزار نفر را هک کردند و میلیارد‌ها تومان به جیب زدند.

تحقیقات پلیس فتای استان البرز برای شناسایی و دستگیری این باند با شکایت تعداد زیادی از مال‌باختگان که مدعی بودند به‌حساب بانکی‌شان دستبرد زده شده، آغاز شد. بررسی اظهارات این افراد نشان می‌داد که حساب بانکی همه آن‌ها به‌صورت اینترنتی خالی شده و تمامی مال‌باختگان، قربانی کلاهبرداران فیشینگی شده‌اند. تحقیقات نشان می‌داد که همه این افراد پس از دریافت یک پیامک آلوده به دام کلاهبرداران گرفتار شده‌اند. پیامک با عنوان «مشاهده سهام عدالت» یا «دریافت سود سهام عدالت» برای مال‌باختگان ارسال شده بود.

این پیامک حاوی یک لینک هم بود به‌طوری که وقتی مال‌باختگان روی لینک کلیک کرده بودند، یک بدافزار روی گوشی آن‌ها نصب شده بود که اطلاعات گوشی آن‌ها را در اختیار کلاهبرداران قرار داده بود. لینک آلوده، مشخصات دیگری هم از مال‌باختگان می‌خواست. از جمله شماره کارت و اطلاعات آن. از سوی دیگر بدافزاری که روی گوشی مال‌باختگان نصب شده بود، به‌گونه‌ای عمل می‌کرد که هر پیامکی که به گوشی آن‌ها ارسال می‌شد همزمان برای کلاهبرداران هم ارسال می‌شد. به این ترتیب کلاهبرداران که اطلاعات کارت بانکی طعمه‌شان را داشتند و از طرفی می‌توانستند به پیامک حاوی رمز دوم آن‌ها دسترسی پیدا کنند، به راحتی اقدام به خرید‌های اینترنتی کرده و از این طریق حساب طعمه‌هایشان را خالی می‌کردند.

پلیس که مطمئن شده بود همه این کلاهبرداری‌ها از سوی اعضای یک باند صورت گرفته است، تحقیقات برای شناسایی آن‌ها را ادامه داد. بررسی‌ها نشان می‌داد که کلاهبرداران برای اینکه ردی از خودشان باقی نگذارند، اقدام به تهیه کارت‌های عابربانک مختلف کرده بودند تا پول‌های کلاهبرداری شده را به‌حساب این کارت‌ها منتقل و آن‌ها را خرج کنند. کارت‌هایی که این افراد در اختیار داشتند، کارت‌های اجاره‌ای یا کارت‌های عابربانک خریداری شده از افراد معتاد بود تا پلیس نتواند از طریق ردگیری آن‌ها به اعضای اصلی باند برسد. با این حال تیم تحقیق در جریان بررسی‌ها و ردگیری پول‌هایی که از حساب مال‌باختگان خارج شده بود، توانست به نخستین سرنخ‌ها از اعضای باند دست پیدا کند.

تحقیقات نشان می‌داد که اعضای این باند مانند بسیاری از باند‌های فیشینگی دیگر، بدون اینکه یکدیگر را بشناسند از طریق گروه‌های تلگرامی با هم آشنا شده‌اند. آن‌ها در استان‌های مختلف زندگی می‌کردند و از طریق تلگرام با هم در ارتباط بودند و هر بار که حسابی را هک می‌کردند، اطلاعات آن را در این گروه با هم به اشتراک می‌گذاشتند. در ادامه مشخص شد که این باند از ۴ مجرم سابقه‌دار تشکیل شده که همگی آن‌ها پیش از این هم به جرم کلاهبرداری فیشینگی دستگیر و زندانی شده بودند. در ادامه محل زندگی هر چهار عضو باند شناسایی شد و آن‌ها در جریان عملیات همزمان و جداگانه دستگیر شدند. به‌گفته سردار حمید هداوند، فرمانده انتظامی استان البرز، با دستگیری این باند مقدار زیادی طلاجات و سکه خریداری‌شده با پول‌های کلاهبرداری از مخفیگاه آن‌ها کشف و مشخص شد که آن‌ها حساب هزار و ۸۸ نفر را با این شگرد هک و بیش از ۴.۵ میلیارد تومان از این حساب‌ها سرقت کرده بودند.

براساس این گزارش، با اعترافات اعضای این باند برای تمامی آن‌ها قرار قانونی صادر شد و متهمان در اختیار مرجع قضایی قرار گرفتند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی