|

«پایتخت» به تلویزیون برمی گردد؟

رئیس سیما فیلم، گفت: از ایده جذاب سینمایی برای برندهای خوب تلویزیون استقبال می‌کنیم؛ توافق اولیه، برای ساخت پایتخت انجام شده است.

لینک کوتاه کپی شد

 مهدی نقویان رئیس مرکز سیمافیلم درباره سریال‌های نوروزی، سریال «زیرخاکی»، «نون‌خ» و «پایتخت» و همچنین در خصوص شروع تولید سریال «موسی (ع)» و رسیدن فاخرهای الف‌ویژه به آنتن سیما توضیحاتی داد.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از تسنیم، چند روزی است که درباره نسخه سینمایی و سریالی «پایتخت» بحث می‌شود که البته پیگیری‌ها هم نشان می‌دهد تاکنون این توافق وجود دارد که از این مجموعه تلویزیونی خاطره‌انگیز یک نسخه سینمایی و یک سریال جدید در قالب فصل هفتم به آنتن ۱۴۰۳ برسد.

همچنین درباره چهره‌ها و حضورشان بارها با مدیرانِ مختلف تلویزیون از جمله پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما صحبت شده که روند حضور و همکاری رسانه ملّی با چهره‌ها چطور خواهد بود. یا پخش و تولید سریال‌های فاخر و الف ویژه‌ای همچون سریال «سلمان فارسی» که داود میرباقری فصل ایرانِ آن را در شهرک غزالی پیش می‌برد و سریال «موسی (ع)» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا مراحل مقدمات آماده‌سازی را در دستور کار دارد.

از طرفی دیگر درباره سیاست‌های سیما فیلم هم نکاتی مطرح می‌شود که با چه نوع ریل‌گذاری کار پیش می‌رود.

تجمیع تولید در سیما فیلم با تمرکزگرایی در تولید

مهدی نقویان رئیس مرکز سیمافیلم درباره مراحل تحول در سیما فیلم و عرصه سریال‌سازی تلویزیون، گفت: در گذشته رسالت سیما فیلم تنها تولید آثار الف ویژه و خاص بود که هرکدام از این سریال‌ها هفت تا هشت سال انرژی سیمافیلم را می‌گرفت. با گذر زمان قرار بر این شد که ساخت برخی سریال‌ها هم به سیمافیلم سپرده شود. در یک دهه گذشته سیمافیلم در کنار کارهای الف ویژه، سریال‌های غیر الف‌ویژه نیز می‌ساخت که در پاسخ به نیاز تلویزیون برای خالی نماندن آنتن بود. اما حالا برای اولین بار این تصمیم گرفته شده که تمام آثار در سیمافیلم تجمیع و برای تولید تصمیم‌گیری شود. به طوری که حالا دیگر گروه فیلم و سریال در شبکه‌ها نداریم.

وی افزود: تحول در ساختارها همیشه زمان‌بر است و هیچ‌کس هم منکر این نیست که در دهه‌های گذشته سریال‌های خوب تولید شده است. تحول در رویکرد و محتوا هم برای ما حائز اهمیت است، اما نه به این صورت که به سرگرمی و جذابیت بی‌اعتنا باشیم؛ توأمان این سیاست‌ها در دستور کار سیما فیلم است. اتفاقاً با تمرکزگرایی که در تولید سریال‌سازی اتفاق افتاده و اشاره کردم تمام آثار به سیمافیلم آمده‌اند و گروه‌های فیلم و سریال هم در ۴ گروه ژانربندی شدند و این جداسازی‌ها و تمرکزگرایی‌ها که بخش تولید به سیمافیلم آمده، پخش با شبکه‌هاست و در بخش طراحی هم مرکز فیلمنامه‌نویسی به نظر می‌رسد کار با کیفیت و تمرکز بهتر و به دور از موازی‌کاری پیش خواهد رفت.

فیلمنامه‌ها باید کامل شوند

او به بحث کامل شدن فیلمنامه‌ها اشاره کرد که الان جزو سیاست‌های اصلی است سریال‌های تلویزیونی با فیلمنامه کامل جلوی دوربین می‌روند، افزود: یکی از ایراداتی که در تولید سریال‌ها وجود داشت بحث کامل شدن فیلمنامه بود. بسیاری از سریال‌ها با سیناپس و طرح جلوی دوربین می‌روند و فیلمنامه آرام آرام در جریان تولید کامل می‌شد. ممکن است گاهی آنتن دچار خلأ شود که در ماه‌های گذشته گهگاه این اتفاق افتاد، اما وعده‌مان این بوده و هست که سریال‌سازی دوره طبیعی خودش را طی می‌کند. در هر حالی از اصول درست خودمان که باید فیلمنامه کامل شود و محتوا و فرم توأمان درست و خوب کار خود را پیش ببرد عدول نمی‌کنیم و پایِ این تحول می‌ایستیم.

نقویان در خصوص سریال‌های تازه تلویزیون گفت: آنتن دیگر از نظر کمّی و کیفی دیگر خالی نخواهد بود. اقتباس آزادی از زندگی شهید صدرزاده در حال تولید است. درباره دکتر بهاروند که فعال حوزه سلول‌های بنیادی‌اند سریال ساخته می‌شود. از هفته بعد نیز سریال ترور درباره شهید حاج قاسم سلیمانی پخش خواهد شد. از نظر آماری ۱۸ سریال درحال ضبط و تولید است. یک سریال الف ویژه سریال «حضرت موسی» درحال تولید است. برای اولین بار در تلویزیون دو سریال الف ویژه درحال پیگیری است. سریال حضرت موسی و سریال سلمان فارسی هر دو درحال انجام مراحل تولید و پیش تولیدند.

سریال حضرت موسی (ع) به کجا رسید؟

او در پاسخ به سؤالی درباره زمان پخش سریال «سلمان فارسی» و شروع تولید سریال «موسی (ع)»، گفت: سریال «موسی (ع)» مراحل پیش‌تولید خود را به طور جدّی پیش می‌برد و آرام آرام به تولید برسد. «سلمان فارسی» هم حدوداً ۵۰ درصد فیلمبرداری را پیش برده و امروز دکورهای عظیمی را در شهرک غزالی دارند که واقعاً اتفاقات خوبی را برای این سریال رقم زده است. پیش‌بینی‌مان از دو سال و نیم دیگر «سلمان فارسی» به آنتن برسد. «موسی» هم شاید در این بازه برسد؛ چون تمام زحمات این سریال در ابتدای کار است و تولید این کار همراه با فناوری‌های نوینی است که منتظر هستیم تا این‌ها آماده‌سازی شود و سپس کار را شروع می‌کنیم. چون حجم زیادی از کار آن در زمان پیش تولید است و بعد از آن چالشی ندارد. ضمن اینکه بخش‌های مهمی از اکسسوار، صحنه و تست‌ها انجام شده است.

رئیس سیما فیلم در پایان در خصوص تفاوت کمّی و کیفی تولیدات صداوسیما و نمایش‌خانگی گفت: کمیّت تولیدات پلتفرم‌ها به اندازه تولیدات رسانه ملی نیست. کل تولیدات پلتفرم‌ها کنار یکدیگر به اندازه تولیدات یکسال رسانه ملی نیست. تلویزیون باید ۳۰ تا ۳۵ سریال در سال تولید کند، اما پلتفرم‌ها یک سریال می‌سازند و هر هفته تنها یک قسمت آن را پخش می‌کنند که تا سه ماه انتشار آن طول می‌کشد. ما باید در تلویزیون سریال با کیفیت بسازیم. در یک‌سال گذشته که در سیمافیلم بودم تنها نگاه و هدف ما این بود که کمیت را به یک عدد نرمال و طبیعی برسانیم.

همکاری چهره‌ها با تلویزیون چگونه پیش می‌رود؟

نقویان درباره همکاری با چهره‌ها در تلویزیون این نکته را مطرح کرد: خیلی از بزرگانی که به پلتفرم‌ها رفته‌اند در مقابل پیشنهاد تلویزیون دست رد نزده‌اند و همچنان این مخاطب عظیم برایشان جذاب است. عموم هنرمندان با ما کار می‌کنند و مانعی هم برایشان وجود ندارد و ما با آن‌ها تعامل داریم. منتها سریال‌سازی چیزی نیست که ۲ هفته بعد نتیجه‌اش را ببینیم و گاهی در گذر زمان خود را نشان می‌دهد. وقتی برندها را احیا می‌کنیم آدم‌های بزرگ می‌آیند و این کارها را خواهند ساخت. گام اول ما این است که کمیّت را به تعادل برسانیم بحمدالله با حمایت‌های رئیس سازمان صداوسیما و معاون سیما تعداد سریال‌های در حال تولیدمان به زیر ۱۵ سریال نرسد و گام بعدی استفاده از کیفی‌سازی و هنرمندان به نام است. ان‌شاءالله مخاطبان از این به بعد روی آنتن سریال‌های متفاوت از لحاظ موضوعی ببینند.

خبری از «پایتخت» و کنداکتور نوروزی تلویزیون

او در خصوص تعیین تکلیف پخش نسخه سینمایی و سریالی «پایتخت» و سریال‌های نوروزی تلویزیون، گفت: من این نکته را مطرح کردم و آقای جبلی هم بارها گفتند از ایده جذاب سینمایی برای برندهای خوب تلویزیون استقبال می‌کنیم. توافق اولیه برای ساخت «پایتخت» انجام شده، اما جزئیات آن قطعی نیست. گام به گام جلو می‌رویم. چند سریال در حال تولید است به ایام عید برسد، اما هرکدام به خط پایان رسید براساس جذابیت تقسیم‌بندی و کنداکتور به آن‌ها اختصاص داده می‌شود. مثلاً «نون‌خ» در حال تولید است یا «زیرخاکی ۴» که تلاش‌شان این است به ایام عید نوروز برسانند. اما هنوز نمی‌توان به طور قطعی درباره کنداکتور نوروز نکته‌ای را مطرح کرد تا پایان تولید و آماده شدنِ این سریال‌ها تصمیم‌گیری و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

گفتنی است، سریال‌های «نون‌خ ۵» به کارگردانی سعید آقاخانی، «رستگاری» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی، «آقای قاضی ۲» به کارگردانی سجاد مهرگان، «فراری» به کارگردانی امیر داسارگر، «بدل» به کارگردانی علی مسعودی، «زیرخاکی ۴» به کارگردانی جلیل سامان و «مهیار عیار» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی به عنوان گزینه‌های پخش در رمضان و نوروز ۱۴۰۳ درنظر گرفته شده است.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی